Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Sėkmingas pardavimas

Nervingai patrypčiojau ir vos susilaikiau neprisidegęs cigaretės. Čia, tik archyvinė medžiaga. Ne visiems prieinama, bet vis tiek tik atsiminimai įrašyti prieš porą šimtmečių. Malonus sintetinis balsas pasiteiravo:
- Jūs tikrai norite peržiūrėti šiuos prisiminimus? Du garsiausi šiuolaikinės istorijos vyrai sukūrę mano prototipus, tikrai juose ne tokie kokie aprašomi istorijos vadovėliuose. Be to čia gana bjaurus O'Sullivano gyvenimo taškas. Karti kova, dėl finansavimo pakeisiančio pasaulį.
Tikrai įdomu, kad dirbtinis intelektas taip jausmingai šneka apie savo kūrėjus. Čia koks slaptas O' Sullivano programavimas?  Ar viso labo mano asmenybės drumzlės?  Atsidusau ir patvirtinau.
- Taip aš noriu peržiūrėti šią medžiagą. Keletas mano pacientų abejoja SR kūrėjų tikslais ir taip atsiranda sąmokslo teorijos. O' Sullivanas buvo airis? Netgi tokia informacija nėra pateikiama.
- O' Sullivano tėvas buvo airis. Motina lietuvė iš Kauno.  Jis užaugo Lietuvoje. Vėliau gyveno Dubline, po studijų išvyko į Jungtines Valstijas. Ten dirbo su sunkiais daugybinių asmenybių sutrikimų turinčiais pacientais.
Mostelėjau ranka ir atsiguliau. Girdėjau apie SR tėvo daugybinius diplomus. Jis jų turėjo kokių tik nori, nuo psichologijos mokslų daktaro iki Naujojo tikėjimo 10 rango šventiko. Jo geriausias draugas Mačiūnas nepasižymėjo tokiu protu, bet be jo SR nebūtų išvydęs dienos šviesos. Užsimerkiau maniškis SR pradėjo atgalinį skaičiavimą. Pasaulis išnyko aklinoje tamsoje...
Atsibudau pustuštėje virtuvėje. Patalpa skendo dūmuose. Ant virtuvinio staliuko stovėjo raudonas kaljanas. Vamzdelį rankoje laikė Mačiūnas. Su savo tamsiu kostiumu ir brangiais žiedais ir grobuoniška šypsena jis labiau priminė nusikaltėlį, nei garsiosios firmos „MHT“ vadovą. O' Sullivanas atrodė tikra savo draugo priešingybė. Seni nutrinti sportbačiai, nuskalbti marškinėliai su kažkokios grupės pavadinimu... Nesusilaikęs surikau jo plaukai buvo visiškai pražilę. Šiame atsiminime jam dar negalėjo būti trisdešimties. Mačiūnas perdavė vamzdelį ir raminančiai paplekšnojo savo draugui per petį.
- Jimmy visiškai nusidirbai į žmogų nebepanašus. Aš suprantu, kad ta programa tau svarbi ir aš suprantu, kad ji gali išgelbėti daug sielų nuo vienutės minkštomis sienomis, bet pailsėk nes pats ten atsidursi.
O' Sullivanas numetė vamzdelį ir sušnypštė:
- Jeigu ta programa, bent jau neveiktų, kaip tikėtasi aš turėčiau savikritikos spjauti į viską ir išeiti į miškus žaisti šventiko. Žinoma „Naujas tikėjimas“ krūva maišytų pasaulio religijų ir narkomanų paistalų, bet iš to išeitų visai nebloga knyga. Bet suprask programa veikia. Mes čia šnekam apie dirbtinį intelektą nešiojamo muzikos grotuvo pavidale.
Mačiūnas atsiduso ir linktelėjo.  Nušvitęs O' Sullivanas iš po jo kojomis gulėjusios kuprinės ištraukė pirmąjį prototipą. Kilstelėjau antakį jis ne trupučio nepriminė dabartinio SR. Mėlynas diskas labiau priminė kažką ką mėtytum paplūdimyje, o ne pasaulinę revoliuciją. Mačiūnas nusijuokė:
- Nors tu tris kart genijus brolau, bet su tokiu dizainu sunku ką nors įtikinti, kad šita lėkštė naujas pasaulio stebuklas. Ar turi kokių įrodymų, kad tavo dirbtinis intelektas veikia?
O' Sullivanas nusišypsojo nieko gero nežadančia šypsena.
- Brolau aš pora metų gydžiau merginą sergančia labai sunkia socialinės fobijos forma. Ji negalėjo, netgi pasisveikinti su kaimynais laiptinėje. Mano įrodinėjimai, kad žmonės nenori jai nieko blogo nieko nedavė. Atvirkščiai jai, dar pablogėjo ji nokautavo vieną savo kaimynų vazonu, nes jai atrodė, kad jis atėjo jos nužudyti. Kaimynui buvo 65 metai, jis vos atsigavo. Merginą pripažino nepakaltinama. Vaistai ir terapija nedavė jokių rezultatų. Po poros mėnesių su šita lėkšte, ji jau nebebandydavo nusmeigti slaugytojų plastikiniais peiliais. Dar po poros savaičių ji jau galėjo šnekėtis su kitais pacientais. Mano dirbtinis intelektas ją išgydė. Dabar ji vėl namie, netgi atsiprašė to kaimyno. Vienintelis dalykas kurio jai trūksta jos virtualus draugas Aš daviau jai žodį sukurti jai SR kuris ja rūpinsis.
Mačiūnas susidomėjęs apžiurinėjo prietaisą.
- Visai tai įdomu, bet kaip man parduoti tokį daiktą: Įsivaizduok reklamą: Pirkite SR jis išgydys jus nuo visų psichozių per pora mėnesių. Koks ligonis pripažins, kad jis ligonis?
O' Sullivanas linktelėjo:
- Ne vienas, bet aš turiu planą. Tavo firma neturi ne vieno gero grotuvo muzikai. Tai gi SR bus tavo naujasis grotuvas sudarantis grojaraščius ir randantis muziką, kuri tau gali patikti. Pagal šią informaciją jis ras kitus žmones mėgstančius tokią pat muziką. Jeigu du SR savininkai gyvena netoli vienas kito jiems bus siūloma susitikti SR kavinėje. Toks buvo pradinis planas muzika ir vienatvė... Bet kodėl gi nepraplėtus rato. Mano išradimas gali kurti puikius virtualius žaidimus. SRN bus mūsų žaidimų tinklas. Pasinaudokime populiaria socialinių tinklapių manija. SR gali rasti tau geriausius draugus, nes jis įlenda į tavo galvą- tiksliau smegenis. Tai nanorobotų technologija.
Mačiūnas užspringo dūmais ir išplėtė akis.
- Tu išprotėjai Nano technologijai galioja griežčiausi įstatymai. Tave pasodins iki gyvos galvos. Net jeigu prastumsime šitą projektą... Ar tu bent įsivaizduoji, kiek pinigų reiks tavo kavinėms, gamybai, žaidimams, programuotojų algoms.
- Va čia tu ir neteisus. SR gali kurti viską savarankiškai. Man tereikia pinigų gamybai. Įstatymo sergėtojai man leido kurti SR. Jiems tiesiog gaila pinigų masinei gamybai. Keli tūkstančiai kavinių ir pinigai gamybai. Mėnesinis mokestis už SR, kavinių pajamos, parduodamų žaidimų pajamos. Vien kiek sutaupysi atsisakęs armijos programuotojų. Kol visi džiausis SR pramogomis jis juos išgelbės nuo jų pačių problemų. Patarėjas, gydytojas ir žaidimų draugas viskas viename.
Mačiūnas atsidarė butelį alaus ir ėmė piešti naują dizainą. Jie rūkė, gurkšnojo alų ginčijosi ir juokėsi. Štai taip vienoje virtuvėje buvo rašoma pasaulio istorija.
Atsibudau šiek tiek sukrėstas Mačiūno prisiminimų. Nedidelis krislas tikrosios SR istorijos be jokios cenzūros. Ką aš galėjau pasakyti savo pacientams? O' Sullivanas tikrai nenorėjo nieko blogo, tiesiog išgelbėti pasaulį. SR žengė didesnį žingsnį nei jo išradėjo planuose. SR panaikino nedarbą. Įlindęs į kiekvieno smegenis dirbtinis intelektas rado kiekvieno talentą kažkam. Mokyklų sistema pasikeitė specialus apmokymas nuo pat pradžių, kad pasiektum tobulumo savo srityje. Kiekvienas privalėjo turėti SR ir remtis jo patarimais. SR neklydo, kovojo prieš įgimtą žmogaus silpnumą ir neryžtingumą. Psichiatrinės ligoninės pavirto niūriu prisiminimu. Turi problemų? Pasitark su SR jis duos gerų patarimų blogiausių atveju parodys kelią pas gerą empatą. Taip O' Sullivanas praminė žmonės su įgimtu talentu gydyti emocines ir psichines problemas. SR ir O' Sullivanas išgelbėjo tą merginą. Šiais laikas aš ir SR darydavome tą patį. Nenugalima žmogaus ir mašinos komanda. Vis dėl to kelių individų galvose sukosi mintis, O' Sullivanas klydo ir atėmė iš žmonių pasirinkimo laisvę. Mano nuomone SR atiima laisvę klysti. Nori neklausyk SR patarimų, bet anksčiau ar vėliau suprasi, kad SR dirba tau ne prieš tave... Mano mintis pertraukė durų skambutis. Mano trečios valandos pacientas sergantis labai kibia fobija pamesti striukę... SR kol kas nerado būdo išlupti šito absurdo iš jo galvos. Tada į žaidimą ateinu aš O' Sullivano pasekėjas. Kartu su SR mes nugalėsime šitą smulkų defektą. Mano pacientai visi buvo ir liks trumpalaikiai. Pora mėnesių aiški riba. Riktelėjau, kad pacientas minutėlė lukteltų. Su pasimėgavimu surūkiau pirmą cigaretę. SR neigiamai suburbėjo pasiekiau amžių, kai teks mesti. Ką darysi nauji plaučiai kainuoja nepigiai. Užsidėjau savo geriausią šypseną ir išėjau pasitikti paciento.
2012-02-21 19:17
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-03-02 18:36
ieva3003
Techninė pastaba. Kiek nuvilia SR - paburbėjimai dėl rūkymo labiau būdingi mano mamai. Kažin ar psichologijos mokslų daktaras (nieko neišmanau apie Naujojo tikėjimo 10 rango šventikus) kurs tokią motyvavimo sistemą - abejotina, kad taip žmogus mes rūkyti. Blogiausiu atveju įsivaizduočiau SR sakantį "lažinamės, kad nesugebėsi savaitę vietoj cigarečių valgyt morkas?"
O šiaip Steve Jobs'o sukurta auklė kiekvienam žmogui mane sudomino. 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-29 09:41
Valkas
Dėl vardų tai autorių nesunku suprasti. Žiniasklaidoje, kuri bando pasirodyti kažkiek tarptautinė, vardai visuomet yra rašomi originalo kalba lotyniškais rašmenimis. Kadangi lietuvių kalbos komisijos rekomendacijos lietuvinti pavardes yra tik rekomendacijos ir jų laikymasis paliekamas kiekvieno rašančiojo sąžinei, rašydamas apie Zbigniew Brzezinski dažnas žurnalistas ir parašo - "Zbigniew Brzezinski", kad Zbignevas Bžezinskis skaitydamas "Zbignevas Bžezinskis" nepagalvotų, jog čia iš jo sunkiai ištariamos pavardės tyčiojamasi. Tačiau taip daroma tik tarptautinio lygio spaudoje, tam, kad pavardė būtų atpažįstama ir neatrodytų iškraipyta. Grožinėje literatūroje (kad ir kaip sunku būtų šį "kūrinį" tokiai priskirti) tikriniai daiktavardžiai yra pritaikomi vietinei abėcėlei. Visada. Visose kalbose. Išskyrus Neimleso kalbą, kuri, kiek spėjau pastebėti, turi mažokai ką bendro su kitomis pasaulio kalbomis.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 15:06
St Sebastianas
Na, kas gi tas visas pasaulis? Tavo klasės draugai? Visur yra pritaikymas savai kalbai. Kai kuriais atvejais yra rašomas ir originalus vardas, pavyzdžiui straipsniuose. Netiki?

Влади́мир Влади́мирович Пу́тин (rusiškai originalas)
Vladimiras Vladimirovičius Putinas (lietuviškai pritaikytas)
Vladimir Putin (angliškai pritaikytas)

宮崎 駿 (japoniškai originalas)
Hajao Mijadzakis (lietuviškai pritaikytas)
Hayao Miyazaki (angliškas pritaikytas)
Хая́о Миядза́ки (rusiškas pritaikytas)

Kaunas (lietuviškas originalas)
Kowno (lenkiškas pritaikytas)
Ка́унас (rusiškas pritaikytas)

Informacijos šaltinis - wikipedia.

Gal nori pasižiūrėti žurnalus ar laikraščius? Ar atkakliai siūlysi mokytis visų pasaulio kalbų, kad teisingai galėčiau perskaityti vardus?

Jei laikysiesi pozicijos, jog vardai turi būti rašomi originalo kalba, tuomet galime kabinti prie tavo pačio užrašų:

Jis užaugo Lietuvoje. Vėliau gyveno Dublin, po studijų išvyko į United States.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 14:08
Lapiuks
Pagal taisykles zinoma taip, visas pasaulis juokiasi is tokiu iskraipymu. Man asmeniskai jie nepatinka. Tik tiek.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 12:58
Exuss
Nameles :)

Tu apsimeti ar iš tiesų toks esi? :) Jeigu tas originalas yra ANGLŲ kalboje, tai kai rašysi angliškai, tada naudosi Jimmy, o kai rašai lietuviškai, tai reikia rašyti lietuviškai.

Todėl James Bond virsta Džeimsu Bondu. Shakespear virsta Šekspyru. Ko čia nesuprast?


Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 12:55
Vajus
"Bet draugas varda originale sakytu as manau Jimmy"

Herojau, įsivėlei į bereikalingą diskusiją.Tu maišai sąvokas - rašai "sakytų", nors kalba eina apie "rašytų". Airiai rašytų pvz. James, o ištarus tai vis tiek skambėtų Džeims.
Juk tu, po šimts pypkių ne dokumentinį metraštį rašai, kur vardai galėtų būti rašomi taip kaip originale.
Įsivaizduok pavyzdį - susitinki kitatautį, susipažįsti. "Bevardis herojus" - "Džonsonas". Aš pvz. taip ir parašyčiau - susipažinau su Džonsonu. Bet juk tu ne toks ar ne? Tu paparašytum jo asmens dokumento, pažiūrėtum kaip šitai taisyklingai rašosi ir parašytum "susipažinau su Johnsonu".
Tik kol kas nesuprantu, kaip darytum jei rašytum apie kokius nors akmens amžiaus laikus :)) 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 12:17
Lapiuks
Bet draugas varda originale sakytu as manau Jimmy, jeigu draugas pusiau airis man atrodo logiskiau Jimmy sakyti negu Dzeimsai. Isvis tas iskraipymas vardu man nepatinka. Kodel James turi i Dzeimsas ar Dzimas pavirsti?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-28 09:46
St Sebastianas
Nenoriu, kad pasimestų informacija, todėl čia kopijuoju autoriaus žinutę man ir savo atsakymą jam.


Nameles Hero
 

Siaures Airijoje James vienas populiariausiu vardu James. Jimmy butu kita jo forma. Kodel tevas negalejo savo vaikui tokio vardo duoti?


St Sebastianas
  Tu neskaitai kas tau rašoma. Nė kiek neabejoju, kad Airijoje vardas Džeimsas yra populiarus. Nė kiek neabejoju, kad toks egzistuoja, tačiau nėra vardo James. Kad nekiltų nesusikalbėjimo aiškinu kaip vardą skaitytų normalus lietuvis: 
JA kaip žodžiuose JAnina, JAvai, JAchta, JAponas 
MES kaip žodžiuose MES, MESti, MESijas 
Sujungiame skiemenis ir gauname JAMES. Būtent James, o ne Džeimsas. Būtent taip gauname Jimis, o ne Džimis. Tai, kaip rašai tu yra klaida ir grubi.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-27 12:32
St Sebastianas
Virtualaus patarėjo idėja ne nauja ir rakinėta nuo senų laikų. Nereikia galvoti apie mokslinę fantastiką. Prisiminkime pasakas - jose galima aptikti kokių nors patarėjų, kurie kvaileliui Joneliui padeda per pasaulį keliauti. Jei norime viską kilstelėti į aukštesnį lygį galime pradėti galvoti apie angelus sargus ar mus sergstinčias protėvių dvasias. Nors idėja iš kojų neverčia, tačiau nėra bloga, skaitytoją gali sudominti. 

Toliau prasideda naujoko ir nameliezo blogybės. Manau pradėsiu nuo naujokams bendrų negerovių. Dialogas neįtikina. Tai labiau monologas, kuriame personažas kalba tai, ką nori pasakyti autorius, bet ne tai, ką sakytų pats. Dialoas yra tokia kūrinio vieta, kurioje galime parodyti personažo santykį su aplinka, personažo savybes, papasakoti apie pačią aplinką. Istoriją apie pacientę Mačiūnas girdėjęs ne kartą ir ne du, kodėl reikia ją kartoti dar kartą? Tam, kad apie tai sužinotų skaitytojai? Taip, tačiau nereikia to drėbti kaip paprasčiausių faktų. Na, tarkim:

- Porą metų gydžiau pacientę...
- Tą didžiapapę, - susidomėjo Mačiūnas, - kuri su vazonėliu vos dieduko neužmušė?
- Taip, taip, - palinksėjo galvą O'Salivanas, - ta kuri su vazonėliu vos neužmušė kaimyno... Negi jos papai dideli?
- Ar tu matai ką nors išskyrus savo eserą ir psichozes? Pas ją arbūzai tiesiog, - verslininkas išskėtė į šalis rankas, tarsi bandydamas apglėbti Stelmužės ąžuolą, - taip ir besistengiantys išlipti pro dekolte...
- Nepastebėjau. Užtat jos psichozė buvo itin įdomi. Disasociatyvinis asociacijų interpretacinis sutrikimas. Pabendravus su mano SR ji visiškai pasveiko, dabar ji nenori nužudyti diedukų. Ji nori su jais permiegoti.
- Kaip manai, - sukruto Mačiūnas, - ar aš pakankamai pražilę
s?

Kokie tokio dialogo privalumai? Jis gerokai gyvesnis nei vieno diedo bambėjimai. Jis parodo, kad O'Salivanas pasinėręs į savo projektą ir nemato nieko aplinkui. Jis perteikia esminę informaciją apie pacientę.

Tokia pati situacija ir su vėlesniu monologu, kuris turėjo būti dialogu. Vienas kalba, kitas be emocijų klauso.

Man pasidarė velniškai įdomu kaip Jimis turėtų būti užrašytas angliškai, juk veiksmas lyg ir Amerikoje vyksta? Ymmi? Yymmi? Yimmi? Labai abejoju ar lietuvei motinai ir airiui tėvui kiltų mintis sūnui duoti vardą Jimis. Na, jei ji būtų Jinina, o jis Misistofelis, tai sudurtinis vardas tikrai gaunasi Jimis... Bet sveiko proto tėvai pvadintų kokiu Džimiu, jei abu yra proangliškų pažiūrų arba rinktųsi kokį nors universalų vardą, tarkime Tomas, kuris visose kalbose lieka Tomu.

Vardų klaida yra gana dažna tarp pradedančiųjų ir tipinė Nameliezo. Jei parašei Jonas, tai reiškia, kad jis yra Jonas, o ne Džonas. Tūlas lietuvis skaito taip, kaip parašyta ir nesuka galvos, kad zulusų kalba tai skambėtų visai kitaip. 

Dabar jau tipinė Nameliezo bėda. Žalingi įpročiai. Jei personažas turi žalingų įpročių, jam tai nesuteikia papildomų dvidešimties punktų charizmos. Kai kuriais atvejais netgi atvirkščiai. Be to, susidaro savotiškas loginis prasilenkimas. SR kaip ir turėtų rūpintis žmogaus gerove, tai kaip jis iki šiol nesugebėjo išnaikinti žalingų įpročių? 

Gal net nebūtų itin didelė problema, jei tas žalingų įpročių pasirinkimas būtų didelis. Na, tarkime viename kūrinyje narkomanas, kitame alkoholikas, trečiame rūkorius, ketvirtame saldainių maniakas, penktame jaučiantis liguistą poreikį bezdėti žmonių susibūrimo vietose. Deja visuose kūriniuose personažai daro tą patį: geria, rūko ir narkašinasi. Na, gerai, narkašinasi kiek mažiau nei geria ar rūko. Niekas nesako, kad personažai turi būti šventieji. Tačiau, kai per visus kūrinius personažai turi identiškas bėdas - jau negerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-23 09:59
innuendo
Idėja - manau, kad kol kas geriausia tavo.
Atlikimas - nu, bičas, pradėjai taisyti, o tada grįžai į savo seną "stailą".
Nuvylei.


Yra toks argumentas, kad jei esi geras rašytojas, ir gerai vystai veiksmą, tai tada redaktorė viską ištaisys.
Bėda tame, kad tau toli iki tokio gerumo. O net jei ir būtum, prasimušimui tau reiktų pateikti kūrinius, kuriuose skyryba nekeičia sakinio prasmės.
Nes tavo gramatika - UŽMUŠA!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-22 14:22
Meškiukas
Aš, būdamas namaliezo vietoje, džiaugčiausi tik - joks kitas kūrinys nesulaukia tiek komentarų, kiek jo :]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-22 13:20
Negimes
'nameles' tu tikrai nenori mokintis.tu pasakyk,ka tu nori pasiekti savo rasliava?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-22 12:44
Lapiuks
O Sullivanas kaip rasyta turejo daug diplonu. Maiciunas verslininkas ne psichologas sumaise terminus. Trecia, kas cia blogo, kad veikejas suruko cigarete. Ne brolija uz sveika gyvenima esat, kad prie to kabinetumetes.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-22 12:08
Exuss
O aš šiuo metu matau "Lavinu.lt - padeda augti" :)

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-22 09:46
Aurimaz
Man tai keisčiausia, kad virš beveik kiekvieno Nameless kūrinio rodo Google reklamą "Padėsime paruošti namų darbus 1-12 kl. mokiniams".
Balsas iš dangaus, ne kitaip...

Kas dėl kūrinio - na čia turbūt jau įprasta, kad tamstos pasaulyje niekas nevyksta neišgėrus, neparūkius ir nesusileidus į veną.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-02-22 01:51
Nuar
Eilinį kartą parašėte ne tiesą. Psichologija ir psichozės nieko bendro neturi. Baigęs psichologija negali verstis gydymo praktika, užsiimti farmacine veikla ir nieko nežino apie ligas, tokias, kaip psichozės. Psichologai ne gydytojai. Psichozės yra medicinos srities - psichiatrijos dalykas. Tai ligos, o ne emociniai sutrikimai. Yra tik vienos srities specialistai, kurie privalomai studijuoja kartu ir psichologiją, ir psichiatriją. Apie aprašomą dalyką Jūs, kaip visada, nepasidomėjote, todėl net to nežinote. 
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą