Rašyk
Eilės (78174)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Prieš pradėdamas rašyti, ir tikiuosi, kad pabaigsiu pagaliau bent vieną savo trumpą seriją, kuri atsidurs būtent čia, norėjau pasakyti, kad tai ką dabar rašau, nėra mano paties fantazijos vaisius, manau tai labiau laisva adaptacija to, ką norėčiau kada nors pamatyti, kaip pilną kūrinį, o ne novelių serija. Pasirodo ne visi dalykai, kurie atrodo kvaili yra kvaili. Viso rašymo metu, norėčiau abipusio kontakto su tais, kurie skaito mano marmalą (neturiu tokių sugebėjimų kaip, kad ir Erlickas (tuo tikrai nenoriu pasakyti, kad Erlicko lygis žemas, nieko panašaus), kad galėčiau savo kūrinius vadint kažkuo prasmingesniu). Taip pat, kada nors ateityje, gal netgi kaip nors išeis padaryti eksperimentinį rašymo metodą, kada dialogus kurs atskiri asmenys, kiekvienas turėdamas savo rašymo/kalbos/mastymo manieras.
P. S. per daug neiškeliu ir savo gramatinių įgūdžių.
Ačiū


Ji sėdėjo ant savo lovos ir žiūrėjo pro langą – dieviškiausias vaizdas mano gyvenime. Nepaisant to, kas atsitiko, ji vis dar šypsojosi ir juokėsi, džiaugėsi gyvenimu, kuriam atgimė dar kartą. Ši mergina nepaliko mano minčių nuo pirmo susitikimo, o buvo visko: ir pykčių, ir džiaugsmo, ir nevilties, ir pergalės troškimo. Man – tai viso ko pabaiga, jai – viso ko pradžia. Mūsų keliai skiriasi, vos tik ji ištrūko iš savo auksinio narvelio... Ko gero nebuvau tam sutvertas... Sėdėjau ant šalia esančio krėslo abejingai žiūrėdamas į mano kraujuojančia koją ir krūtinę. Ji žiojo, kad tai pabaiga, suprato, meilei nereikia matyti, kad viską suprastum. Sakyti meilė gal ir kiek per saldu, bet kitaip negaliu paaiškinti, ką ta mergina man jautė – po visų sunkumų, kuriuos perėjom kartu, nieko kito ir negali būti. Prieš savo mirti, kuri artėjo palengva, šokdama iš laimės, kad pagaliau pasiims vienintelį, kuris nuo jos pabėgo tiek daug kartų, jaučiausi ramus. Prisiminiau jos žodžius: „Aš busiu tavo skydas ir kardas“. Tai sukėlė man šypseną, nes galiausiai aš tapau jos skydu. O dabar, atlikęs savo pareigą, iškeliauju kitur. Nors ir esame ligoninėje, niekas manęs neras čia iki ryto, o tada, jau būsiu nukraujavęs, šaltas, bet vis dar su ja, kartu.
-Kodėl taip padarei? Kuo aš esu svarbesnė už tave? -paklausė ji žiūrėdama į naktį, kuri man priminė mano mintis iki sutinkant ją – tamsios, šaltos ir viliojančios.
-Nes aš savanaudis, toks mano gyvenimo būdas. Pasiekiau viską, ko norėjau, mano kelias baigiasi čia.
Mano mintys gal ir nebuvo labai rišlios, bet ji suprato.
-Il semble que la perfection soit atteinte non quand il n'y a plus rien à ajouter, mais quand il n'y a plus rien à retrancher, oui?
-Oui, - atsakiau ir užmerkiau akis.
Grimzdamas į tamsą galvoje girdėjau tylią jos raudą ir žingsnius, einančius artyn – pagaliau aš iškeliavau, pagaliau aš namie...
2013-06-06 23:31
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-02-01 15:53
Dvasių Vedlė
Kažkoks nesusipratimas... :/
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-12-30 22:55
Labai patiko!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-12-30 22:54
SUper
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-09 21:08
lebenswelt
mažiau teisinimosi, paaiškinimų, nors jie iš tikro paaaiškina, mažiau pretenzingumo kartais ir pirmyn.
banaloka vietomis, o yra kas ir patiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-08 14:26
Aurimaz
Šaunu, kad rašai, bet fantastika nėra vien pasiteisinimas prieš skaitytoją kūrinio pradžioje ir pasiteisinimo ilgio kūrinys apie meilę.  Fantastika yra kur kas daugiau ir jeigu autorius tikrai nenori kitą kartą būti pasiųstas į neišmatuojamas tolumas, vertėtų pasistengti bent PATAIKYTI į tą pusę.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-07 21:38
ieva3003
kur bent lašelis fantastikos?
gal reikia kelt į prozą?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-07 11:55
Fake_writer
1. Tokiam trumpam tekste klaidų nors vežimu vežk.
2. Kokia išvis paskirtis tos pastraipos? Įžanga? Į istoriją kurią papasakosi vėliau? Koks tikslas kelti tą įžangą tada, čia ne kino filmas, skaitytojui nereikia treilerio, duok istoriją.
3. Ta mergina šypsojosi, o tu sugebėjai išgirsti raudą, kažkas čia ne taip.
4. Kur fantastika? Melodramų skyrius yra proza, ten daugiau mergaičių nubrauktų ašarą perskaičiusios šias kelias eilutes.
5. Nereikia durninti skaitytojų dedant frazes užsienio kalba, be vertimo. Jeigu aš tau kinietiškai komentarą įkalčiau turbūt irgi nelabai koks rezultatas būtų?

Kitą sykį prieš publikuodamas, perskaityk tris kartus( klaidos užknisa), kelk didesnius gabalus, įsitikink, kad jie tinka fantastikos skyriui ir te padeda tau Erlickas! (kodėl Erlickas, kur Erlickas, kame Erlickas... ?)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-07 08:52
Ugniaširdė
Sveikinu įkėlus pirmąjį kūrinuką :)
Parašei labai gražiai, buvo smagu skaityti. Perskaičius pastraipą panorau tęsinio, bet gal net geriau, kad toks trumpas ir aiškus.
Beskaitant prisiminiau kažkada matytą straipsnį apie vaikiną, kuris savo kūnu uždengė mylimąją per susišaudymą. Gera matyti, kad pasiaukojimas ir tikra meilė dar nėra pamiršta.
Nesupratau tų prancūziškų sakinių, tačiau nėra nieko, ko "google translate" neišverstų :)
Kad daugiau būtų tokių rašinukų, kaip šis.
Sėkmės rašant ir laukiu daugiau tavo kūrinukų :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-07 07:49
omnia
Prieš pradėdamas komentuoti, noriu perspėti, kad esu gana griežtas vertintojas, nors šiaip jau žmones myliu, ypač kai kuriuos iš jų. Paprasčiausiai aš labai mėgstu skaityti. Tai ką perskaitau, beveik visada palieka pėdasaką, nuoširdžiai džiaugiuosi, kai autorius pramuša mano skepsio kiautą ir maloniai mane nustebina naujai suvirpusia idėja, emocijų piešiniu ar gerai sudeliotu mano sąmonėje vaizdu.

Tai štai. Net pamiršau, ką dar norėjau pasakyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-07 06:47
Ugnele_s
Man šis kūrinukas labai patiko, puikiai išreikšta ir gili mintis)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą