Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 1 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kamikadzė-Gipsis nejuokais sunerimo, -suprato, kad jie kviečia jį jei ne ant “kylimo”, tai šiaip sau pasikalbėti, - kviečia ilgiau pabendrauti, -kviečia būti Jų bendrakeliaiviu? Priėjęs, jis maloniai pasveikino juos su Naujais metais. Jų buvo septini. Pasisveikinus su Samurajum Kamikadzę-Gipsių, - šis pastebėjo, kad jų šelmiškos akys žiba kaip angliukai. „Tikriausiai iš smalsumo“-pagalvojo Jis. Susipažinę, - širdies jie vienas kitam pilnai neatskleidė, -paliko šiek tiek paslapties, bet maloniai sutiko Samurajų palydėti nors į pasaulio kraštą. -Ačiū, Jums Mielėji, atsakė Gipsis-Samurajus. -Į pasaulio kraštą Jūs manęs nelydėkit, bet iki Kauno, labai malonu būtų kartu nukeliauti... -Pakeliui aplankysim Panerių memorialą, padėsim vardinius atminimo akmenėlius, -pagerbsom Holokausto Aukų atminimą. Pažvelgęs aukštyn, - į dangų, - tęsė: -Oras nuostabus... -Aplankysim Trakus, užsukisim į Etno -kultūrinę Lietuvą ant Kauno marių kranto, - Rumšiškes. Jauni piligrimai, plodami, priėmė pasiūlymą. Perėję, stoties aikštę, tiesiausiu keliu, pro Panerius, pro Gariūnus, kalbėdamiesi, sukdami “katarinką”: -Vieškeliu dulkėtų, -Driekias mūsų kelias…. grožiedamiesi gražiais sidabru apšerkšnyjusiais pušynais, ežerų pakrantėmis priėjo Trakus. Aplankę Trakų pilį, prisiminė, - pagerbė Lietuvos Didžiuosius Kunigaikščius Kęstutį, Birutę ir Vytautą, pasisėmę iš Jų stiprybės ir išminties, - nuėjo senuoju Karo- Prekybos keliu, -link Kauno. Išėję iš miesto, teko praeiti pro vieną karaimų sodybą. Tvartelyje girdėjosi kudakuojančios vištos, giedantis gaidelis, garsiai lojo šunelis ir mekeno oželis. Kieme su šluota vaikštinėjo senyvas, -iš akies trauktas žemaitis, -o prie atviro lango, juodbruvė jo žmona Bela, - davinėjo nuruodymus, -skirstė darbus. Pagarbinusi Dievą, atidėjo į šoną storą šv. Knygą- Koraną, ji pakeleivius pakvietė pasivaišini čiobreliu arbata, karštais kibinais. Keleiviai negalėjo atsisakyti ir nepriimti malonių ir svetingų šeimininkų kvietimo. Įėję į trobelę jie buvo gražiai priimti ir pavaišinti. Pakeleivius nustębino kuklūs ir tvarkingi kambariai, bet labiausiai nustebino vienas kambarys;-dvejose kambario kampuose stovėjo altorėliai. Viename kampe kybojo Šiluvos Šv. Marijos su Kūdikiu ant rankų paveikslas, o antrame kampe Didžioji Mekos šventykla su aukštais minaretais. Prie kiekvieno paveikslo buvo patiestas puošnus kilimėlis. Kambariai buvo kukliai, skoningai papuošti lietuviškais ir rytietiškais senolių austais ir siūvinėtais kilimėliais. . Panašu, kad kambariai buvo paruošti; - laukė netikėtų svečių.
- E, nekreipkit dėmesio, mielėji. Šiandiena mes visi turim būti pasiruošę netikėtumams, ir niekada nežinome kada pasibels, į mūsų namus, vargų prisliegti žmonės. Trumpai pabendravę prie karštos arbatos, pakalbėję, padainavę apie Meilę, apie Tėvynę, -atsisveikino. Atsisveikinant, šeimininkė Bella, suvyniojo į drobinį audinį šiltus kibinus, - palaimino: -Dievas su Jumis, mano Vaikai, o kad kelionėje nesušaltumėt ir neprailgtų, - šeimininkas Kasparas Gipsiui po sermėgą pakišo dviejų litrų guminę pūslę ir, - prie komplekto, -stiklinaitę. Plačiai nusišypsojęs, tarė: -Kosminis Pilienų kunigaiščio Margirio rauginto pieno išrūgų “arbata”... Nesušalkit mano vaikai. -Kelelis tolimas. -Pasimelskit už mūsų šeimą;- už karaimus, žemaičius, kitus mūsų įvairių tautybių tėvynainius, -už visus lietuvius. -Likom vieni, - trys vyriausieji mūsų sūnūs išėjo Savanoriais į Vilniaus miestą, o jaunesioji dukrelė Halina išvyko toli, ir nežinome kada sugrįš į namus.. -Matėm per televizoriu, -panašu, kad ji su sraigtasparnio pilotais iš Lietuvos gelbsti ir priiminėja Leisbo saloje Sirijos pabėgėlius…-Te saugo juos Dievas.... Kamikadzė- Gipsis Samurajus labi susigraudino, priglaudė šeimininkus prie krūtinės, - nuramino: - Jūsų dukrelė tikrai sugrįš, -Sugrįš, -Visi sugrįš... -Jūs tik laukit... -Palinkiekim jiems stiprybės, ir lai skrenda paukčiu mūsų linkėjimai. Keliauninkai sustojo ratu apie svetingus šeimininkus, ir per visą apylinkę nuskambėjo:
                                    Nusviro žilvičiai prie kelio,
                                    Vėjas blaškė žaliasias šakas,
                                    Sudumojo jaunieji broleliai,
                                    Laisvės kelią Tėvynei surast…
Atsisveikinę su svetingais šeimininkais, keliauninkai nuėjo link Vievio. Priėję senojo Vilnius-Kaunas kelio sankirtą, -nutarė šiek tiek pailsėti ir, - padūkti. Kamikadzė -Gipsis neprieštaravo… -Kur skubėti? -
Artimiau susipažins, - nuramino save, - pasidžiaugs jaunais žmonėmis, pamatys kaip jie moka džiaugtis gyvenimu. Tai buvo jo paskutinių kelių metų svajonė, -svajonė pamatyti laimingus žmones. Kodėl nepasinaudoti tokia galimybe? Po tokios sunkios ir įtemptos nakties visai neblogai prasiblaškyti. Išsitraukė iš po skverno pūslę, gerai apžiūrėjo ir pamatė  firminį Bocmano Krauzerio ženklą . Po jo plačia šypsena, - sukryžiuoti smuikas ir mauzeris, -apačioje, -žemaitišku šriftu užrašyta. „ Pa’trouwa-70“. Jis tik dabar, kai piligrimai pilnai nusėmė gaubtus, geriau apžiūrėjo; tai buvo trys vaikinai ir keturios merginos. Jie rateliu sustojo aplink Kamikadzę -Gipsį Samurajų, ėmė rateliu apie jį šokti. Jie ne tik šoko, bet ir dainavo:
                                  Šoksim aštuoniese po Meilės lietumi,
                                  Ir pritars mums aidu, medžiai, ir laukai toli, toli...
2015-11-24 06:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-11-24 16:52
tictac_it
Išdurnėjau ir perskaičiau "prozą". Taigis - raštingumo dar reiktų kiek pasimokinti (kad ir skaitant Koraną) - bendrakeliaiviu , Mielėji ir pan. masturbacijos :) - ir, nors fabula taipogi lėkšta, kaip Žemė stovinti ant vėžliukų , tiks 2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-11-24 16:46
Pranas
Pavėlavau ateiti Juk tai 117 darbas. Nepyk. O  už tokį ryžtą didvyriškas 5.
Beje, kalba lengva, skaityti net ir man, seniui, nesunku.
Sėkmės!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą