Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Augustas buvo populiariausias mokykloje. Visos merginos dėl jo buvo pametusios galvą. Visur jį sekiodavo, kad tik gautų jo dėmesį. Bet jis atrodė paslaptingas. Jo liūdnos akys traukė ir tuo pačiu gąsdino . Jo šviesūs plaukai ir mėlynos akys sužavėdavo kiekvieną.  Jis nesielgė arogantiškai ir iš kitų nesityčiojo, kaip būdinga mokyklos populiariesiems. Jis šmaikštus. Jo juokeliai neerzina mokytojų. Tik daugumai mokinių pasirodė keista, kodėl šis gražuolis neturi merginos šalia savęs? Jei tik kokia mergina bandydavo su juo užmegzti šiltesnį pokalbį, jis rasdavo kokią priežastį pasišalinti. Tai neva jo atvažiavo pasiimti mama ar kad jam reikia bėgti į spektaklio repeticiją.
    Tik grįžęs namo jis galėdavo būti savimi. Nusimesti visas kaukes. Nebebūti kažkieno dėmesio centru. Kartais jis save kaltina, kad toks gimė. Kad yra gražus ir mėgstamas kitų, nes tai jį išvargina. Nors sau jis niekada neatrodė gražus. Nes niekas nesistengia jo pažinti kaip žmogaus, o visi tik nori prie jo prisiglausti, gauti jo dėmesio, su juo nusifotografuoti. Ta pilka masė galvoja, kad jo gyvenimas yra tobulas. Kad tokiam gražuoliui viskas turi eitis kaip per sviestą. Tačiau taip nėra. Būdamas keturiolikos sužinojo, kad yra įvaikintas. Nors visą savo gyvenimą galvojo, kad tai jo tikrieji tėvai. Nes nematė skirtumo tarp savo brolio. Ar kaip išeina, netikro brolio. Bet tai sužinojęs jis pradėjo jaustis svetimas. Nes viskas tapo dideliu melu. Kad jo tikrieji tėvai, jo tikroji mama kažkur toli, jo atsisakė. Atidavė kaip nereikalingą šiukšlę į perdirbimo fabriką. Nors įtėviai labai mylėjo jį, einant metams jis vis labiau tolo nuo jų. Suėjus aštuoniolikai viskas apsivertė aukštyn kojom. Jo viduje kažkas smarkiai keitėsi.
    Vieną ankstyvą rytą, nubunda, įsijungia  kompiuterį, savo „facebook“ anketoje rado žinutę, nuo kažkokio tamsiaplaukio vaikino. Keistas virpuliukas perėjo jo kūnu. Perskaitė jam siųstą žinutė: „Labas, tu manęs nepažįsti, bet būtų malonu susipažinti. Keistas sutapimas, bet mes esam gimę tą patį mėnesį ir tą pačią kovo 5 dieną. Būtų smagu pabendrauti“ Jis kiek atsitraukė nuo kompiuterio ekrano. Kiek sutrikęs. Nes jam niekad nerašydavo vaikinai. Vien tik įkyrios mergytės. Dar kartą perskaitė žinutę. Peržiūrėjo jo nuotraukas. Gražus- nusprendė jis. Tiesa pasakius labai gražus. Atrašyti jam neskubėjo. Bandė sudėlioti savo mintis galvoje. Atrodė, kad kažkas viduje persivertė šimtus kartų, tik negalėjo suprasti kodėl. Ir galiausiai jam atrašė paprastai „Labas, malonu. Įdomus sutapimas dėl gimimo dienos. Galim ir pabendrauti“ Išsiuntė. Atsakymo ilgai laukti nereikėjo, vos po dviejų minučių atėjo žinutė. Nors vaikinui atrodė, kad praėjo kur kas daugiau laiko. Jie taip prasirašinėjo iki nakties. Nepažįstamas vaikinas pasirodė labai nuoširdus ir draugiškas, bent tokią nuomonę susidarė Augustas. Prabėgo kelios savaitės jų bendravimo internetu. Augustas net pats nepajautė, kaip prie jo prisirišo. O tiksliau jie abu vienas prie kito prisirišo. Jiems šis bendravimas tapo nepakeičiamas. Dalinimasis mintimis, problemomis. Laikui einant šis ryšys peraugo į kažką daugiau. Meilę. Norą vienas kitu rūpintis. Nors Augustą tai šiek tiek gąsdino, bet viduje jautė šilumą, kažkokią neapsakomą ramybę.
Prabėgus mėnesiui bendravimo internetu, jie nusprendė susitikti. Tik problema buvo ta, kaip Augustui nusigauti į kitą miestą esantį už dviejų šimtų kilometrų. Nesužinant įtėviams. Tad Augustas pradėjo klausinėti jų kada jiems atostogos ir gal planuoja kur išvykti? Ir kaip tik įtėviai nusprendė išvažiuoti į pajūrį. Tad nieko nelaukęs, kupinas džiaugsmo Augustas puolė rašyti draugui, kad jie gali susitikti.
Susirinkęs savo paskutinius sutaupytus pinigus, Augustas lekia į traukinių stotį. Atbėgęs visas sušilęs paduoda kasininkei pinigus, paima bilietą ir eina traukinio link. Įsėdęs šiek tiek nusiramino, nes jau žino, kad tikrai vyksta pas draugą ir, kad niekas jam dabar nesutrukdys. Pamažu traukinys pajudėjo iš stoties. Augustas visą kelią nerimastingai žvilgčiojo pro langą, tarsi jį kažkas vytųsi. Jo širdis spurdėjo. Tai kelionė pas sielos draugą, kažką neapsakomo.
Pamažu traukinys pradėjo lėtinti greitį ir galutinai sustojo. Augustas nervingai, drebančiomis rankomis pasižiūri į telefoną, perskaito žinutė, kad draugas  jo jau laukia. Augustui belipant iš traukinio pūstelį smarkus vėjas ir suvelia jo plaukus. Juos besitaisydamas pamato vaikiną, su kuriuo bendravo internetu. Augustas sustingsta. Draugas jį apkabina.  Taip bestovėdami Augustas supranta, kad jaučiasi saugus, nors pirmą kartą gyvenime susitiko. Jie mažai ką vienas kitam tepasakė susitikus. Tačiau nedrąsumas greit dingo, kai pravažiuojanti mašina juos aptaškė purvais ir jie prapliupo juoktis. Vaikinai patraukė išgerti kavos.
    Jie praleido visą dieną kalbėdamiesi, vaikštinėdami po miestą. Pradėjo temti, o jie tuo metu vaikštinėjo po parką. Augustas stabtelėjo ir pažvelgė į draugą. Šis įdėmiai žiūrėjo atgal. Augustas tarsi norėjo kažką sakyti, kai į jo lūpas įsisiurbė vaikinas. Augustas nemenkai sutriko, šiek tiek atšoko. Bet greit suprato, kad tai nebuvo  blogai. Ir nesijautė keistai dėl to. Bet jautė, kad viskas yra gerai. Pamažu pradėjo suvokti, kad jo ieškojimai atsakymų, kas su juo dėjosi visą jo gyvenimą- baigėsi.
    Štai jis, dabar, stovintis šalia vaikino, jaučiasi tvirtas ir saugus. Tai ko jis giliai širdyje norėjo, tik nežinojo kas tai iš tikrųjų buvo.
Jie stipriai apsikabino ir Augustas turėjo išskubėti į traukinių stotį, kad spėtų į paskutinį traukinį.
2015-05-13 11:35
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2016-03-20 11:19
Svoloč
Parašyta galėjo būti ir geriau, bet apskritai patiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-05-14 23:23
tarakonai
Klaikiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-05-13 12:03
wrawr
Toks debilizmas. Klaikiai parašyta.

Bet 5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą