Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







- Esate girdėjęs pavasario paukščių giesmes? - kartą manęs paklausė žmogus.
- Ne. O kokie tai garsai?
- Tai saldžiausia melodija, kuri atgaivina gamtą ir mano sielą. - patetiškai pasakė tas idiotas.
- Aš per daug esu užsiėmęs, reikia užsidirbti pinigų ir kuo daugiau. - pasakiau.
- Koks Jūs neišmanėlis. - pasakė patetiškasis žmogus.
- Ha ha. O kodėl mane tokį matai?
- Per savo kvailus dalykus, tu nebematai paprastų dalykų, o juk paprastume ir yra pats didžiausias grožis.
- Aš maniau, kad reikia pinigų, puikių drabužių ir dar kitokios prabangos.. - mechaniškai leptelėjau.
- Matau, kad Jūs, pone, esate tikras idiotas.
- Tu taip pat nesi proto bokštas.
- Esate matęs pasiaukojimą? - ir vėl jis patetiškai užgiedojo.
- Ne. O kas yra pasiaukojimas? Aš tikrai nežinau, gal dėl egoistiško požiūrio...
- Pasiaukojimas- humaniškumas, savęs atidavimas dėl kito gerovės.
- Turbūt tik tikri mulkiai pasiaukoja. Aš uždirbu pinigus, nes laikas- pinigai.
- Ir vėl tas Jūsų keistas aspektas apie gyvenimą. Atsimerkite, juk dabar esame tik mes, niekur nematau aš pinigų ir nematysiu jų.
- Matau, kad esi skurdžius ir neturi nė skatiko kišenėje. - su malonumu pasakiau.
- Jūs, pone, taip pat jaučiate skurdą, tik kitokios formos- Jūs neturite sielos. - garsiai išspjovė žodžius.
Aš užsičiaupiau, jaučiau pyktį, nes jis kaip koks poetas aiškino visokius poetiškus reikalus. Juk aš dalykiškas, man svarbiau žvaigždžių gyvenimas ir vadovavimas.
- Kada nors Jūs suprasite mano mintis, mano kalbą, mano žmogišką prigimtį ir mano..
- Taip taip, supratau. - nutraukiau jį.
- Tu nelaimingas. - pasakė lyriško požiūrio žmogus.
- Laimės nėra pasaulyje, nebent ją atranda tik kvailiai.
Staiga jis nusisuko nuo manęs ir pradėjo žingsniuoti link tamsos. Gal aš jį supykdžiau? Ir gerai, nekvaršins man galvos su savo vertybėmis, nes jų aš seniausiai nebematau. Dar nesu gyvenime matęs tikrųjų spalvų, tikro spektro. Aš visą gyvenimą tik egzistavau, nejaučiau jokios meilės, buvau egoistas ir verteiva. Bet staiga jis atsisuko ir tarė:
- Nepamiršk ryškiausių spalvų, nes jos tave padarys laimingą ir tu būsi pilnai žmogus ir galėsi aiškinti, kas yra pasiaukojimas ir kas yra paukščių giesmės. Spalvos, ak, tos gražiausios gyvenimo spalvos, jų tiek mažai tarp netikrų spalvų. Kartais žmogus jas sumaišo ir palaiko tikromis netikras spalvas.
Lietus lijo, o aš atsimerkiau ir žvelgiau į gyvenimą kitu kampu. Vis dar ieškau tų spalvų, deja, daugiausia raudonos spalvos...
2014-02-03 13:11
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-04 16:20
Gydytojasx123
O kaip tu savo širdį supranti? Atrodo, aš žinau, ko noriu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-04 01:27
gunta
eik tu širdie širdie, juk ne širdis varstom čia, ką?..

nevarstyk širdies viešai, niekam to nereikia gi, geriau nuoširdžiai rašyk apie tai, ką žinai;
nu nežinai kas yra dvasingas arba kas yra materialistas, tai nekalbėk už juos, ką jie mąsto vienu ar kitu klausimu,ania?..
kiek ten širdies, pas tavo tuos du sugalvotus herojus? (kalbu apie tavo publikaciją), žinok ir materialistas ir dvasininkas abu turi širdį, pagalvok dar ir apie tai, ir tai primesk - kontempliuok į jų širdis; IR suprask pirmiausiai savo širdį, kodėl tau norisi rašyti apie tai, kad žmonės nori keisti kitus, bet ne save, pirmiausiai savo širdį suprask, kodėl tau noris apie tai rašyti, nusss, tavo širdžiai?... 

ec. :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 21:02
Gydytojasx123
Vis dėlto tu keista. Kvaištelėjai, trūksta oro? Stengiuosi elgtis tolerantiškai ir suprasti savo klaidas, o dabar išgirdau tavo pačios senbobės nusisvaičiojimus. Perduok linkėjimus savo seneliams, mieloji senbobe. :) Atveri širdį, o apsukrus žmogus pamato ją, suvalgo ir galiausiai išspjauna, senbobe. ;) Tikrame gyvenime neužtenka vien tavo sausos teorijos, kas yra ritmas, kas laimė ir t.t. Tikrame gyvenime viską geriau supranti tik per patirtį, o ne sėdi ant kelmo naktį ir  patetiškai idealizuoji, koks mano sunkus gyvenimas ir kaip reikia pakeisti žmones. Gali tyčiotis kiek nori, bet aš čia tik noriu įžvelgti savo rašybos spragas. Vis dar kantriai laukiu normalaus atsakymo, o ne pasakojimo apie tavo kavą ir tavo nuostabu įžvalgumą. 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 20:30
gunta
nežinau su kokiomis senbobėmis tu sau ten ginčiniesi, ir ką sau leidi galėti, ko negalėti o bet tačiau, pats elgiesi kaip seniukas - čia senų žmonių bėdos, kai jie paisto ką kas jaučia neturėdami žalio supratimo apie tai, tai va tu čia paistai ką sako materialistas, ką sako dvasingasis muzikas, kaip jie bendrauja - o neturi žalio supratimo nei kas yra pinigai, nei kas yra ritmas nei kas yra tau gyvenime svarbiausia. (svarbiausia suprats kas svarbiausia - nežinojai?..) beje, linkėjimai tavo senbobėms:D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 19:51
Gydytojasx123
Gunta, nuostabu, gražu. Tu teisi. Negaliu ginčytis su senbuve, juk tu stipresnė. Jeigu nesunku, norėčiau gauti skype kontaktus, nes aš savaitgaliais beveik visada sėdžiu ir skaitau ar tiesiog kažką rašau. Taip pat tai būna ir šiokiadieniais, bet rečiau. Ačiū už patarimus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 19:34
gunta
jei nori sukurti materialisto prototipą (tekste) tai turi jį pirmiausiai pažinti, lygiai kaip ir dvasingo, tavo kuriami du personažai yra nei materialistas, nei dvasingas - idealistas, jie abu netraukia (tie personažai) savo vaidmenų - nesukūrei prototipų.
na o antra, nėra priežastingumo,kodėl vienas kalba apie aukojimąsi tam, kuris aukoja paukščių giesmes - negirdi jų? ik kodėl materialistas kalba NEI IŠ ŠIO nei iš to, staiga apie tai, kad mano jog reikia puikių rūbų? tam kuris norėjo su juo pasikalbėti apie pavasario paukščių čiulbėjimus?..
pažiūrėk, jie vienas kitam kalba nei iš šio nei iš to - nėra dinamikos; jei nors kiek žinotum materialistą, ir idealistą gal sukurtum tuos prototipus. O kaip juos pažinti?.. trumpiausias kelias padirbk daug:

pasiek rezultato - sukurk darbo vietų, paskui viską palik, ir išeik į vienuolyną, pabandyk nuoširdžiai suvokti dvasią puoselėjančius, kiek išeis. paskui kurk vieną ir kitą (prototipus); ilgesnis kelias - kontempliuok į vieną ir į kitą; bet tai ilgesnis kelias, matai, kontempliuot gebėt - ilgesnis kelias, kol pakeisi taip save, o tiksliau - nušlifuosi atvalysi savo protą, kad jau galėsi laisvai kontempliuot.) tada jis nebebus tau mįslė... nei tas visas "mocartas" nei tas visas "verslininkas" - kada pats į juos kontempliuosi - galėsi ir sukurti tuos personažus ATSKLEISDAMAS tiek vieno, tiek kito pažiūras;

o kontempliuot turėtum į vieną ir į kitą
tais aspektais:
Konfucijus kalbėjo: „Stebėk, kokiais būdais žmogus siekia savo tikslo;
            suprask priežastis kurios lemia jo veiksmus;
            pajusk kur jo siela suranda ramybę, ir kas ją jaudina.
            Argi žmogus gali paslėpti savo būdą?
              Ar gali paslėpti savo esybę?“
   
-------------
ir nei vienas nei antras tau tada nebebus mįslė. manau laisvai tada sukursi tuos personažus, ir atskleisi: kodėl, tame konkrečiame atvejy, jie nori keisti vienas kitą, kuris nors iš jų.(jei kursi tos idėjos kryptimi - kad žmonės nori vieni kitus keisti. o gal tu jau nebenorėsi rašyti, apie tai, kad žmonės nori vieni kitus keisti - gal jau tau nebeatrodys tada kad tai yra labai reikšminga; vieni nori keisti juk iš meilės, kiti iš neapykantos, treti žiūrėk, kad apgauti ir pasipelnyti, pavyzdžiui valdžia, bet jiems trukdo kuris nors, reikia jį pakeisti, nes jis įtakoja ir kitus... ania?..)

o šiaip jau keisti visada norima iš ego paskatų, nemanai?..
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 18:53
Gydytojasx123
Kas mano kūrybai blogai? Gal žinai kokių knygų? Manau, kad man reikia tobulėti, o tam, manyčiau, geriausiai tinka diskutuoti arba skaityti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 18:49
gunta
aš manau kad dorovingu gali būti ir materialistas ir dvasininkas, lygiai taip pat, kaip ir nedorovingu gali būti ir vienas ir kitas. Dorovei ne kliūtis, nei materija nei dvasia.
o vieni nori keisti kitus, taip kodėl, kaip manai?
jei tau įdomu kokia aš esu asmeniškai, ir manai, kad tai gali sužinoti kalbėdamasis-diskutuodamas, tai tada reikia diskutuoti jau žinutėse, o čia diskutuojam tik apie tekstą, kurį publikuoji.
taip vieni žmonės nori keisti kitus, pavyzdžiui Hitleris, (nu Adolfukas, juk jis kažkada lakstė po savo kiemelį su trumpikėmis,buvo vaikiukas Adolfukas...),  net Dievo klaidas taisyt norėjo,na jis teigė, kad reikia sunaikinti čigonus ir žydus, bet juk ir čigonai ir žydai jau sutverti, tai taip išeina jie dievo klaida?.. bet jis norėjo, ir pabandė, ir žinai, jam daug pavyko per savo gyvenimą to pabandyti - juk jis įeina į 100-tuką asmenybių įtakojusių pasaulio (žmonių pasaulio) istoriją...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 18:38
Gydytojasx123
Tu teisi. Tu nori pasakyti, kad materialistas ir dorovingas žmogus taip pat žiūri į vertybes kaip materialistas? Kas mano kūrybai blogai? Sakyk, aš noriu dar plačiau pamatyti pasaulį ir dar platesnį požiūrį turėti. Man įdomu, kokia tu esi? Ar materialistė, ar vertybių mylėtoja? Kūrinyje aš noriu parodyti, kad vieni žmonės nori pakeisti kitus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 18:26
gunta
oi oi, ar supranti, ką pats rašai; na va nuodaodžiai, klausosi tų visų cikadų, kaip tavo pasakojime tas visas "mocartas" klausosi paukščių?.. tai gi, o gyvenime svarbiausiai yra tai, kas kam svarbiausiai - kova už būtį, tai tik gyvenime sąlyga, kad gyventum ir jau ten susigalvotum, kas tau svarbiausiai, arba, kad suprastum, suvoktum, kas tau yra svarbiausiai gyvenime (kiekvienas jau gimsta su skirtingais dvasiniais daviniais, negali būti gyvenime svarbiausiai visiems tas pats dalykas.) žiūrėk, kiek būna kad žmogus pasako "va, o dabar jau galima ir numirti" - matai? bet kol jis dar negalėjo sau to pasakyti, tai neišvengiamai vedė kovą už būtį. Kova už būtį yra svarbiausia kam?.. tu sakai, kad tau svarbiausia yra gyvenime kova už būtį?..
ir ką tau reiškia geros smegenys?..

tai kas ten su tom pupelėm - juk jas renka juodadarbiai, labai sunkiai ir daug fiziškai dirbantys. ir klausosi cikadų, žinai koks pas juos ritmo pajautimas (tu greta žiūrėk į savo dialogą, ką ten prirašei, kurdamas vieną prototipą ir kitą, kiek jie yra įtikinami, įtikinantys, ania?..) tas kur klausosi paukščių, ko tai pristojo prie materialisto ir aiškina kad supranta kas yra grožis, ir kad materialistas nieko neaukoja ir nesiaukoja,o materialistas savo ruožtu pasakoja kad reikia rūbų, kodėl jis pasakoja tam anam, ką?..

https://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY
(šiaip tai darbas gyvenime svarbiausias - ne? be jo nėra gyvenimo, ir pasirinkimo, kas gyvenime svarbiausia) o jie "krūti," ir jie mano, kad reikia gražių drabužių,pažiūrėk į jų apdarus, jie net mano, kad darbą reikia daryti gražiai, pažiūrėk į jų judesį veiksme, nu ar jie labai turtingi materialiai, žinok, jie neneigia materializmo, lygiai taip pat, kaip ir neneigia dvasingumo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 17:47
Gydytojasx123
Gal ir nesu toks puikus rašytojas, bet puikiai suprantu, kad gyvenime svarbiausia- kova už būrį, geros smegenys, geras aspektas, aš kažkada tiesiog sustojau ir pažiūrėjau į savo kambario sieną. Žinot, ką supratau? Aš esu mizantropas. Gyvenimas nuo jūsų painių samprotavimų nei padidės, nei pamažės, nei pagerės, nei pablogės. Kiek bemąstyčiau apie žmones, jie nepasikeis. tai kam vargintis? Kartais kyla tokios mintys. Nežinau, ką Jūs norite pasakyti apie kavą ir apie negrus. Labai kalbate užuolankom, išeikite ir pamatykite, kas vyksta statybų sektoriuje. Tada suprasite, kad esu jautęs šiokią tokią nelaimę. Gunta, įdomi esate moteris, jeigu būtų tokių kaip Jūs daugiau, tai gal Lietuvos žemė būtų labiau išpurenta ir išpuoselėta. Įdomu, ką Jūs skaitote, kad pas Jus toks požiūris, atrodo, viską puikiai mokate atskirti ir suprasti. Gal aš per daug išpūčiau burbulą, Gyvenimas yra baisus, žmonės yra baisūs, mieloji Gunta.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 17:14
gunta
beje, jau paskaičiau; tam reikėjo mažiau laiko, nei išgerti puodelį kavos, dar mėgaujuosi kava, brangi, bet gera. o aromatas, įsivaizduoji, kaip negrai tas pupeles rinko, kaip dirbo cikadom triukšmaujant, o gavo grašius. daug reikia kuro ir visokio darbininko,kol ta kava savo aromatu džiugina, bet išgyvenčiau ir be kavos.

barniuk, "Daktaras123" savęs pasivadinimu, 
laimė, tai greičiausiai senstantis dalykas, todėl supranta žmogus,kad buvo laimingas kol ant jo neužvirsta nelaimė, bet priprato prie laimės ir jos nebejautė, na ji paseno...
dar sako "kas manęs nesužlugdo - sustiprina", ania?.. bet ar padaro laimingu?..

o smėlis geltonas ir šešėlis spalvotas, kol rega jautri ir neužteršta. gera kava, įsivizuoji, kaip ją rinko. jei jos čia nebūtų, nežinočiau kas tai per augalas, o juk jis auga, ar matei kada nors kavamedį pupoms ant jo nokstant - gyvai?.. ką?..
norėtum pamatyti?.. o šokančius flamingus - gyvai, gamtoje, laisvėje, ką? (daug pinigų reikia, ania?..)

tas kuris realizavosi nebesuka sau galvos kaip jam patapti laimingu - jis laimingas jaučiama gyvenimo pilnatve, nežiūrint į tai, ar jis batus taiso, ar klausosi kaip atoslūgį keičia potvynis, ir rašo penktąją simfoniją - jis realizavosi, atrado save, ir nesvarbu jam ar jis materialistas ar idialistas...

jogas aukščiau - jis laisvas ir nuo realizacijos (savirealizacijos). o laimė - tai greičiausiai pasaulyje senstantis dalykas, apie tai tau papasakos nelaimė, jei kada užvirs ant tavo pečių...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 17:08
Gydytojasx123
O Jūs labai reikli, matau dedatės esanti pati proto bokštas. Įdomu, iš kur tas selektyvus mąstymas ir tokia ironija. Jūs pradedate man patikti. Gerai, gaudamas kritikos aš vis kitokiu kampu žiūrėsiu į rašybą. Jūs kabinėjatės prie menkiausio žodžio. Gerai, matau esate smulkmeniška ir labai taurios sielos moteris... Jūs mano rašliavos nesuprantate, aš kalbu apie vertybes, o pinigų mašinos, nors ir labai turtingi, jie nemato tikrųjų vertybių, užmiršta būti žmogiški. Man teko tai patirti. Vasaras pradirbu statybų sektoriuje, sunkus darbas, kai pinigų mašinos tavęs nebesupranta. Keistai suprantate mano kūryba, aš kalbu apie dvasinį pasaulį. Ne apie paukščiukus ir sąvartyną, ne apie mocartus, o apie suknistas vertybes, kurios baigia išnykti, nes niekas jų nebepuoselėja.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 16:53
gunta
Esate girdėjęs pavasario paukščių giesmes? - kartą manęs paklausė žmogus.
- Ne. O kokie tai garsai?
- Tai saldžiausia melodija, kuri atgaivina gamtą ir mano sielą. - patetiškai pasakė tas idiotas.
(tikriausiai pas tą poną padidintas skrandyje rūgštingumas ir visa kas jam patinka asocijuojasi su saldumu.

- Aš per daug esu užsiėmęs, reikia užsidirbti pinigų ir kuo daugiau. - pasakiau.
jooo, jei jis tikrai toks veiklos uždirbančios pinigus žmogus, tai žino, kokie yra garsai skleidžiami paukščių – bet ir atsiskaito sau, kad jam jų klausyt yra per didelė prabanga. (sustos pinigų mašina, o jam jų reikia, tada ir paukščių čiulbėjimas bus nemielas – galvą spaus rūpestis, juk jam jų reikia..

- Koks Jūs neišmanėlis. - pasakė patetiškasis žmogus.
na, nepanašu kad žmogus, taip pasakęs, tikrai girdi paukščių skleidžiamą melodiją po pavasario dangumi, iš po žiemos tylos – labai jau storžieviškas, jo siela labai grubi...

- Ha ha. O kodėl mane tokį matai?
- Per savo kvailus dalykus, tu nebematai paprastų dalykų, o juk paprastume ir yra pats didžiausias grožis.
Mhhhm.  Tai kodėl jis dabar tam, kuris turi užsidirbti daug pinigų, pradėjo porinti dar apie grožį?.. (šiaip tai grožis harmonijoje).

- Aš maniau, kad reikia pinigų, puikių drabužių ir dar kitokios prabangos.. - mechaniškai leptelėjau.
nieko sau , ko dabar jis nei iš šio nei iš to pradėjo vardinti būtinus dalykus?.. pavasario paukščių garsų klausytojas prieš jį stovėjo nuogas?..[/ib]

- Matau, kad Jūs, pone, esate tikras idiotas.
[b] tikrai idiotas, va nei iš šio, nei iš to apie aprėdus pradėjo, nebent tas buvo neapsirengęs, bet vis tiek, kad tas maestro vertina garso grožį nemanau, jis taip nesireikštų „manau esate tikras idiotas“, ir panašiai; beje – čia sąvoka idiotas vie tiek nelimpa, jei sakytų materialistas, o idiotas; mhmmm.
;

- Tu taip pat nesi proto bokštas.
“ogo, šitas prototipas nėra uždirbęs dar nei lito, jis tikriausiai tik kalba „man reikia pinigų, labai daug, turiu svajonę – dirbu, neturiu laiko; tikriausiai nori būti madingu, verslo žmogumi, bet kad nėr uždirbęs dar nieko, ir nežino, kas yra pinigai, tai faktas; Tikrai jei dirbtų – neturėtų laiko svaičiojimams apie proto bokštus.

TAIGI, panašu, kad abu jūsų kuriami personažai, jūsų esėje, neturi supratimo nei kas yra garsas ir kas yra pinigai.“


- Esate matęs pasiaukojimą? - ir vėl jis patetiškai užgiedojo.
- Ne. O kas yra pasiaukojimas? Aš tikrai nežinau, gal dėl egoistiško požiūrio...
- Pasiaukojimas- humaniškumas, savęs atidavimas dėl kito gerovės.
jo, aklas ir kurčias tas paukščių klausytojas, prie viso to be jokio suvokimo, juk stovi prieš jį žmogus, verslininkas, darbo arklys, ir aukojasi aukojasi – negali sau leisti net paukščių giesmių paklausyti pavasariui išaušus, juk kartą gyvena, o tas paukščių garsų prisiklausęs, tokias dar giesmes gieda apie pasiaukojimą, kad rodos visai klausos neturi, jam matyt dramblys ant ausies vaikystėje užlipęs buvo, klausą numynė...

- Turbūt tik tikri mulkiai pasiaukoja. Aš uždirbu pinigus, nes laikas- pinigai.
jei jis bent žinotų, nu kaip tai daroma (kaip yra uždirbami pinigai), tai tikrai nevadintų savęs mulkiu... Žmonės uždirbantys daug pinigų, labai daug aukoja, mat dabar pinigų laikas, reiškia didelė konkurencija, daug reikia aukoti, kad išsilaikyti...joooo“
Pavyzdžiui Japonijoje, tokio gyventojai aukoja naktinį dangų – jie nematę nakties žvaigždėto dangaus yra – nuo gimimo, ir užauga taip. (pamatyk žvaigždes, po nakties žibintu galvą užvertęs. Tai gi – auga, formuojasi, ir gyvai ne paukščių garsų, naktinio dangaus per visą savo gyvenimą – nepamato.


- Ir vėl tas Jūsų keistas aspektas apie gyvenimą. Atsimerkite, juk dabar esame tik mes, niekur nematau aš pinigų ir nematysiu jų.
čia geras – tikriausiai sėdi abu kokiame sąvartyne, ar šiaip kokioje požeminėje trasoje, šildosi, du benamiai ir diskutuoja, vienas apie garso būtinybę porina ir paprastumą muzikinį (mocartu dedasi) – kitas apie brangiai kainuojančias operacijas, klausai (ausys) ar regai(akys) sugražinti...
šiaip tai brangios operacijos – įranga, mokslas, atradimai ir išradimai medicinoje, (labai daug labai daug pinigų reikia), va gražina klausą, ir klausosi kurčias kaip jo mylimoji knarkia, gražu, kaip pavasario paukščiai rodos...


Jo čia jau paskutiniuose sakiniuose - kiek pacitavau iki dabar) atsiveria geras... (iš kart juokinga pasidaro, taip gyvai) vaizdą pamačiau, čia gi du benamiai sąvartyne diskutuoja, vienas dedasi verslininku, kitas mocartu;[/b]
Toliau paskui paskaitysiu - kava atšals, ir reikia skalbinius iš skalbenkės ištraukti, kad džiūt pradėtų...



- Matau, kad esi skurdžius ir neturi nė skatiko kišenėje. - su malonumu pasakiau.
- Jūs, pone, taip pat jaučiate skurdą, tik kitokios formos- Jūs neturite sielos. - garsiai išspjovė žodžius.
Aš užsičiaupiau, jaučiau pyktį, nes jis kaip koks poetas aiškino visokius poetiškus reikalus. Juk aš dalykiškas, man svarbiau žvaigždžių gyvenimas ir vadovavimas.
- Kada nors Jūs suprasite mano mintis, mano kalbą, mano žmogišką prigimtį ir mano..
- Taip taip, supratau. - nutraukiau jį.
- Tu nelaimingas. - pasakė lyriško požiūrio žmogus.
- Laimės nėra pasaulyje, nebent ją atranda tik kvailiai.
Staiga jis nusisuko nuo manęs ir pradėjo žingsniuoti link tamsos. Gal aš jį supykdžiau? Ir gerai, nekvaršins man galvos su savo vertybėmis, nes jų aš seniausiai nebematau. Dar nesu gyvenime matęs tikrųjų spalvų, tikro spektro. Aš visą gyvenimą tik egzistavau, nejaučiau jokios meilės, buvau egoistas ir verteiva. Bet staiga jis atsisuko ir tarė:
- Nepamiršk ryškiausių spalvų, nes jos tave padarys laimingą ir tu būsi pilnai žmogus ir galėsi aiškinti, kas yra pasiaukojimas ir kas yra paukščių giesmės. Spalvos, ak, tos gražiausios gyvenimo spalvos, jų tiek mažai tarp netikrų spalvų. Kartais žmogus jas sumaišo ir palaiko tikromis netikras spalvas.
Lietus lijo, o aš atsimerkiau ir žvelgiau į gyvenimą kitu kampu. Vis dar ieškau tų spalvų, deja, daugiausia raudonos spalvos...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 16:15
Gydytojasx123
Reikškite savo kritiką, nes įsiklausydamas į žmonių nuomones aš tobulėsiu ir suprasiu savo klaidas. Ačiū.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 16:07
galne
Beveik Alchemikas, 5.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą