Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kai mano dievas galiausiai mirė, aš ilgai spoksojau į tą beformį ir beveidį kūną ir negalėjau iškart įvardinti kas tas velionis. Tad į permatomą drobę suvyniotą buvusį viešpatį pradėjau užkasinėti jau gerokai vėliau nuo mirties dienos. Nemaloni procedūra žiūrėti į atpažinimui iš šaldytuvo ištrauktą lavoną. Galop, pripažinus netektį, sunkiai kilo ranka kasti duobę savo sieloje, tačiau dvasios morgo raginimai paskubėti, nebeužimti vietos, neleido nė pagalvoti apie tai, kad galbūt dar yra vilties atgaivinti sustingusį dievulį. Tad jį palaidojau, pastačiau paminklą savosioms tiesoms ir nuleidęs rankas, nukabinęs nosį išbarsčiau ant kapo tikėjimo dulkes. Tada ėjau link šaltų geležies vartelių genamas  atšiauraus vėjo, lenkiančio prie žemės jaunas apdžiūvusias kapinyno pušis. Žvalgiausi: šen ilsisi savigarba, ten valia, o čia ir vilčiai paruoštas paminklėlis, laukiantis kada bus iškalta pabaigos data, ir net geismui atsirado vietos šiame smėlyne, užu kapinių tvoros. Rodos, beliko nugriūti šalia jos ir laukti kol išalkę nelaimių šunys išnešios mano mėsas ir kaulus į visas puses.
  Liko jėgų nusivilkti iki artimiausių kaimyninių pušynų. Ten tvoromis taip pat buvo apstatyta, tačiau nei paminklų, nei iškastų duobių, nei žvakių nebuvo matyti. Šalia pagrindinių vartelių stovėjo skelbimų lenta, nuo kurios ryškiai švietė graborių, duobkasių, skulptorių reklamos. Per vidurį kabėjo pušyno savininko lapeliukas, prašantis bendruomenės karts nuo karto palieti jo jaunas pušeles. Pasiėmiau kibirą, sėmiau vandenį ir dariau gerą ne tik grąžos nelaukdamas, bet ir apskritai nieko nesitikėdamas. Baigęs parslinkau į savo plotelį ir radau gyvesnį kapinyną, artimiausių kaimynų dėka drėgmės nestokojantį. Apsisukau ir sparčiu žingsniu ėjau link miestelio floristės. Reiktų apsodinti maloniųjų namus gražiausiomis lelijomis.
2017-05-20 10:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2017-05-20 22:58
gunta
toksai alegoriškas tekstas (pavadinime esančio žodžio sąvokos atskleidimui parašytas). gerai.
bet kas liečia išmintį tai, geras liekorius yra ne laikas, o darbas, kurį dirbi laike, štai to darbo, be jokių išskaičiavimų dirbamo dėka siela išeina iš komplikuotos psich(olog)iniu  atžvilgiu apėmusios būsenos. ji iš jos išplaukia kai kūnas dirba darbą nieko negalvodamas, be jokio išskaičiavimo, ir to užtenka; o jau kai norima išpuošti lelijomis ir t.t. - čia baigėsi išmintis, prasidėjo kita būsena, kuri vadinasi UŽSICIKLINIMAS. va - tai jau bereikalinga.
žodžiu siela prarasdama iliuziją (palaidodama dievą) visiškoje apatijoje galop prisikelia, dirbdama darbą ir pajausdama pilnatvę gyvenimo (kuri neįmanoma nejaučiant ryšio su absoliutu, kūrėju, visata - kaip nori taip vadink; tačiau, ji čia pat užmiega, vėl sudievindama kažką, kas nėra amžina, kas yra laikina, ir kas vėl stoja dievo iliuzija - tik iliuzija...)
štai: Apsisukau ir sparčiu žingsniu ėjau link miestelio floristės. Reiktų apsodinti maloniųjų namus gražiausiomis lelijomis. -- citatos pabaiga.
vien žodž, iliuzijos dužimas, dvasios merdėjimas ir darbas-sielos liekorius, išgijimas ir vėl užmigimas - nauja iliuzija.
tik akimirkai nušvitimo, tik akimirkai aiškumo praėjus išgyvenus ILIUZIJOS griūtį:
štai, čia iliuzijos griūtis - iliuzijos netektis:
Kai mano dievas galiausiai mirė, aš ilgai spoksojau į tą beformį ir beveidį kūną ir negalėjau iškart įvardinti kas tas velionis.
bridimas per tiesą-kuri liko, ją dengusiai iliuzijai sugriuvus:
į permatomą drobę suvyniotą buvusį viešpatį pradėjau užkasinėti jau gerokai vėliau nuo mirties dienos. ...
... Galop, pripažinus netektį, sunkiai kilo ranka kasti duobę savo sieloje, tačiau dvasios morgo raginimai paskubėti, nebeužimti vietos, neleido nė pagalvoti apie tai, kad galbūt dar yra vilties atgaivinti sustingusį dievulį.
... Liko jėgų nusivilkti iki artimiausių kaimyninių pušynų. Ten tvoromis taip pat buvo apstatyta, tačiau nei paminklų, nei iškastų duobių, nei žvakių nebuvo matyti.
...Pasiėmiau kibirą, sėmiau vandenį ir dariau gerą ne tik grąžos nelaukdamas, bet ir apskritai nieko nesitikėdamas.


ir galiausiai po akimirkos nušvitimo vėl naujos iliuzijos sūkurys įsukęs herojų, ir teikiantis jam sapną kad jis jaučia gyvenimo pilnatvę:
Baigęs parslinkau į savo plotelį ir radau gyvesnį kapinyną, artimiausių kaimynų dėka drėgmės nestokojantį. Apsisukau ir sparčiu žingsniu ėjau link miestelio floristės. Reiktų apsodinti maloniųjų namus gražiausiomis lelijomis.

matai, jei taip kristų meteoritas, iš dangaus š tuos namus ir nušluotų juos nuo žemės paviršiaus, nušluotų ir herojaus iliuziją - tai yra, pilnatvės būsena vėl dingtų taip, kaip dingo numirus jo dievui...

baisu kada atima visas iliuzijas - tada žmogus susiduria su tikrąja tikrove, kuri jam atrodo nepakeliama, jis pamato koks jis yra nelaisvas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą