Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Grįžęs į Lietuvą Gražuolis tiesiog nusiskandino darbuose.

Dabar jau galėjo vaidinti ne tik Otelo, tai ta proga išmoko dainuoti visą Nacionalinės Operos repertuarą: bosų, tenorų, baritonų partijas ir netgi moteriškas visas iki mecosoprano išmoko.

Ir kartais tikrai praversdavo! Pavyzdžiui, primindavo partnerei tekstą arba tiesiog už partnerę padainuodavo gabaliuką. Ir niekas neatskirdavo.
Tik Operos direktorius Klãvišas.
To tai jau neapgausi.

Bet vieną kartą Gražuoliui pavyko apgauti netgi Klãvišą.

Čia neseniai į Operą padainuoti buvo atvažiavęs Plačidas Domingo. Tai labai nesėkmingai jam tąsyk susiklostė gastrolės Lietuvoje.
Visų pirma, kokias 15 minučių pralaukė troleibuso ir bjauriai peršlapo. Po to pražiopsojo Operos sustojimą ir nuvažiavo į Kalvarijų turgų, kur iš jo kažkas pavogė lagaminą su visais dokumentais.

O kai pagaliau visas peršlapęs ir sušalęs Domingo šiaip taip pasiekė Operos tarnybinio duris, sargas ėmė garsu dvejoti: ar gali į benamį panašus tipas tuo pačiu būti dar ir pasaulinio garso tenoras?

- Gali! - patikino netikėtai tarpduryje išdygęs Gražuolis ir nusivedė Domingo į savo grimo kambarį.
Situacija buvo visai kritinė, nes Plačido dėl šlapdribos ir didelio streso liko be balso, kai tuo tarpu žiūrovai Operos bufete jau gėrė vyną.

Gražuolis žaibiškai viską išsprendė. Pasirodė, kad jie abu yra stulbinamai panašūs ir Grimerei nereikėjo nė 15 minučių, kad panaikintų nors mažiausią abejonę.

Koncertas praėjo neįtikėtinai sėkmingai! Netgi pačius drąsiausius lūkesčius  viršijo kokius tris kartus: žiniasklaida išsilydė, publika vos neapsišlapino, o direktorius Klãvišas net užšoko ant savo kėdės atlošo, kad geriau matytųsi, kaip jis visa gerkle šaukia BRAVO.

Ir iki šiol niekas nežino, kad tąsyk vietoj Domingo buvo suvirškintas Gražuolis.

Tik Grimerė.
Tiesa!
Pagaliau Gražuolis susipažino su ta pačia Grimere, ant kurios anksčiau visiems varė, teisindamasis dėl savo spalvos.
Kokia maloni ir nuoširdi mergina!
Ojėzusmarija, kaip Gražuoliui dabar pasidarė nefaina!..
Kiekvieną kartą, sėdant į Grimerės kėdę jį apima nenumaldomas noras viską prisipažinti kaip geriausiai draugei, bet labai bijo kaip nors pakenkti tarp jų mergaičių užsimezgusiai draugystei.

O ką Speisius?

Speisius kol kas tupinėja apie namus ir mokosi lietuvių kalbos. Kartais su Ronaldo pažaidžia futbolą arba su Eugenijumi šachmatais, o nusileidęs į savo aukštą, ruošia romantišką vakarienę sau ir Gražuoliui.

Speisius labai romantiškas. Labai.

O vėlai naktį, jau po visko, kai Gražuolis pavargęs užmiega, Speisius tyliai atsikelia, nueina į savo darbo kabinetą ir stato namelius iš kortų.
Pastato ir sugriauna.
Po to vėl pastato.

Tuo metu jo akyse gali pamatyti ašaras.

Vieną naktį jas ir Gražuolis pamatė: stovėjo gal 15 minučių ir žiūrėjo pro durų plyšį, kaip Speisius stato kortų namelį. Po to sugriauna. Po to vėl pastato. Ir verkia.

Gražuolis net pamiršo, kad ėjo į tualetą.

- Neverk, Speisiau, - ėmė ir pasakė Gražuolis. - Patikėk, tu sugrįši į ekranus. Aš turiu planą. Aš jau kalbėjau su tokiu režisierium Aitkum. Jį čia - kaip tave Holivude - iš visur išmėtė ir liko vienui vienas. Tai va, tas Aitkus atgailauja ir nori pastatyt spektaklį apie #MeToo.
Kaip tik ieško aktoriaus... Na ir teatro dar, žinoma... Kuris priimtų... Rytoj mes su Aitkum sutarę vizitą į Nacionalinę Dramą dėl tų reikalų. Pasitikėk manimi, brangusis Speisiau!

Ir nuėjo abudu miegoti.
Gražuolis taip ir pamiršo, kad norėjo į tualetą.

Nacionalinės Dramos direktorius Budru Aitis buvo dalykiškas žmogus. Jis taip pat pritarė Gražuolio minčiai, kad kiekvienas turi teisę išpirkti savo nuodėmes ir publika tai tikrai priims kaip žingsnį visuomenės susitaikymo link.
Aitkus nieko nekalbėjo, tik pritariamai linkčiojo galva.

Kaip tik buvo penktadienio popietė.
Staiga Gražuolis prisiminė:
- Žiūrėkit vyrai! O kodėl gi mums kartu nepavalgius šaltibarščių?! A?.. Paimsim Speisių, aptarsim detales! A? Ir ant „Panoramos“ sugrįšim.

Ir tikrai, kodėl gi jiems visiems kartu nepavalgius šaltibarščių?
2018-08-15 19:33
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2018-08-18 11:20
sesė mėta
A, čia tęsinys... Nu nieko, nieko. Man visai tokie patinka. Tik skaitydama vis galvojau, kad šitokius tekstus geriau čia sekasi Siudikai apie Dočkutę rašyt.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-08-17 23:48
Svoloč
Kažkaip sunku pasakyti, tuo labiau kai žinau Aitkų asmeniškai...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-08-17 07:56
LaŠalų šokis
O man visai nieko. Tas padūsavimas apie Grimerę (Gal visgi reikėtų perkrikštyti į Grimuotoją, skamba kaip Trimerė:)) nieko, apie dainavimą taip pat. Apskritai, tas balansavimas ant absurdo ribos (kaip ant kėdės atlošo) yra tikriausiai vienas iš įdomiausių Vygaudo ruožų. Nors vėlgi, atsirastų tokių, kurie tvirtintų, viskas čia absurdas, kaip kažin ką.
Nepatiko kiek per daug tų sutapstymų, persūdyta. Kai nedaug, subtiliai, tai netgi pataiso tokio stiliaus kūrinį. O vos kiek daugiau - jau gadina.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-08-16 09:42
Pelas
Banguotos dalys apie genijų, ši vėl stipriai žemyn, be cinkelio. Ir ar čia buvo epilogas?..  3-
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-08-16 01:53
prisukime tave
man įdomu kiekmskaitytojų galvojo ar čia apie juos
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą