Rašyk
Eilės (78220)
Fantastika (2309)
Esė (1557)
Proza (10924)
Vaikams (2717)
Slam (80)
English (1198)
Po polsku (372)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 25 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





gunta gunta

Впечатлениями голодная толпа

Šis kūrinys buvo tarp savaitės geriausių


`




      Аж палач плачет - голову рубит, 
                    (работа такая)
                А зритель, смеётся...

                                    …Жизнь скука,
                                                  рутина,
                                                        А тут
                                      развлечение -
           
          Голова покатилась
            Остро - весело…
2013-09-03 14:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 10:25
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-11-18 08:17
Julija Mėčiuvienė
Палач- плохой профессионал у Вас.Ваши комментарии тоже фигня на постном масле-мои сочувствия.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-10-16 21:33
gunta
Ничего не пропустили, понимаете, например
Когда вы смотрите на живое человече мясо,  которое  надо собрать из одной кучи в человека обратно, то есть в одно целое тело, после взрыва, а он ещё из той крови орёт:
"пожалуйста, убейте меня, убейте"
вы испытываете какие то чувства, эмоции и не очень соображаете что надо делать, так же как не редко мужнины, присутствуя у жён  на родах своего собственного ребёнка не редко падают в обморок, а для врачей это ежедневность, рутина, потому что это работа у них такая. (И, очень редко, но бывает такое, что говорят, например судьи, или адвокаты, или прокуроры, что:
«всякого видели и ко всему привыкли, но этот случай до сих пор сотрясает, становится не по себе» и тому подобное…  хоть работа у них, такая.)

Так и палачи, у них работа такая, не плачут же они, потом может сразу пойти обедать, поднимать на руки детку, радоваться жизнью, и т.д.
«АЖ» (можно сказать, что это значение «ДАЖЕ»).
Так вот, это «АЖ» ПАЛАЧ, то и означает, что палачи не плачут, как врачи не падают в обморок,  а сразу соображают и действуют,  при этом,  совершенно не слушая, что там это тело бормочет.  Просто, собирает как велосипед, и по порядку, срочно.,

ТАК вот,  всё что здесь выше написала и заключается в том слове АЖ,  что стоит перед палачом. (плачет, хоть работа у него и такая…)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-10-14 12:03
D King
Стих мне понравился, но начало стиха от слова "аж палач плачет"... Не знаю. Только начинается стих и кажется, что  я уже что то пропустил..
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 12:25
2 delfai 1 non cognosco
kas jus paritina į geriausius
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-10 16:20
agricola
nu jo nuo rutinos giljotima
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-07 10:59
gunta
Ontosės jau nebeskaitau - čiau otose.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-07 10:59
gunta
ne sovietinių filmukų, o budelis buvo tokia pat profesija, kaip ir kareivis, ne sodininkas - tai buvo nuosprendžio vykdytojas - jo uniforma, nuosprendžio vykdymo metu buvo ta pati kaukė (kuria dengiamas buvo veidas, kirto galvą ne koks nors Petras ar Maurizio, o nuosprendžio vykdytojas, ir mirties nuosprendis žmogui, yra ne sodininko darbas - jo veido žiūrovui buvo nematyt, nors visi galėjo žinoti kas dirba budeliu, bet vis tik nuosprendžio metu jo emocijų nebuvo matyt, tai ne rožių krūmą genėti, ir toje pačioje liaudyje kyla jausmai, kai galva lekia artimo žmogaus, tokia etika - budelio veidas nebuvo matomas, nes galvą kirto ne Tadas ar Džonis, o BUDELIS, jo veidas - kaukė. Juk ir teisia teisėjas, o ne kokia nors Virga ar Dana, Jonas ar Romas - teisėjas  jis su mantija - tokia jo uniforma. Taip kad, 2013-09-04 10:37 Lionia Iljičiuks , užteks čia taukšti nesąmones apie filmukus.

P.S.
beje, labai geri sovietinei filmukai, ir čia jau nepasiginčysi "spragtukas" blogas, ir visi jie tokie geri ir išskirtini, ne Disnėjaus šlamštas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-07 10:46
gunta
ne, dabar daugiau žioplių. kiek beeitum laike atgal - individas kaip po vienetas - dvasiškai degraduoja, jis darosi primityvesnis ir primityvesnis, lėkštesnis jo suvokimas būties ir pajautai ir lėkštesnis - o technologijos, kolektyvinė veikla, tobulėja, kiek eitum laiku atgal, ji vis tobulesnė ir tobulesnė.

kaip išgyventų vienas individas atsiradęs gamtoje dabar - kiek laiko jis išgyventų, (atitrūkęs nuo civilizacijos - staiga, jis praktiškai neišgyventų, arba išgyventų neilgai; o individas atitrūkęs nuo žmonių bendruomenės prieš 100 metų?.. o prieš 200 metų?..

kol kažkas buvęs nukankintu prisikėlė, ir visiems atleido, kol iš kankinio bus kažko prašoma sau, kol toks mentalitetas - toksai sąmonės lygmuo, tol kolektyvinės sąmonės lygis ir mentalitetas bus toksai, plius jis senka, gilumų jame nelieka, nes nebėra dirvos, kurioje galėtų augti elementarus Būties supratimas, suvokimas, ir elementari BŪTIES pajauta individe. tais aspektais individas degraduoja na lyginant tarkim 18 amžiaus individą, ir 21 amžiaus, 18 amžiaus individas, yra tobulesnis, atsiradęs laukinėje gamtoje jis išgyvena - o 21 amžiaus individas jis tiesiog mirtų pirmiausiai nuo streso - atskirtas nuo civilizacijos, nors žmogus yra gamtos dalis - gyvosios gamtos dalis, viena iš gyvybės formų egzistuojančių žemėje - gyvoje planetoje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-05 08:50
Matyti ir skaityti vaizdeliai.gal dabar jau mažiau būtų tokių besijuokiančių?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-04 23:13
ontos spheratus girdi daktaro balsą
ir visai jau pabaigai - buvau pas jus užėjęs ir tapau kaip ta auka budeliui, ištrūkt dar nespėjau, bet jau tuoj.
paspruksiu nuo jūsų
o norėjau tik pasižiūrėt kaip galva ritasi
kita galva, ne mano.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-04 16:35
ontos spheratus girdi daktaro balsą
Nazvanijie obieščiajiet vpiečiatlienija, ono govorit pro tolpu. Sama tolpa užie mssa vpiečiatlienij, nastrojienij i t.p. Kak mnie chot što iz obieščiennogo polučyt v etom niediejstvytielnom tiekstie? Kak?
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-04 11:28
A Puokas
"это не столько название сколко обяснение" (с)
А и не надо в тексте текст объяснять, тексты сами за себя сказать вполне могут :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-04 10:37
Lionia Iljičiuks
Budelis nešiodavo kaukę, drauge? Sovietinių filmukų prisižiūrėjai? Budelis buvo tokia pat profesija kaip sodininkas ar smuklininkas, visas miestas žinojo, kur gyvena budelis ir koks jo vardas. Kuriems galams jam ta kaukė?
Įvertinkite komentarą:
Geras (5) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-04 10:35
gunta
kvaiša ir Afrikoje kvaiša, kuriai reikia analizŲ teksto, o kada jie (tie ale analizai kvaišai asmeniškai yra) padaryti, ji vietoj to, kad bent padėkotų, tai ne, ji dar sau leidžia toliau čia tūsintis su savo "neišmanymu" t.y. pradeda ne poezijos žanre ieškoti poezijos;
nu žinai, kai jau esi kvaiša nuo kryžiaus, tai kvaiša ir Afrikoje, o vis tiek išsišokanti kvaiša, ir tiek; Tokios kvaišos gali sau leisti išdidžia povyza užduoti klausimą, paskaičiusios, kad ir patarlę, ar posakį, mįslę ar kokį aforizmą, pareikšti: "vargeli tu mano, o kur poezija?"[i] --- ir išradinėti, rimta povyza naują kryptį grožinėje literatūroje, kaip po pavyzdžiui tokią: [i]"rutininė kryptis", ania? "literatūrinis rutinizmas" :D;
nešk muilą iš čia, kvaiša, juk jau sakiau.
• ◘ •
mataiА Puokas, по порядку не получится, название для искрених тупиц, а когда тупицы являются такими как ОНТОС, так и название прямолиейное не в помощь. (нет это не столько название сколко обяснение "про что текст - да о чём".
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-03 23:15
ontos spheratus girdi daktaro balsą
vargeli tu mano, pats tekstas rutininis.
ar reikia jam analizės.
ir kur poezija, kur
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-03 22:57
A Puokas
В этом стихе, на мой взгляд, есть самородок. Но давайте по порядку. Название слишком прямолинейное. Впечатление от стиха, как мне кажется, должно создаваться самим стихом, в этом случае воз стоит перед лошадью. И странный такой оборот речи - голодная впечатлениями. Либо изголодавшаяся по впечатлениям, либо жаждущая впечатлений. Сытым можно быть чем нибудь, например хлебом, или не только хлебом насущным, но никак не голодать чем-то, чего нет в самом голодающем. Скажем, голодать душой - да, а голодать мясом - не очень, разве что диета ;). Инад "аж" я бы серъезно подумал. Оставим палача в покое, работа у него, он - вступление, тезис. Со зрителем уже другое дело. Жажда впечатлений толпе такая же рутина, как и жизнь беспросветная, а сам образ жаждущей увидеть смерть толпы на лобном месте, хоть и очень сильный, с годами превращается в клише, так что это противопоставление возвращает меня к плачущему палачу, антагонисту рутинной жажды впечатлений, а это как название, так и почти весь стих, не считая первой и двух последних строк, отводит на второй план. Просто есть какой-то фон, какая-то обыденная толпа со своими опостылевшими страстями и рутинными реакциями.
Наконец последние две строчки. Они очень, очень впечатляют! Именно в слове "остро" я вижу центральную игру смыслов всего стиха, а не в созвучии плача палача. Голова казненого, даже катясь (по ступеням, мостовой, что бы там ни было) как бы говорит, отпускает остроты, и этот смех катящейся головы - смех сильного, смеющегося последним.
Так что хотя многое, по моему мнению, можно было написать лучше и многое мне не понравилось, но "умеющий пусть сделает", как говорили римляне. Одни только две последние строчки - рассказ.

Спасибо,

Ф. И.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-03 22:41
ontos spheratus girdi daktaro balsą
bet juk reportažas ne apie Sibirą

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-03 21:53
gunta
klausyk, tu lietuvaite-lietuvaiti, nešk muilą iš čia - kvaiša.

ir visi, kas nežino - budelis nešioja kaukę - nei ašarų nei juoko nesimato, jeigu KĄ?

kas negerbia kitos tautos kalbos, negerbia ir savosios. na, kaip praktika rodo, tai būdinga lietuviams,  "leido stalinas vežti į sibirą - visų respublikų piliečiams leido, lietuviai užėmė pirmąją vietą, lietuviai lietuvių išvežė daugiausiai...) :D

prašau, omtuose...
ir rašai arba lietuviškai, arba rusiškai - kalbą atitinkančiais ženklais. ontuose, arba nesirodai čia, su savi buku matymu, OnTOse;
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-03 21:26
ontos spheratus girdi daktaro balsą
igra slov vas obygrala.
natūraliai juokinga žiūrėti į verkiantį budelį.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
1 2
[iš viso: 28]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą