Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Laukiniai dalykai, sukurti tam, kad būtų laisvi. Ir ta jėga, kuri neša it vėjas pirmyn, visada pajunta indukciją, kuri vis meta kliūtis į kelią. Bet svarbiausia kur tu eini. O aš išėjau, tam, kad kasnors sustabdytų. O rodos, užsimerkęs, kartais laukiu stebuklo. Kai žinai atsakymus, tau neberūpi klausimai. O aš taip norėčiau nebežinot.
Laukinis vėjas, neša drugelius. O mes, vaikai, mažom rankutėm juos gaudom, nes pasaulyje esti tik ta pieva ir drugeliai. Argi negraži svajonė? Kai groja pianinas, o tu net negali ja patikėt. Taip, žingsnis po žingsnio pamiršti, kur eini, nes vėjas, neša ten kur veda likimas, o tu. Tu tik likimo vergas. Ne, nesavo likimo. Pasaulio likimo, pasaulio - kuris tave sukūrė. Tai tik eilinės egzistencijos ieškotojo mintys, kuris taip pat bloškiamos vėjos, kažikur, kažikaip, kažikada išsisklaido ore lyg dūmai.
O žmogus, toks padaras kuris netiki niekuom ko nemato šio akys.
Ir visgi, galbūt žmogus galėtų būti pats savo gyvenimo kalvis, tik ar jis pakankamai stiprus, pats kalti savą likimą?
Telieka atsakyti, kas Tu...
2013-07-14 15:46
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 10:38
gunta
P.S.
niekinėm - be M galūnės. (ta tezė ar frazė :D ) niekinė, kaip niekinė ta savo laiku buvusi pagirta tarp lietuvių, premijomis ir t.t. aukštinama kaip Lietuvos poezija :D :D :D, ir mus vaikus mokė kad tai gražu ir formavo supratimą apie poeziją ne Stalinas ir ne Leninas, o lietuviai pedagogai... (į Sibirą jau tada nevežė" :D "Žmogus, tai skamba išdidžiai..." :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 10:25
gunta
Ar Hitleris yra savo gyvenimo kalvis?.. o jei jis būtų gimęs lietuvių tautoje, ta asmenybė - Hitleris? o jei rusų?..

klausimas ne tame, "žmogus yra pats savo gyvenimo kalvis, ar ne?" - klausimas kitkame, bet jo niekas neužduoda, bent jau neteko girdėti, juk kiekvienas nori jis to ar nenori, formuoja savo gyvenimą to nedarydamas, jis formuojasi savaime, tačiau jis gali būti "Sąmoningu savo-guvenimo-kalviu", ir atsakymas - kiekviena asmenybė įtakojusi pasaulio įvykius neišvengiamai buvo sąmoninga, reiškia, tai buvo sąmoningas PATS savo gyvenimo kalvis.
ne kiekviena asmenybė gali atsiskleisti, kartais reikia kažko, kas nepriklauso nuo jos, o nuo laiko, nuo aplinkos; ir beje, ji gali gimti, bet laikas jai pasireikšti gali neateiti dar, arba, jau būti praėjęs, pavyzdžiui tai labai gerai pademonstravo Šindleris, "Šindlerio sąrašas", jis pasakė, kad jam visada trūko tos detalės, kuri nuo jo nepriklauso, ji iš aplinkos, ir ta detalė tai KARAS. Geras filmas, pažiūrėkite ir pamatysite;

va viena iš nuorodų, kurioje (pirmoje serijoje tai pasakyta) trisdešimt šeštoje minutėje 00 sekundžių (tai yra /36:00/ ), kai jam pasako "smagu matyti kad tu visai nepasikeitei" jis atsako "tu klysti Emili" ir pradeda kalbėti būtent apie tą aspektą.
http://the-cinema.ru/drama/3202-spisok-shindlera.html
(šiaip tai čia abi serijos yra,  žemiau langelyje seka antra.)

kvaila, banali lėkšta frazė "žmogus yra pats savo gyvenimo kalvis" -- ji kažkokia niekinėm, panegiriška, ir tiek :D
o už tekstą 5. (gerai rašote, esate nesuprastas, iki tų tiesų dar vertintojai nėra daėję, prisimąstę, dasimąstę tai ir nesuvokia ką kalbate. Kartais gal lyriškume ištemta, toks trūkumas, bet visumoje smagu paskaitinėti.)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-17 15:42
Princesės avių neaugina
Laukiniai dalykai, sukurti tam, kad būtų laisvi. - taip. už tai sakyčiau 5+ , bet yra daug kitų dalykų, kuriuos reiktų tvarkyti tekste.
3(:
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-15 23:12
Le Hawk
Na, kad čia truputį labiau miniatiūra nei esė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą