Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dažnai tenka girdėti: Life suck's, gyvenimas šūdas, gyvenimas sunkus ir pan. Kodėl taip yra? Argi šiame amžiuje mes neesame pertekę visko kas palengvintų mums, mūsų keikiamą gyvenimą? O gal tai ir yra problema, kad perteklius mus verčia iš daug rinktis ir galų gale mes atsiduriame aklavietėje, nes išbandę save šian bei ten suvokiame, kad galime daryti daug ką.. bet visko po truputį ir tai, visada atsiranda geresnių už mus. Kas jie? Tokie pat kaip mes, tiesiog jiems pasisekė, jie
gavo Dievo dovaną, o kur mūsų dovanos? Laimingas tas, kuris savo dovaną išpakuoja greitai, dar neišaušus paskutiniojo teismo dienai. Galbūt kalbu kaip Jėzus, ar suknistas filozopas, tačiau problemą reikia gvildenti, o mano problema yra ta, kad nerandu savęs. Nerandu ir savosios dovanos, galbūt per nuolatinį tingėjimą ar priverstinį skubėjimą, nepamąstau, kokia ji galėtų būti. Kartais reikia sustoti ir savęs paklausti, kas tu esi? Turbūt girdėta? Keista, tačiau kartais banaliausiuose tekstuose yra pakankamai nemažai gyvenimiškos tiesos, tačiau mes ją praignoruojame, o vat paprasti žmonės, liaudyje vadinami kaimiečiai, varguoliai ir t. t. ją savinasi. Todėl Pranas Zubnevas 30 metų pradirba suvirintoju, nes tokia ta jo dovana ir jis ją
atrado pačioje, savojo kopimo į pasaulinį Everestą'' papėdėje. Jis neieškojo savęs, nebandė daryti,, šio bei to'' tiesiog dirbo darbą kurį geriausiai moka ir išmano. Pavydžiu Pranui, o jūs? Ar jau atradote savąsias dovanas?
Grįžtant prie temos gyvenimas, nevarginant jūsų mielieji, tenoriu pasakyti, kad turim patys ieškot savo dovanų ir nešvaistyt laiko vėjais. Laiks sensta greičiau nei odekalonu prasmirdęs chronius ir jis tikrai mūsų nelaukia. Ne gyvenimas turi užknist mus, o mes jį. Nes gyvenimas yra kekšė, kuriai mes atiduotam savo laiką, pinigus ir jausmus, o jis už tai leidžia mums dulkinti jį kokiom tik nori pozom, taip ieškant savojo aš. Tačiau nuo kekšių greit užsikrečiama, todėl Pranas, padulkinęs ją vienintelį sykį per burną, neužsikrėtė, o ši išgąsdinta begalinio Prano potencialo bei paprasto nuleidimo ant veido iškarto pasakė, Pranai, tu būsi geriausias sušiktas pasaulyje suvirintojas.
2012-12-06 20:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-16 03:43
Le Hawk
Be to dulkinimo ir nuleidimo (atrodo lyg privaloma duoklė niperseksualizuotai madai, tipo "sex sells") būtų žymiai geriau. Idėja yra (gyvenimo tikslas, laikas, prioritetų pasirinkimas), tik neišplėtota.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-06 22:23
Kepkel
Ai laik ;] Šis tas tvirtesnio banalybių krūvoj. Norėtųsi dar pamatyt, pažiūrėt, kiek čia to potencialo iš tikro ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-06 21:30
Rednek
ne tu ese sugalvojai, ne tau ir aiškint, ančiasnapi
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-12-06 21:04
Žilis van Gogas
Čia ne ese, o paprasčiausias pigus rašinėlis
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą