Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tu nežinai – kiek kartų man gyvenime skaudėjo,
Pabandžius ir patyrus nesėkmes, bėdas...
Tu nežinai – kodėl širdis taip surambėjo
Palikdama gilias – kaip provėžos – vagas.

Kiek kartų mane Laimė lenkė,
Kiek kartų – vertė ji savęs nekęst...
Nekęst likimo, ir su kaupu atseikėt
Lyg perlus – savo ašaras gausias.

Aš nežinau – ar kada sugebėsiu
Pamiršti tai, kas liko mano atminty...
Gal amžinai – palikusi viena gedėsiu
Ir sapnuose supilt bandysiu smėlio čežančio pilis...

Tu nežinai – kiek buvo jau nusivylimų,
Kiek kartų aš šaukiau gyvenimui – gana!
Tačiau manęs jis negirdėjo...
Tik girdė nuoskaudom, skriauda...

Nebežinau – ar Tu prisijaukinsi
Vis bėgančią nuo Laimės moterį – mane...
Gal sugebėsi, jeigu nepriminsi,
Ko iš Tavęs tikėjaus - gal tiktai sapne...
2015-01-09 09:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-10 10:06
Lina D
:). Ačiū, mielieji :). Jūs tokie mieli - kiekvienas su savo nuomone.
Noriu Leonui išreikšti gilią padėką ir simpatiją - už tokį stiprų palaikymą. :). Ačiū Jums. Ir turiu nuraminti - aš esu aš. Į nuomones stengiuosi įsiklausyti, bet turiu ir savo nuomonę, bei galvą ant pečių :). Nereikia bijoti, kad pasikeisiu, ar eisiu vedama kito žmogaus. Nesu silpna. Ir tikrai nesu nuolanki. Sutikau su Guntos nuomone, nes gerokai pamąsčius man pasirodė, kad ji teisi. Ir dabar taip manau. Eilėraštis labiau tiktų į laiškus. Manau, stiprybė žmoguje - ir yra gebėjimas pripažinti klydus...
Parašiau jai apie simpatiją ir pagarbą - nes įsiskaičiau į jos komentarus apie jos kasdienę situaciją (diskusija buvo apie cinizmą)... Tikrai jaučiu simpatiją jai už atvirumą.
Taip. Aš esu žymiai švelnesnė, negu Gunta ir tikiuosi niekada nemokėsiu rėžti visko taip atvirai ir tiesmukai - kaip ji. Bet joje žavi kitkas - aš supratau, kad tuo ji nori paveikti mus - kad mes įsiklausytume į jos patarimus, įsigilintume į tai - apie ką rašome. Tai yra puiku. Na nepatinka - kokia forma ji tai pateikia - bet tai padaro mus stipresnius. Mes išmoksime priimti ne tik liaupses (kurių sočiai gaunu vienoje feisbuko poezijos grupėje), bet nesakau, kad visada - tegu kartais - ir tikrą nuomonę. Ir mūsų teisė - priimti tą nuomonę - ar ne.
Ir dar kai kas. Šis eilėraštis yra iš mano pirmos knygos - ji dar spaustuvėje. Mano redaktorius Robertas Keturakis nieko neminėjo apie eilių skirstymą - į eiles, laiškus, ar kitokio pobūdžio rašytinius tekstus - mes dar nediskutavom su juo apie tai, todėl aš mielai išklausysiu kiekvieno nuomonę šiuo klausimu ir kitomis temomis - nes manau, kad tai yra svarbu. Rašau gana daug. Pradėjau rašyti prieš keturis penkis metus - bet intensyviai rašau netoli metų... Taigi, nežinau - ar aš naujokė, ar jau kiek pažengusi eilių rašyme, bet tobulėjimui ribų nėra... Ir man dar daug teks pažinti...
Ačiū labai Makarovui - ir aš jaučiu bendrumo jausmą. :).
Ačiū Guntai - už nuoširdžius komentarus. :).
Pasikartosiu - ačiū Leonui už palaikymą. :).
Ačiū, miela Dane, rašykite. Tai tokia palaima... :).
Gero jaukaus savaitgalio visiems...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-10 07:15
Makarovas
Wow.. man labai patiko.  Taip jautru !!
Jauciu bendrumo jausma.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 20:52
gunta
atskira diskusija kaip yra gamtoje, o šiame saite yra taip JO PASKIRTIS "literatūrinė kūryba"- kas yra grožinė literatūra? kas yra eilėraštis, kas? juk kalbame ne apie liną, ne apie mane ar jus- energija turėtų sekti paskui dėmesį (ji taip ir daro), o dėmesys - pavyzdžiui mano į kūrinį KIEK JIS YRA KŪRINYS? aš grindžiau, tai nėra kūrinys, tai yra dienoraštinis įrašas - suprantate, arba asmeninio pobūdžio laiškas; O tekstas EILĖS kategorijoje;
bet tai komentaras tekstui- energija paskui dėmesį,o dėmesys į paskirtį saito "literatūrinė kūryba.) nereikia čia kalbėti asmeniškai apie ką nors. ar kas kokio temperamento, bei charakterio asmeniškai - ne tas "būrelis" - čia matau EILĖS kategorija; ir sakau- tekstas ne eilėraštis. o jūs norėtumėte kad lysčiau Linai į dūšią ir sakyčiau kokia jūs šauni, aš jos nepažįstu, negražu lįsti žmogui į dūšią. Žinoma kad šauni-neplagijuoja, bet eilėraštis ne eilėraštis, tą ir pasakau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 19:45
Danė
Pati esu iš tų pradedančių, bet kartu ir bebaigiančių kūrybą literatūros baruose, todėl man šios eilės pasirodė gana brandžios, kaip pradedančiajai poetei. Linkiu sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 19:28
Leonas Butenas
Tepasakysiu - Jūs teisi. Jaučiu simpatiją ir pagarbą...(citata  “kritikei” sugebančiai priskaldyti iš kaladėlės, vežimą malkų). Aš gi tepasakysiu – jaučiu gailestį...  Lina, Jūs turit visas galimybes palyginti jos ir savo kūrybą, kas iš ko turėtų mokytis... Palyginti jos akiplėšiškumą ir savo nuolankumą. Gamtoje dėsninga, kad dauguma seka paskui energingą besiblaškantį vedlį, bet..
  Bet aš šiame saite kiek bebandžiau apginti tik įžengusius -  visgi jie buvo išguiti. Savo pedagogine patirtimi težinau, kad geriau pagirti negabų, ar nepastebėti nesėkmės, nei pulti
kritikuoti. Mergaitė sugebanti skaldyti malkas be abejo pasieks aukštumų, bet šiai dienai Jums n e d e r a  dėkoti  a s m e n i š k a i  už  „pagalbą“. 
Pagarbiai – Leonas.
 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 17:41
Lina D
Ačiū, gerbiamieji Gunta, Leonai, Juozai, tictac_it... Man malonu, kad mano eilės, arba kaip, manau - teisingai jas pavadino Gunta -  laiškas, ar dienoraštis sukėlė Jums tiek diskusijų ir pamąstymų. Jūs - visi skirtingi, tai ir natūralu, kad turite ir skirtingai išreiškiate savo nuomones. Ir tai puiku. :)
O aš džiaugiuosi atradusi Jus. Visus. Su skirtingomis Jūsų nuomonėmis. Žinote - kodėl? Jūs palaikote ir verčiate mane tobulėti. Ačiū Jums. Lengvos kūrybos visiems.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 16:58
gunta
P.S.
Leonai Butėnai,ir vaikai moka rimuoti, tai ne dovana, bet tekstas parašytas surimuotai tai nereiškia dar eilėraščio. MOKO KNYGOJE "poezijos gramatika" amžina atilsį docentė Stasė Matulaitienė. Nesusiklaidinkite autore, tokiais Butėno pastebėjimais apie tai, ką jis kalba apie dovanas ir rimavimus. Geriau tada S. Matulaitienę paskaitykite tais klausimais ką ji pasakoja minėtoje knygoje.

O jei reikia,net galima matau pigiai įsigyti (norėjau tik knygą parodyt o čia:   už pusę kainos kažkur matau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 16:49
gunta
Leonas Butėnas čia kalba ne apie mane - pasirašykite visi,kas prioritete, kad esate tokie :D
man tai visokie kūriniai patinka, ir su skyribos, ir be skyrybos,ir rimuoti ir nerimuoti (nerimuotiems taip pat reikalingas metro pajautimas, ir dar labiau) patinka; KADA TAI YRA kūriniai;
o Leonui Butėnui, reiktų čia ne aiškinti bendratyje, o džiaugtis jūsų tekstu, nes jam jis patinka, argi nebūtų gražiau? Leonai, bet tu pradėjai diskusijas bendratyje teigdamas apie visus, aš irgi juk iš tos sudėties VISI, bet su manim taip nėra, kaip teigiate... o kiek rašykuose publikuojančių savo tekstus, tai man visai tas pats; (man atrodo kad jų labai daug...)
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 16:04
Leonas Butenas
Poete, - Jūs mokate rimuoti, jie šios dovanos neturi, todėl ir širsta. Jie nepakenčia, kai naudojamos didžiosios raidės,skyrybos ženklai.Jie mano, kad keliant chaosą, nesantaiką pritrauks daugiau rašykų,tačiau rezultatas priešingas... Aukščiau galvą ir nesivelt į diskusijas!..
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 15:47
Juozas Staputis
Jausmai gana lyriškai išreikšti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 15:47
Juozas Staputis
Jausmai gana lyriškai išreikšti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 15:38
Lina D
Skaitau ir skaitau Jūsų komentarus... Labai gerai, kad parašėte savo nuomonę - rašyme patirties turiu, o štai skirstyme, analizėje - ne.
Bandau suprasti herojų. Jį varo guostis pyktis, pagieža ant nenusisekusio gyvenimo... Jis nori būti tiesiog suprastas... Nereikia gailesčio - jį varo noras būti suprastam...
Iškilo klausimas: jeigu eilėmis išsakyti jausmus galima metaforomis ir gretinimais - gal galite įmesti kokį pavyzdį? Kas Jūsų nuomone - yra gerai.
Dėkoju už laiką skirtą man ir pastabas...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 15:37
tictac_it
Tokis vitališkas jausminis išsiliejimas (nebūtinai tikras - bet taip bandant susigraudenti gal :)) Deja - labai jau taip nemeniškai - rimas (kur yra) tai pats primityviausias (tos pačios kalbos dalys tuo pačiu linksniu) , kai kur nėra - ir ritmika raiša ir ... ai, nesmerkiu, išsirašyti kartais reikia, bet vertinant viską sumoje - tik 1+
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 13:16
gunta
bet žinai, prastai, kad dienoraštinį - traktuoji eilėraščiu, o kas gero tame gali būti,arba tiksliau, gautis ne prasto; Yra pasakyta ne be reikalo, kad rašyti reikia apie tai, kas "skauda" arba "ar turi ką pasakyti? kas jaudina, neesi abejingas?" tą ir vadina "skausmu" "neabejingumu" arba "turėjimu apie ką kalbėt" - nes kai būna eilėraščiai, pavyzdžiui:

"Mylėkim tėvynę, ji tokia graži
ji viena, kitos tokios nėra,
nusišypsokime vieni kitiems
ir ateitį statykime naujiems žmonėms-
ateinančioms kartoms mes protėvių dvasia
todėl mylėkime - ir ji per amžius bus
sava jauki tvirta ir pats gražiausias
žodis žemėj
Lietuva..." --- tokius gali kilometrais varyti... iš karto į švaraštį... ir publikuoti per vasario šešioliktą ir t.t.

tai matai- jie tušti, neskauda niekas iš tikrųjų žmogui tos tėvynės, bet rašo, nu eilėraštis,bet kam jis toks?..
reikia rašyt apie ką skauda, bet pažiūrėti panoramiškiau, pamatyti esmę ir atrasti FORMĄ;
jeigu jūs, paimsite tą savo jausmą,kuris jums skauda (tema) ir nerandate dar apibrėžtų tiesų- išmintis nesužydėjo, jausmus galima išreikšti metaforomis gretinimais ir įvaizdžiais - tada juk bus lyrinis eilėraštis, o ne dienoraštinis įrašas; Žiūrėk tavo tema, ką, matei ( klausykis žodžių...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 12:10
Lina D
Gal Jūs ir teisi, miela Gunta, jis daugiau primena laišką. Dėl tapatinimosi - tai tik lyrinis herojus. Dėl viso kito - aš pamąstysiu. Ačiū už pastabas, Gunta.  Ačiū, Mute,Herbera, Raganinga. ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 11:59
gunta
Raganinga, romansai turiniu savo yra dvasiškai brandūs, ta romansų lyrika yra dvasiškai brandi- turinti filosofinės išminties, bet lyrika; Tuo ir skiriasi nuo tokio pobūdžio asmeninių dienoraštinių laiškų :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 11:57
gunta
jeigu tapatiniesi-tavo bėdos, kalbu apie lyrinį herojų, jūsų kuriamą, ką jis daro; (netiki- nusinešk tą veikalą pas psichoanalitiką, (arba pas psichologą), greitai tau išaiškins nuo A iki Z) ;)
aš netapatinu, tik kritikuoju Eilės (kategorijos) kontekste; sakau dienoraštinis ne literatūrinio pobūdžio; arba į dienoraštį dar gali pas psichoanalitiką, arba pati daryk psichoanalizę- jei moki; Įžvelk ketinimą, kodėl herojus apie tai mintija-jo ketinimą; Pasiguosti, kam?..kam jis guodžiasi - ir vėl, kokiu tikslu guodžiasi, ar kad suluošintų dvasią savo jau ir taip luošą?.. Nes jei gailesčiui, kad jo pagailėtų guodžiasi, tai luošina dvasią. Užuojautos nori? IŠ KO, ir dėl KO?

na gi pirmyn, įžvelk ketinimą, kokia jėga varo jį taip guostis, ar pergyvenimai tokie, kad niekas nežino kiek jam?..pamatyk jo ketinimus-ko jis nori?..(jo kalbėjimo priežastis?)
o kaip meninio teksto-eilėraščio, negaliu vertinti- tai nėra eilėraštis, tai dienoraštinis tekstukas; na dar gali būti laišku,jau kam nors asmeniškai, eiliuotai parašytu laišku- tai tas pats kas individualus-ne literatūrinis eilėraštis. O tu jį publikuoji čia EILĖSE; avarija, jei tokius pradėtumėme vadinti eilėraščiais - grožine literatūra-poezija, tai būtų literatūrinė avarija; Nusiviltų tada tikri poetai literatūra, ir vaikai, jei juose ugdomas butų toksai supratimas, kad čia yra grožinė literatūra-eilėraštis; čia buitiniai prisipūsti paverkšlenimai, buitiški laiškeliai, arba ne grož.literatūrinio, o asmeninio pobūdžio dienoraštiniai įrašai, savo turiniu neturintys dar jokios filosofinės išminties- žodžiu dvasiškai nebrandūs.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 11:50
Mėnulio ragana
Panašu į romansą, toks jausmas , kad reikia gitaros, pabalusio veido moters,perlo karolių ir liūdnos melodijos.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 11:46
herbera
Autorė išliejo tikrus savo jausmus ir Guntai nereikėtų minčių iškreipti...
Man patiko
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-01-09 10:59
Lina D
Na niekas ir nesisiūlo, Gunta... :). Tikslo sugraudinti irgi neturėjau. Bet ačiū už nuomones...:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2
[iš viso: 22]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą