Rašyk
Eilės (78176)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10912)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kažkurioje sendaikčių krautuvėlėje pardavėjas tris kartus per dieną valydavo dulkes. Jau dvi savaites nė vieno pirkėjo. Pardavėjui nereikia skubėti rytais į darbą, o darbo laikas sutrumpėjo ligi pietų. Tačiau, nors ir darbo užmokestis tesiekė trečdalį minimalaus atlyginimo, kažkas vertė jį likti čia.
Kartą jam besnaudžiant prie prekystalio į parduotuvę įėjo jaunas vyriškis, jis lėtai apėjo visas lentynas ir sustojęs prie vienos su senais pliušiniais žaislais tarė:
- Kiek prašytumėte už šiuos žaislus?
Vyriškio balsas skambėjo keistai. Tačiau be galo švelniai, jis tarsi apkerėjo. Po gan ilgokos pauzės pardavėjas tarė:
- Kiek duosit, tiek užteks, vis tiek gi šie seni žaislai niekam nebereikalingi.
Vaikino veidą nušvietė plati šypsena, jis ištraukė stambų banknotą ir nieko netaręs padėjo ant prekystalio. Pardavėjas nespėjo nė padėkoti kai durys užsivėrė.
Po šio įvykio pardavėjas nebegalėjo užmigti, sąžinė jį kamavo, o širdis plakdavo vis smarkiau tik pažvelgus į tuščią lentyną.
Po dviejų savaitčių pardavėjas susirgo ir pasimirė. Žmonės, kurie gyveno netoli krautuvėlės, kūrė įvairias istorijas, kodėl gi mirė pardavėjas, tačiau nei vienas nesusimąstė, kad tuščioje lentynoje prieš prekystalį buvo mirusio pardavėjo gyvenimo istorija...
2011-10-23 19:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-15 17:11
Lengvai
tritaškį iš pabaigos išbraukiam;]

sendaikčių krautuvėlė? langva tematika, nes daugeliui sava, hihi, tad čia tik pasižaidimas, taip? Istorijos tai trūksta, ajajaj, kaip trūksta
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-24 20:55
Mute
Dar kartą perskaičiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-24 20:54
Mute
Privertė pamąstyt.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-23 20:03
Arkanda
kas sakė, kad jis ne vaikams?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-23 19:18
gunta
a tai ką, visi tokie buki buvo, kad nesusimąstė?..

sarkazmas. (mirė žmogus todėl, kad gimė< kaip ir bet kuris kitas gyvis - visa kita, interpretacijos to KODĖL?) žinote, aš tai galvoju, kad jam buvo labai gaila tų visų daiktų, jis tokią kainą "užlaužė", kad tik jų niekas nenupirktų, o kai prie žaislų pamiršo ją padėti, ir pardavė, tai iš sielvarto, kad prarado savo žaisliukus, pagreitino gyvenimo greitį ir privažiavo paskutinę stotelę. (vis tiek nenusitempė tų visų sendaikčių į anapus, ne tik tų žaisliukų,prie kurių kainos nespėjo padėti, mat dulkes šluostydamas, kurios nespėdavo net nusėsti - kainas patraukdavo.) geriau būtų neleidęs savo protui apdulkėti, juk jis tobulas, kol neapdulkėjęs, kada gimsta žmogai ir neturi jokios istorijos, mat bet kokia istorija tik laiko šmėkla, neabsoliuti ir laikina...

PIRMI sakinukai, pasakojimo stilistika, na atrodo kaip pasakojimas vaikams. Ne tematika, kurią rutuliuojate, o kalbėjimo maniera, tikrai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą