Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Jeigu daugumos žmonių intelekto kategorija būtų nors šiek tiek aukštesnė, turbūt žmonės būtų santūresni ir supratingesni. Dabar nebėra tikrųjų vertybių, visur korupcija ir pinigai, kitur viskas perpildytas, o kitur didžiulis nepriteklius. Žmonės vertinami pagal tai, ką jie asimiliuoja ir disimiliuoja. Bet mes užmirštame pasirūpinti savo siela. Dauguma nori, kuo gražiau būti įpakuoti, kaip brangus maistas, nors viduje išlieka tas pats minties pelėsis ir amžinas skrandžio alkis. Aš šiek tiek kitoks negu jie: man reikia tik išmisti, o ne persivalgyti, žmones skirstau pagal gabumus ir sielos tūrį. Žinau tik vieną: aš esu subjektyvus, o žodžiai, kalba, meilė ir dievai - objektyvūs. Nes jie nieko nereiškia, jie neturi prasmės. Prasmę jiems suteikiu aš, kai pasirenku gyvenimo žaidime. Nesugebame samprotauti, nebeskaitome klasikinių knygų, nebesilaikome kalbos kultūros etiketo, nes tai nebemadinga. Skaitytojau, kur mes? Nebematau tikrumo gyvenime, mokslas ir knygos tapo pogrindiniu gyvenimu, tobulėjimas ir rašyba tapo menkavertis dalykas. Visur, kur tik pasisuku, girdžiu: „ Pinigai, pinigai... “ . O kur mūsų svajonės, kur mūsų humaniškumas ir sveikas protas? Niekam neįdomu. Turbūt rašau sau arba, tiksliau sakant, savo sielai. Manęs yra klausę: „ Kaip atpažinti pasikeitusį žmogų“? Aš pasakiau, kad labai paprasta. Visur jų pilna gatvėse, netgi mano mama tapo pasikeitusi, nes reikia prisitaikyti prie dabartinių dėsnių. Jis tiesiog nori būti kuo turtingesnis, gražesnis, visada elgiasi familiariai ir neturi sąžinės jausmo arba tiesiog labai gerai moka jį nuslopinti. Esu girdėjęs apie MOHOK klubą, kuriame nariai yra vien išpampę turčiai. Jie žaisdavo vieną žaidimą - išmušimas. 8 džentelmenai apstoja ratu nekaltą vargdienį su lazdomis, pagal juos vargšas negali atsukti nugaros džentelmenui; nes tai nepagarbos ženklas ponams. Atsukęs nugarą vargšelis gauna smūgį į nugarą, o po to jį primuša džentelmenų tarnai. Kas mes tokie tapome? Jokio žmogiškumo... Dabartinis pasaulis yra supuvęs, o aš nesu geras ir niekada tokiu nebuvau, nebemoku bendrauti, suprasti, skurdas bukina protą ir jausmus. Kada nors aš pasikeisiu, bet ne šiandien, nes turiu praeiti pro vilkus ir numalšinti skrandžio alkį.
2014-02-02 00:07
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 16:13
Gydytojasx123
Mano manymu, banalumo pelkė yra pas kiekvieną, kuris mėgsta viską labai patetiškai idealizuoti. Aš nenoriu su Jumis pyktis. Patarkite man, tarkim, ką skaityti, kaip praplėsti savo aspektą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 16:04
gunta
nekalbu banaliai - tik konstatuoju faktus duotame kontekste. beje, ar žinote kas yra banalu? (to žodžio sąvoką suvokiate?..)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-03 12:37
Gydytojasx123
O tai pasakykite man, ką galėčiau perskaityti. Jūs labai iš dalies banaliai kalbate taip pat ir aš nesu proto bokštas. Pasiūlykite kažko ar duokite kokį patarimą. Ačiū.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 22:23
gunta
todėl kad jis netaiklus, supranti? ką tu sakai apie visuomenę, kokia ji?.. "Dabartinis pasaulis yra supuvęs, o aš nesu geras ir niekada tokiu nebuvau, nebemoku bendrauti, suprasti, skurdas bukina protą ir jausmus."
kada nors sakai pasikeisi?..
nėra pasaulis supuvęs, jis tik labai užterštas, nuo Žmogaus gyvybės formos veiklos žemėje. taip?.. pažeistas Žemės balansas, va o yra tai, todėl, kad kolektyvinė žmonijos sąmonė yra labai žemame lygmenyje, ji ima daugiau (žmonija) nei jai reikia, nes nėra išmintinga, ir ta veikla pažeidžia Balansą žemėje, bet tai nereiškia kad ji supuvusi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 22:11
Gydytojasx123
Kodėl vanduo smegenims plauti? Aš išsakau savo mintis, savo aspektą parodau. Taip, gal vienas kitas sakinys nesąmonė, bet visas kūrinys tikrai nėra nesąmonė. Kas mano kūrybai blogai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 21:55
gunta
ne, aš tik sakau, kad jūsų tekstas kurį publikuojate yra "vanduo smegenims plauti" ne daugiau. (ir tą savo nuomonę grindžiu išsamiai, tai tiek.)
matote, jūsų tekste yra teigiama, kad veidrodis šviečia, o aš sakau, kad veidrodis nešviečia jis tik atspindi šviesą. jei norite, galiu taip sukritikuoti visus sakinius paeiliui - juose išsakomą mintį - jūs pavadinote tekstą "Visuomenė" - na, tai kokia visuomenė, visuomenė gyvena dėl to kad valgytų,o jūs valgote dėl to kad gyventumėte?.. ką?..
va taip, kaip pradėjau pirmame komentare - juk pacitavau jūsų parašytą sakinį ir pasakiau, jame totali nesąmonė.
turiu omenyje savo pirmame komentare, jis čia trečias; pirmame komentare komentavęs kalbėjo nedaug... ania?..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 21:22
Gydytojasx123
Jūs per daug viską patetiškai idealizuojate. Mano ir jūsų žodžiuose yra tiesos. Kitas kūrinys bus apie vertybes ir jų sampratą. Jūs iš dalies privertėte mane žiūrėti kitokiu kampu į gyvenimą, bet neužmirškite realybės, poete.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 21:11
gunta
ar aš kalbėsiu, ar nekalbėsiu, ar mirsiu ar gimsiu - žmonės keisis, kaip ir viskas keisis, ir saulė pasikeis, žinai? evoliucija nesustabdoma, pasaulis kinta - tik šviesa visada bus šviesa, kokia buvo šimtus tūkstančių metų atgal... (saulės energija kada išseks, ji pradės vėsti ir plėstis, paskui - ji prarys pirmas tris planetas - taip išsiplės, ir vėsdama raudonuos, o paskui ji pavirs mažąja nykštuke, ji nebešvies.) o tu sakai nepasikeis, nejaugi, viskas kinta ir visada, o tu ką, kalbi kad pasikeistų, tai nesisielok, jie kinta visada, ir tu kinti, dar juk neesi nušvitęs, ką?..
matai, ir spermatozoidai, nieko nesupranta dar, bet išlikimą jau puoselėja, visi keliauja į kiaušialąstę, visi, kuris pirmesnis, dideliu greičiu, ir kas nukeliavo pirmas, tas jau keliauja toliau, visiškai nesigrauždamas, kad per kitų galvas... juk kiti visi tai baigia savo gyvenimą, o tas kuris nukeliavo, toliau kinta... matai, viskas kinta - ir tai nesikeičia,kad viskas kinta - o šviesa ta pati... (jau tobula reiškia.)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 19:03
Gydytojasx123
Jūs daug kalbate ir daug samprotaujate. Kad ir kiek Jūs bekalbėtumėte, besamprotautumėte, žmonės nepasikeis, gyvenimo nepasidarys nei daugiau, nei mažiau. Viskas yra mėšlas ir dar įaugęs į mus visus. Aš rašau, kaip suprantu pasaulį. Jūs mano minties nepakeisite. Aš nekenčiu žmonių pertekliaus ir jų familiarumo ir idiotizmo. Jūsų žodžiuose yra tiesos. Gal aš tik per daug patetiškai idealizavau viską. Gal per daug save sureikšminau. Bet pasaulis yra ir bus.. komercinis, o gal bevertis? Jums spręsti, kas yra tiesa. Ačiū už komentarus. Esu dėkingas, kad vertinate mane.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 18:21
gunta
Na ne, tu klysti tikrai, nes jis ne lyriškas o dalykiškas - dėsnis toks, aplinkybės diktuoja - aplinka; (beje, kas diktavo tau kokia kalba kalbėsi - ar ne aplinkybės, ne aplinka - o jei būtum gimęs ir augęs Prancūzijoje kokią kalbą būtum pasirinkęs, manai lietuvių?..) tai gi.

na, kas diktuoja tau kaip apsirengti, šiltai ar šaltai - ar ne METŲ LAIKAS, ar TU PATS. (nevaikštai gi su kailiniais pliaže, arba su maudymosi kostiumu Sartuose, kai ežeras ledu užšalęs - taip?..

O ekonomikoje tas pats - viską diktuoja laikas (laike aplinkybės, tu aplinkybėse.) REIŠKIA ne Lyrika,o Dėsnis.

Jei karo metu miršti iš bado, už mažą žiedelį (auksinį, paprastą ne rankų darbo, atlietą) gali gauti pusė kepalo duonos, ir žinoma tik iš to, kuris  turi jų ne vieną, tai gali parduoti ir pasirūpinti taip ateitimi... ania? (per antrą pasaulinį). O kiek už tą auksą, kiek jame tame žiedelyje to aukso yra, gali nusipirkti kepalų, kai duona kiaules šeria?..

buvo ir toksai laikas. Taip kad laikas, ne tu.
beje, žodžiai sakai nieko neturi, bet jie turi savo reikšmes, tu jais naudojiesi; ŽIŪRĖK: du žodžiai: vienas MES, kitas MES, kuris yra kuris tau pasakys aplinkiniai žodžiai, stovintys aplink juos.

"žinai kaip briliantas mėto spindulių strėles, jei jis gerai nušlifuotas, teisingai, tada iš kurio kampo į jį bežiūrėtum jis MES spindulį.) MES žodžiams nieko nesuteikiame, jie jau turi prasmę, reikšmę, jie jau yra sąvoka, kurią mes suvokiame ir tada naudojamės tuo žodžiu. " --- matai, du mes, vienas reiškia mes (ką veiks?..) kitas reiškia mes (kas? - žmonės); kuris yra kuris, apsprendžia aplinka, kontekstas, aplinkui esantys žodžiai; tai gi.
Ne lyrika tai, tai tiesa, kada briliantas yra nušlifuotas teisingai, iš kur ant jo briaunų šviesa bekristų jis visada mėtys (Mes) spindulių strėles. Didelis menas yra teisingai nušlifuoti briliantą, lygiai kaip ir įžvelgti tiesą "čia ir dabar?.
P.S.
(taip. lytis mano moteriška, bet aš skaitytojas ž žmogus, pataikai visada su gimine, juk žmogus vyriškos giminės žodis.) ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 11:40
Gydytojasx123
Ha. Jūs teisus su savo tokiu požiūriu, bet atsimerkite. Žmogus su kapitalu turi daugiau galimybių, daugiau teisių. Gal aš klystu, bet aš su tuo susiduręs. Jūsų aspektas labai lyriškas ir gražus. Kokio man vandens reikia? Juk suprantu aš pasaulį, žinau kokiu reikia būti ir koks aš pats iš tapau nehumaniškas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 01:11
gunta
Žmonės vertina, o prasmę suteikia laikas... visada prasmingas deficitas. ir prasminga visada yra gyvenimas. (aplinkybės - KARAS) žmonės jame tada vertina ne piniginius banknotus, O ką? duonos kriaukšlą. Na tai kas dabar suteikė prasmę daiktui - ar aplinkybės ar žmogus  (vertybė ta pati - gyvybė.)  Va baigėsi karas, duoną kiaulėm šeria, jos daug, vertybė piniginis banknotas, ir vėl, kad išgyvent, taip?.. O per karą prakurom net netinka tas popierius... duonos pusė kepalo kainuoja vienas mažas auksinis žiedelis, kas suteikė tokią vertę, ar ne aplinkybės, o kas įtakojo - ta pati vertybė - gyvybė.

pamąstyk dar, pamąstyk sakydamas - pažvelk į sąvokos projekciją aplinkybėse įvairiausiose, ji turi visada išlikti ta pati. (žinai kaip briliantas mėto spindulių strėles, jei jis gerai nušlifuotas, teisingai, tada iš kurio kampo į jį bežiūrėtum jis mes spindulį.) mes žodžiams nieko nesuteikiame, jie jau turi prasmę, reikšmę, jie jau yra sąvoka, kurią mes suvokiame ir tada naudojamės tuo žodžiu.
"vandens" turiu omenyje daug vandens smegenim plauti, ir tiek...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 01:00
Gydytojasx123
Hm. Įdomu, aš vertinu tavo kritiką ir tavo aspektą, bet aš turėjau omeny, kad prasmę daiktams ir vertybėms suteikia žmonės, kai juos pasirenka ir puoselėja, juk turtingas, su egocentrišku požiūriu žmogus nepuoselėja, tarkim, pasiaukojimo vertybės, nes jis jos nepasirinko, vadinasi, ši vertybė neturi jam prasmės. Žodžiai lieka žodžiais. Taip, tu teisus ir neklaidingai manai. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 00:48
gunta
Žiūrėk CITATA:

"Žinau tik vieną: aš esu subjektyvus, o žodžiai, kalba, meilė ir dievai - objektyvūs. Nes jie nieko nereiškia, jie neturi prasmės. Prasmę jiems suteikiu aš, kai pasirenku gyvenimo žaidime."

tai štai čia totali nesąmonė; JUK ŽODŽIAMS prasmę ne tu suteiki, jie jau turi savo reikšmę ir prasmę - sakai neturi, bet juk turi savyje sąvoką, savo reikšmę ir prasmę, nes - neturėtų, tai jų ir nebūtų, o suteikei juos ne tu - tu tik naudojiesi jais, nuo tada kai išmokai kalbėti. Tai kaip, turi jie ar ne? juk turi- prasmę, reikšmę ir vietą.

visa ką turi kiekvienas mūsų tai santykį į sąvokas, žodžius, kurį nulemia (tą santykį) turimos pažiūros (štai tai ir yra subjektyvu, tačiau žodžiai turi - viską ką jiems reikia turėti, o mes jais naudojamės.)

kad ir, paskutinis sakinys:
"Prasmę jiems suteikiu aš, kai pasirenku gyvenimo žaidime."

tu jiems nesuteiki prasmės, ji jiems jau suteikta, tu tik jais naudojiesi, juos pasirinkdamas gyvenime - aplinkybių kontekste. Žiūrėk, pavyzdžiui žodis žaidimas, turi savyje vieną prasmę taip? o žodis kontekstas - kitą prasmę.
į gyvenimą tu turi savo santykį - tavo santykis toks (pažodžiui) gyvenimas-žaidimas; Kitam gyvenimas - darbas; dar kitam-teatras; ir t.t.
žodžiai skirtingi, su skirtingomis turimomis reikšmėmis, taip? kokį pasirenkame tai jau mūsų santykis į gyvenimą; Kam gyvenimas teatras - tas pasirenka žodį TEATRAS, o kieno santykis į gyvenimą kaip į žaidimą, jis pasirinks žodį žaidimas gyvenimo formatui nusakyti, NES ŽODŽIAMS nieko nebesuteiki, tik naudojiesi jais - vartoji, pasirenki juos išreikšti savo subjektyviam santykiui.

daug čia pas tave "vandens"; pasigilink, ir pamatysi, kad gal ne taip žodžius pasirinkai, ne tuos, norėdamas kažką išsakyti, išreikšti,  ania?...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 00:13
Gydytojasx123
Ką norite pasakyti baisu ir žiauru? Mano kūryba baisi ar tiesiog mano mintys baisios? Ar bijote, kad tai tikra tiesa? Ačiū už komentarą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-02 00:09
galne
Baisu ir žiauru, 5.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą