Rašyk
Eilės (78151)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







O kodėl turiu gyventi akimirkoje, kuri ne mano
Pažadėta, sukurta, paveldėta
Ne, aš nenorėjau gimti (kaip) pasaulio degradacijos akimirką (a),
Bet manęs neklausė, žmogaus pašykštėto
Taigi...
instinktas dar kart laimėjo prieš meilę,
Žmogus nugalėtas.
2015-04-24 01:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-04-24 09:43
Nie cas
Amžinybė susideda iš akimirkų, kitaip ir nebūna, todėl gyvenimas akimirkoje gali reikšti gyvenimą amžinybėje, o ta akimirka, kuri skirta tau, ji nepriklauso nuo tavęs.
Paskutinėse dviejuose eilutėse yra pateiktas lengvai paneigiamas prieštaravimas, nes žmogus neegzistuoja be Instinktų, kaip ir bet kuris kitas gyvis. Instinktas gali būti tik užslopintas, bet nepanaikintas ar dar kaip kitaip sunaikintas, o kas yra Meilė?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-04-24 09:23
gunta
jei būti tiksliu visiškai terminologijoje, siela (dvasia) tai JI, ji netrokšta, trokšta JIS-Protas. ir arba dvasia juo naudojasi, arba jam tarnauja...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-04-24 09:21
gunta
sielos netrokšta sąmoningai- bet dėsnis dvasinis yra- ta siela kuri trokšta sąmoningai jau nebegali įsikūnyti- ji netrokšta, sielos trokšta laisvės-tai yra užbaigti mirties ir gyvybės ratą, tam jos ir gyvena ištisus gyvenimus, ne vieną ir ne vienoje gyvybės formoje- sąmodėdamos, toksai kelias į laisvę. sielos nori būti laisvos. šioks toks nusišnekėjo... ;)
juk rašantysis irgi turi sielą, ir ką jis netrokšta?.. ar neturi, šioks toks?..  :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-04-24 09:18
gunta
šitas jūsų bandomas kurti lyrinis herojus dar nepažinęs gėrio ir blogio teigia teiginius, porina apie Meilę;  Meilė nekovoja, ji yra laisva ir nepriklauso niekam. (jos buveinė- žmogaus širdyje, ir žmogus arba ateina iki jos, arba ne- o ji širdyje, o atėjus iki meilės, jam pavyksta gyventi su ja, arba ne - bet ji yra ten kur yra-širdyje ir yra laisva-niekam nepriklauso; niu gi skrandis yra ten kur yra- jis yra ne galvoje, ir niekam nepriklauso- nebent kūrėjui, gamtai, kuri įsodino skrandį ten, kur jis yra, taip ir meilė- ji širdyje... yra laisva ir niekam nepriklauso) kovoja žmonės, norėdami ją išlaikyti sau - pririšti, įkalinti, naudotis ja, kaip silikonine krūtimi :D, prisijaukinti ir pavergti, kaip šerną, paverstą kuiliu, ar šernę - kiaule (pastatyti tvarte mėšlo krūvoje, tręšdami tuo mėšlu daržoves, vežti jas į turgų, ir daryti iš viso to - pinigus;  augindami juos tamsoje-tvarte (o jie lakstė laisvi miškuose) auginti mėsai, ir tą mėsą dar prileisti chemijos dėl tūrio (apart hormoninio pašaro kuriuo tas kiaules ir paršus šėrė) niu gi :D; meilė laisva, ji niekam nepriklauso- ir stipri... kelias iki jos gyvenimas... senatvėje subrendęs išminties vaisiais, arba nesukrovęs išminties vaisių ir nesubrandinęs, bet betkokiu atveju, meilės buveinė yra širdis; Žmogus-t.y. žmogaus gyvybės forma, ją (meilę) gali ir pažinti sąmoningai- nes žmogus turi galimybę gyventi savimonės lygmenyje- reiškia ir sąmoningai pažinti; žvėrys gyvena tik pasąmonės lygmenyje, meilė taip pat jų širdyje, bet sąmoningai jos pažinti žvėrys dar negali- kita gyvybės formos pakopa, jie taip sutverti- jie dar gyvena pasąmonės lygmenyje, bet meilės buveinė-širdis. žmogus ją gali pažinti sąmoningai.

valgai mėsytę, kiaulieną, vištieną, traškučius bulvyčių, geri energetinį gėrimą? modifikuotos juk daržovės ir vaisiai, (augalai) visa tai yra gyva- o tu žmogus.... matai koks esi kaltas prieš tą visą gyvybę, juk žmogaus gyvybės formą atstovauji- o sakai, kad nuskriaustas.... atvirkščiai- gali pažinti meilę, per savo gyvenimo kelią. turi jau žmogaus kūną tai ir smegenis, sąmoningai meilę suvokti gali- pažinti reiškia; gyvūnas tik atlieka- bet gyvena pasąmonės lygmenyje, o štai žmogus klausimus kelia, nu tik ar atsako sau į juos, ar tingi... o atsako į jam iškilusius klausimus, gyvendamas savo (tą kuriame gimė) gyvenimą ir fokusuodamas dėmesį į jam iškilusį klausimą, bandydamas stengdamasis įžvelgti atsakymą, jį pajausti užčiuopti ; jūsų lyrinis herojus nepažinęs nei blogio nei gėrio bando porinti apie meilė...

gal, jei gyvensite gyvenimą ieškodamas ir bandydamas surasti atsakymus į jums iškilusius klausimus, parašysite esė, dabar pažėrėte klausimų, kurie mezgasi jūsų galvoje, ir išdavėte į juos be ryšio atsakymų krūvą. Meilė ne išorėje-ji viduje; skausmas ne skrandyje ar odoje, jis nervuose o kraujas kraujagyslėse-išoriniame pasaulyje ŠVIESA, meilė ŠIRDYJE. o kraujas kraujagyslėse... :) (jei širdis ir protas eis koja kojon-pažinsi meilę, ji niekam nepriklauso, Meilė, na, nebent gyvybei, kaip kraujas niekam nepriklauso, na, nebent kūnui, o kūnas kam?.. jis laikinas- dvasia amžina.)  protas ir širdis - mirtingi, mat smegenys yra laikinasis fizinis kūnas... dvasiai pažinti meilę yra laikas- kol ji turi širdį ir žmogaus smegenų formą (reiškia žmogaus kūną). (o gyvenimas-aplinkybės, kuriuose jis gimė yra pats artimiausias kelias būtent tam individui, geriausia sąlyga dvasios tobulėjimui- pažinimui; kaip yra fizikos dėsniai, taip ir dvasiniai- tai nei gerai nei blogai, tik dėsniai. žmogus gimsta tose sąlygose kaip individas, kuriuose jam yra palankiausios sąlygos atidirbti savo karmą- dvasiai tai reikalinga, kūnas ir aplinkybės tik priemonė- kaip ir laikinasis gyvenimas.) visi mes žmonės (kas žmonės-žmogaus gyvybės formoje, ne kiaulės, ne šerno, ne kurmio ir t.t.) tai mes- žmonės, bet juk visi individualybės...
dvasinius dėsnius aiškina religija, psichologija, magija (tie mokslai) matai visur žmogaus veikla, o fizikos dėsnius aiškina fizika, taip?.. (ar gerai ar blogai gravitacija, nei gerai nei blogai- taip yra...) ir jei pakėlei kūdikėlį ir paleidai, jis nukris ant žemės, o ne į dangų ( to kūdikėlio laikinasis kūnas, su jo pavarde, su jo vardu, su jo tautybe, su jo lytimi, akių spalva, - visa tai mirtinga, gyvena tik vieną gyvenimą... kuris turi pradžią ir pabaigą)  ir tas kūdikėlis ką, skris į dangų ar kris į kietą grindinį? gravitacijos dėsnis nei blogas nei geras- jis yra, taip?... sutvėrė jį ne žmogus, ir ne augalas, jis paprasčiausiai yra- taip ir dvasiniai dėsniai, jie nei geri, nei blogi- jie yra.
meilės buveinė-širdis.


Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-04-24 08:51
Šioks Toks
Suprantu kad jus tikrai senas jaunuolis.
Viskas yra ne taip. Sielos trokšte trokšta įsikūnyti, iš ankšto žinodamos, kad `neš kryžių`. Bet tik toks yra sielos evoliucijos kelias.
Amen.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-04-24 01:22
wrawr
1

Na nesakau, kad tragiška, bet net ir poezijoj taip kirstis grubiai su empirika pavojinga.

na nieko nepasakyta, nieko
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą