Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Paskutinė spalio saulė nusilenkė ir jau lipa nuo scenos. Užuolaidos liepsnoja oranžine ugnim, užkulsiuose kraujuoja debesys. Salė užtemo ir viena po kitos pradėjo įsijungti lempos. Debesys ką tik užsilopė žaizdas ir dabar sluoksniais sugulė į tamsias lubas, kurios mėlyno tvarsčio veržiamos jautė skausmą ir liejo ašarasant publikos. Pavargusi publika, nuleidusi galvą, galvas, traukė namo, o jos tėkmė laužė ir stumdė kėdes. Vieni susimąstę, kiti - kaip debesys - ašarotais pilkais veidais. Debesys žarstė miestui dvokiantį krištolą ant gatvių, nuo kurių dėl drėgmės dabar atsispindėjo lempų šviesa. Paskutinės žaros plunksnos nudažė sceną žaliai ir žydrai, kol visa salė skendėjo tamsiai mėlynoje migloje, kur ne kur apšviestoje oranžinėmis lempomis.
  Stoviu po lietum ir vėju. Šlampa rožės. Ji taip ir neatėjo.
2013-11-06 19:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-11-06 19:48
Pomidoras
Teatras tekste sugretinamas su saulėlydžiu ir sutemom krintančiom ant miesto. Lempos ne teatre isijungė, o gatvėje. Žodis publika (turima omeny iš darbų grįžtančius žmones, taip pat - vėją) vartojamas dėl dviprasmybės kurią suteikia fragmentas "galvą, galvas" - publika vienaskaitinis žodis, nors reiškia masę - taip sujungiama vėjas ir žmonės grįžtantys iš darbų.
Dėkui už nuomonę, tiesiog norėjau apsiginti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-11-06 19:37
Žilis van Gogas
Nesupratau ką norėjote tuo pasakyti(esė?)O jau klaidų, netikslių išsireiškimų - apstu. / isijungti lempos/ teatre taip nevadinama, jei ten buvote ir žinote vadinamos./  Pavargusi publika, nuleidusi galvą, galvas, traukė namo,/ ne publika, o žiūrovai
manau visai nežinote teatro specifikos ir t.t. Blogai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą