Rašyk
Eilės (78173)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Palaidotųjų akys

  Mačiau mažą mažutėlį save, krykštaujanį ir slebizavojantį skiemenėlius. Jau pradedantį vaikščioti, po to besimokantį kalbėti, įdomu buvo tai matyti - nenupasakojamai. Tik tik susipažįstantį su sniegu ir lietumi, Saule ir naktimi... besimokantį skaičiuoti laiką, nieko nenorėjau praleisti, pamatyti kiekvieną smulkmeną apie save... vis didyn ir didyn augantį ir vis daugiau ko nors išmokstantį, ir pamatantį.
  Bijojau net atsimerkti, net kvėpuoti bijojau... bijojau, kad nepradėtų plakti širdis... Buvau nelyg iš naujo gimęs ir tiesiog stebėjau savo prabėgusį gyvenimą.


Šėtoniškos eilės


Seku tuo keliu sulaistytu tavo prakaitu  ir krauju, nors nerimą kelia besiskirstančios minios. Tai pasirodo tiesa, iš toli išvystu kalną, ir tolumoje tris kryžius.
Šiandieną ir vėl neišgelbėjau Kristaus.
Šiandieną ir vėl nieko gero nenuveikiau.


Kodėl išėjo šuo?


  Kažkur amsėjo šunys, dar vis kur ne kur girdėjosi žmonių balsai, nors vakaras vis greičiau pereinantis į naktį, pastaruosius vis slėpė ir slėpė. Pagaliau patekėjo mėnuo, sužibo žvaigždės.
  Vilkšunis sukaupė paskutines jėgas, dar kartą įtempė jį laikančią grandinę. Trūko. Jo širdis suplakė smarkiau, ji tiesiog netilpo kūne, nes dieną nuo tokių pastangų jis jau buvo gerokai pavargęs ir praradęs viltį.
  Jau ėjo keliu palikdamas paskui save nutrauktos grandinės šliūžę, it žyminčią kur jis galėjo eiti.
  Jo šeimininkai jau seniai buvo emigravę. O tie kurie paskutiniu laiku juo rūpinosi taip pat seniai jau buvo pasirodę. Ta likusi grandinės šliūžė, žyminti kur jis išėjo taip pat buvo laikina.


Natanas Idelsonas - sapnų pardavėjas


  Natanas Idelsonas pardavinėja sapnus. Jis žydas, gal dėl to vis ką nors sugalvoja. Aš sugalvojau pardavinėti svajones, bet vis nesiryžtu. O ir nežinau ar jas kas nors pirktų, taip pat nežinau ar Natano Idelsono parduodamus sapnus kas nors perka. Bet jei perka? Jei ir mano svajones pirktų? Nebankrutuočiau.
  Ką daryčiau be svajonių, tegul jos ir lieka mano svajonėmis, nors galbūt kai kurios iš jų taip niekada ir neišsipildys, bet bus gera prisiminti, kad kažkada tai, taip svajojau.
2011-12-22 22:39
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-03-31 21:26
Sigitas Siudika
o čia toks žanras? įdomu. miniatiuros. tai kažkas rytietiško?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-30 22:49
Gija_
Košė makalošė. Aišku, valgoma. Suvalgiau, nei kruopos neišspjoviau. Tik bent jei koks mėtos lapelis ant viršaus ar  agurko griežinėlis - apetitiškiau.

Kuo trumpesnis tekstas, tuo kiekvienas žodis turėtų daugiau sverti, tam, kad pajėgtų su ilgais sunkiasvoriais  tekstais konkuruot, taip?  Regis, paskubėjot, nepaauginot ir čirkšt - papjovėt. Tad mėsos nekažką - kauliukai ir skūrytė.
 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-27 16:53
Lengvai
Neprastai, tik kai kur reikėtų trupučiuką pašlifuoti, bet labai reikėtų. Tokie pašlifavimai daug nereikštų, tarkim ilgesniam prozos tekste, bet miniatiūra turi būti itin kruopšti. Man labiausiai kliuvo paskutinis sakinys apie šunį - kažkaip per daug akivaizdžiai nutėkštas jis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-23 04:51
omnia mea mecum porto
Ir vis tik tai tik lukštai, neryškūs apvalkalai, kas kad margų kiaušinių, arba tokių, iš kurių galėtų išsiristi gulbė, vėžlys ar gyvatė.

Autorinis balsas nori „pamatyti kiekvieną smulkmeną“, bet kaip tik to nori ir skaitytojas – o autorius kažkodėl nepateikia; „sugalvojau pardavinėti svajones“, planas geras, bereikia jį įgyvendinti: pateikti tas svajones skaitytojui.

Trūksta vaizdo, įvykių, konflikto, netikėtos minties. Labiau panašu į rašto paminklą, iškastines molines dantyraščio plyteles, kaip kokių šumerų – bet kad ir tos buvusios daug konkretesnės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-23 00:39
Laukinė Obelis
Nors miniatiūrų pavadinimai yra vogti, vis dėlto bandau jas sudėlioti taip, kad susikurtų jungtys. Ne visur pajėgiu. Gal tai reiškia, kad vogti ne tik pavadinimai?.....
Apie sapnų pardavėją - puikiai. Ak, jei tik galėtume tas svajones pagal nustatytą kilogramo kainą parduoti... Būčiau milijonierė!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą