Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter








Šis darbas buvo pateiktas konkursui.
 


2. Slenkstis

…Ir ta diena atėjo. Be abejo, kitaip ir negalėjo būti, mes žinojome, kad taip nutiks, ir tik nedaugelis žmonių visoje planetoje rimtai mąstė apie tai. Saulės dėmės, blyksniai, plazmos iškrovos, grėsmė netekti elektros energijos visoje planetoje ir grįžti į akmens amžių… Tos problemos atrodė rimtos, bet tik Lietuvos– niekam nežinomos mažos valstybėlės prie Baltijos jūros - pakraštyje veikiančiame ypatingai sustiprintame moksliniame sektoriuje dirbantys žmonės matė išties daug daugiau. Mūsų bazės vos neatskleidė vietos politikų nekompetencija ir kažkurios šalies žurnalistų landumas, kurie kažkaip suuodė, kad šiame užkampyje daug metų veikia slaptas CŽV kalėjimas. Tai buvo priedanga, kuri saugojo dar didesnę paslaptį, ir kai kam teko įdėti daug pastangų, kad šis skandalas būtų “išryškintas” TIK kaip CŽV kalėjimo reikalas. Žinoma, niekam net ir negalėjo dingtelėti net mintis pasekti nuo kalėjimo po žeme sekančiais kanalizacijos vamzdžiais, kurie vedė į turbūt slapčiausią bazę žemėje, užkištą pakankamai viešai ir tuo pačiu pakankamai  nuošaliai nuo pasaulio akių. Čia bazei grėsmės nekėlė potvyniai, žemės drebėjimai, o svarbiausia, žmonės čia apskritai mažai domėjosi tuo, kas vyksta šalia jų, net jei tai buvo tiesioginis jų darbas.

Naujausių komunikacijos priemonių dėka visa pagrindinė varomoji bazės jėga – tyrimų stotys, palydovai, siųstuvai, imtuvai – sėkmingai dirbo išdėlioti visame pasaulyje. Nekaltai atrodantis romėniškas skaičius II stoties pavadinime reiškė kai ką labai rimto: II pakopa. Pirma pakopa – visos pirminės saulės keliamos problemos, ir nedaug kas galėtų net įsivaizduoti, kokius sunkiai pastebimus pavojus ši žvaigždė mums ruošia prisidengdama palyginti nekaltais pokštais. TA diena atėjo, kai mes turėjome su vienu tokių pavojų stoti akis į akį, ir daug laiko svarstymams nebeturėjome. Laikėme dideliu laimėjimu jau vien tai, kad pagaliau radome teorinių priemonių, kurios galėtų išgelbėti mus visus ir visą šią planetą. Kitaip net nebūtų buvę prasmės stoti į šią kovą. Tiesa, priemonės buvo… daugiau negu teorinės. Bet tai buvo viskas.

Gregoras šnekėjo konkrečiai. Jis buvo pakankamai pramokęs lietuviškai, kad šnekėtų nebeužsikirsdamas, o aš pakankamai gerai žinojau, kokį velnią šitie vyrukai čia veikia, kad man nebereikėtų uždavinėti papildomų klausimų. Sakau “šitie vyrukai”, nes pats aš to nedariau. Aš buvau čia tam, šitai akimirkai, dėl kurios jie dirbo. Aš buvau šiek tiek beprotis, drąsus, nebijojau mirti, tik norėjau, kad tai būtų smagu, garbinga ir prasminga. Kai tie vyrukai ištraukė mane iš kalėjimo už nežmoniškus pinigus, aš supratau, kad jie tai padarė ne šiaip sau. Sėdėjau, beje, už brangų paskraidymą naujos kartos kariniu NATO naikintuvu. Skrydis beveik pavyko, įskaitant ir tai, kad niekas man nedavė jokio leidimo jį atlikti, o aš pats jo paklausti, sakykim, nesusiprotėjau. Nuvaryti lėktuvą iš pasipūtusių kariškių panosės plyname lauke, skambiai vadinamame kariniu aerodromu, buvo pritrenkiamai paprasta. Kai  man beliko nusileisti, idiotai iš kariuomenės vadovybės nutarė, kad aš neprognozuojamas ir nukalė lėktuvą paprasčiausia priešlėktuvine artilerija. Galėjau lengvai apsiginti nuo šitos atakos, tačiau net neįjungiau apsaugos sistemų. Aš tik taikiai paskraidžiau, viso labo tik pasilinksminau. Po velnių, juk tai aš sugalvojau mechanizmą, kurio dėka naikintuvui buvo suteikta garbė vadintis “naujos kartos” karo mašina, o jie net neleido man įsitikinti, kaip tai veikia! Niekas nebūtų galėjęs manęs priversti su tuo susitaikyti.

                      Taigi, Gregoras pasakė:

- Viskas, Vincentai. Laboratorija tvirtina, kad viskas paruošta. Laikas išbandyti mūsų paskutinį kozirį.

Aš linktelėjau galva. Net pats dabar stebiuosi, koks tada buvau ramus.

- Tu juk žinai apie mūsų eksperimentus su teleportacine patranka? – tęsė Gregoras. – Taigi, mes viską išsprendėme. Tiesą sakant, mes pasiruošę paleisti variklius ir delsti nebėra prasmės nė minutės.

Apie teleportacinę patranką man teko girdėti. Aš buvau vienas iš kelių žmonių šioje planetoje, kurie žinojo, kas tai IŠ TIKRŲJŲ yra, nors apie tai girdėjo visas pasaulis. Kur negirdės, jei išbandydami ją šitie pakvaišėliai kelis kartus pradangino didžiausių pasaulio miestų elektros energijos resursus. Visi manė, kad tai tiesiog tęstinė elektros energijos dingimo reakcija – ne be mūsų pastangų, suprantama, pasitelkiant į elektros tinklų sistemas įmaišytus velniškai brangiai mums atsiėjusius propagandistus. Iš tiesų kituose didžiausiuose pasaulio miestuose dingusi elektra buvo ne kas kita, kaip pakartotiniai bandymai paleisti tą teleportacinį reikalą.

Kažką panašaus jau buvo bandoma atlikti jau praeitame amžiuje. Tada, ar tik ne prieš pusantro šimto metų, bandymai nebuvo sėkmingi. Lygiai kaip ir įvykdyti pastaraisiais metais, bet keletas specialistų dabar jau šventai įsitikinę, kad tai neabejotinai padėjo susigaudyti, kame reikalas. Dar niekada nemačiau savo žodžiais taip tvirtai tikinčių žmonių. O trys vyrukai baltais chalatais  guldė galvas, kad šįkart teleportacinė patranka veiks kaip šveicariškas laikrodis. Išspręsta ir paskutinė problema – elektros energijos poreikis. Vienam šuoliui reikalingas milžiniškas kiekis energijos bus „susiurbtas“ iš neva neveikiančios atominės elektrinės. Kita nemaža dalis šuoliui reikalingos jėgos bus gauta iš ten pat, kur tyrimų stotis man jau sukrovė lagaminus: iš juodosios skylės. Ji ėmė plėstis tiesiai Žemei po nosimi visai neseniai ir neįtikėtinai sparčiai. Jei dar kas nors iš mokslininkų bendruomenės, neskaitant mūsų stoties, ir būtų iki galo suuodęs, kas vyksta mėnulio pašonėje, nebūtų tuo patikėjęs, kaip iš pradžių nutiko ir mums. Genijai, dirbantys stotyje, turėjo progos įsitikinti, kad pusė visų žinių apie šį kosminį reiškinį vertos ne daugiau panaudoto tualetinio popieriaus. Užtat vienas dalykas buvo šiurpiai akivaizdus: liko visai nedaug laiko, kol skylės egzistavimą pastebės net po kiemą lakstantys vaikai, kai mėnulis paklius į jos verpetą ir ims pamažu slinkti ten, kur dar niekada nebuvo. Stotis įdėjo velniškai daug pastangų, kad būtų pakeista kai kurių palydovų orbita, prisidengiant kosmoso nuolaužų šalinimo projektu. „Projektas“, kita vertus, paslapčia susiurbė nemažai ir dar ilgai sėkmingai galėjusios veikti kosminės technikos. Viešai buvo paskelbta, kad įranga „atitarnavusi ir sėkmingai pašalinta iš kosminės erdvės“.

Po šios dienos pasauliui turėjo likti apie vieneri metai iki neišvengiamybės. Ir niekas šiame pasaulyje negalėjo nuspėti, kaip man seksis TEN. Aname pasaulyje. Aišku buvo tik viena: metų man turėjo pakakti. Teoriškai laiko turėjau daugiau negu pakankamai, bet... Labai teoriškai. Šiaip ar taip, pasaulis nelabai turėjo iš ko rinktis.

Man nereikėjo priminti, kaip viskas bus. Jau sėdėdamas milžiniškame angare, prikištame tiek titano strypų, kiek jų greičiausiai nebuvo jokiame kitame objekte visoje planetoje, mintimis permečiau numatomą scenarijų. Prieš savaitę į juodąją skylę jau buvo paleistas reflektorius, kuris iš pažiūros tebuvo milžiniškas kabelis. Paskutinę akimirką prieš pakliūdamas TEN, laidas turėtų nepriekaištingai išskleisti gaudymo lauką, į kurį teleportacinė patranka nusiųstų visą šį angarą. Tą akimirką aš turėjau atsidurti juodžiausioje juodosios skylės vietoje, centrų centre. Vyrai baltais chalatais tvirtai įsitikinę, kad tai – ne viską ryjanti žvaigždė, kaip manyta iki šiol. Pasak jų, tai slenkstis tarp durų, vedančių į pasaulį, egzistuojantį šalia mūsų ir net siunčiantį mums ženklus. Man atsidūrus tame pragaro – o gal rojaus – prieangyje, milžiniška skylės trauka per kelias sekundes turėtų paversti visą šį angarą krepšinio kamuolio dydžio metalo gabalu su žmogienos atomais viduje. Bet, pasak baltaskvernių,  tų kelių sekundžių bus daugiau negu pakankamai peršokti ribą. Aš turėčiau laiku atsidurti TEN, kitame pasaulyje, su šiame pasaulyje sukurtu kūnu – nesutraiškytas, tik mesteltas su velniškai smagia inercija. Jei teleportacinė patranka iššaus mane per anksti, į aną pasaulį pateks jau tik niekam nebereikalingi mano mėsgaliai, palaidoti ten, iš kur jų niekas ir niekada nebeiškrapštys jokiame pasaulyje. O mano siela, kuri tik ir gali priversti mano kūną išgelbėti šią planetą, nuskries savo keliais. Negalėjau atsikratyti įkyrių minčių apie tai, ar siela irgi būtų veikiama juodosios skylės traukos... 

Signalas teoriškai tiesiog negalėjo suveikti per anksti, nes, primityviai tariant, jį kone mechaniškai turėtų įjungti laido „bakstelėjimas“ į skylės dugną. Niekas nežinojo, kas manęs laukia ANAME pasaulyje, bet specialistai buvo linkę manyti, kad radijo bangos nukeliauja ir sklinda net ten. Bet pasikliauti tuo buvo pernelyg rizikinga. Ši mintis – „pernelyg rizikinga“ man pasirodė net juokinga ir aš nejučia sukrizenau, aplink gaudžiant paleidimo varikliams. Staiga prisiminiau, kad mokslininkai, siekdami išvengti nevalingų mano panikos, baimės, streso ar kitokių priepuolių labiausiai tam netinkamu momentu, turėjo mane užmigdyti stipria tiksliai apskaičiuota migdomųjų doze, kad  atsibusčiau jau anoje pusėje... Arba numirčiau palaimingai miegodamas...

Kai praplėčiau akis, prieš mane stovėjo mergina. Pirma į mano galvą grįžusi emocija buvo įsiūtis: po velnių, ar įmanoma šiame pasaulyje nuveikti ką nors svarbaus, aplink nesimakaluojant pasipūtusioms mergšėms?

- Jis?.. Čia tikrai jis? – bandydamas susivokti, kur esu, išgirdau kiek laužyta, bet tikrai lietuvių kalba tariamus žodžius. Galiu prisiekti, kad balse pajutau didžiulį nusivylimą. Buvau dar nepakankamai atsipeikėjęs, kad pajėgčiau kuo nors stebėtis. Bet, atrodo, čia niekas neketino laukti, kol man pagerės. – Kaip mums gali padėti šis neskraidantis pirmos kartos žmogus iš Paprastųjų klasės?? – Merginos nusivylimas jau buvo pradėjęs virsti įsiūčiu.

Kitą akimirką būtybė prieš mane pasiutusiai žavingai suraukė antakius, papūtė lūpas ir apsisuko eiti. Tada aš supratau ir tai, ką ji turėjo omeny, sakydama „neskraidantis“... Mergina ant pusnuogės nugaros turėjo milžiniškus pilkšvus sparnus, kurių smailėjantys galai siekė jos klubus. Dešiniuoju užkliudžiusi mano veidą – dabar manau, kad ji tai padarė tyčia – ji juos išskleidė, uždengdama ryškią saulę, stipriai mostelėjo ir turbūt nuskrido. Sakau „turbūt“, nes pakilęs smėlio, plunksnų ir besimėtančių lapų debesis bloškė man į veidą, ir kelias sekundes aš ničnieko negalėjau įžiūrėti, o dar po akimirkos užsikosėjau iki ašarų. Kai šiek tiek virpančiomis kojomis atsistojau apsidairyti, iškart pajutau, kad kažkas ateina iš už nugaros, net nesistengdamas slėptis. Netrukus suvokiau, kad kažkas atbėga, traškindamas šakas ir aš suspėjau atsisukti ir pamatyti besiartinantįjį. Po velnių, tai buvau aš.

 

2011-10-13 20:58
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-16 18:04
augaviskas
„ypatingai sustiprintame moksliniame sektoriuje“ – šioje vietoje kyla klausimų apie žanrą, patetiką arba ironiją. Ima lįsti į galvą sąvoka „sąmokslų teorijos“. „Mes“ kartojimas sveria link patetikos. Herojaus prisistatymas – bravūriškai, pagyrūniškai skubrus, kiek paaugliškas, ant neįtikinamumo ribos. „Mes viską išsprendėme“, kurgi ne. Kalba ir personažai, gana negrabiai iliustruojantys... kažkokias mechanistines aplinkos valdymo schemas? Tarsi turinčias įrodyti pasaulio veikimo sąmoksliškumą? Na štai, į žaidimo lauką metamas fantastinis artefaktas – skylė, neaišku, kodėl taip nepaslaptingai, herojaus minčių rulonas – lyg spaudos agentūros naujienlaiškis. Na, jei skylė, anot komentaro – tai ne skylė, tebūnie tai ir lieka paslaptimi. Skylė siužete natūraliai pritraukia daugiau technologinių žaislų. Aha, skylė + patranka = įdomu, kelia minčių apie anapusybę, bet noras velniškai smagiai paskrajoti stipresnis. Pabaiga linksmesnė – juokinga reakcija į ne/atpažįstamą būtybę, vėliau virstanti paprastais ir neaiškiai motyvuotais veiksmafilmiškais įvykiais. Tekstas – kažkas nebaigto, kur apsiribota daugiausia aiškinimais. Tik kad per aiškinimus nelabai matosi pasakojimas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-11 15:06
Mojo Jojo
Aš nieko prieš fantastiką, bet šis ... -
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-11-01 12:35
St Sebastianas


Tikriausiai ne vienam teko maigyti televizoriaus nuotolinio valdymo pultelį ir užtaikyti ant filmo, kuriame vyksta maždaug toks dialogas: „Ar kvazitripiptronikas sumoduliuotas alfa balaganometro sinusiniame kosinusinio lauko kontinuume?“ Tuo metu personažai žiūri į gudriai apipaišyto laikrodžio ciferblatą (jei filmo biudžetas tempia, prie jo negrabiai dar būna priklijuota kompiuterio klaviatūra) ir apsimeta kad ten yra LABAI svarbūs duomenys. Veidai mums net akimirkai neleidžia pagalvoti, kad jų šeimininkai baigė pradines klases... Amerikiečiai tai vadina B kategorijos filmais.

Kalbėti apie filmus pradėjau ne be reikalo. Šis kūrinukas juos puikiai atitinka. Juose visko daug, tačiau nieko išsamaus. Žodžių daug, tačiau protingų minčių kaip krokodilo ašarų. Čia aprašomų įvykių užtektų romanui, o jei tiksliau pasakius pirmajam romano tomui. Na, tarkime pirmas tomas pasakoja apie kelionę į TEN. Antrasis aiškina ką pagrindinis superherojus TEN veikia. Trečiasis tomas rodo milžiniškas kančias, kurias patiria personažas bandydamas į savo pasaulį parsitempti pusnuogę angelę iš TEN. Su tokiomis apimtimis jau galima sukurti ir pagrįsti visokias mokslines ir sąmokslo teorijas. Šiuo metu tai skamba kaip vaiko beriamas pasakojimas, kai jis nori papasakoti tiek visko daug, tačiau trūksta laiko, žodžių ir oro.

Paslaptis tarkime yra. Ne viena, o tiek, kad užpavydėtų net  Melas Gibsonas sėdėdamas savo apkaustytame bute ir spausdindamas savo laikraštuką apie sąmokslus. Nepaisant to, skamba visiškai neįtikinamai. Čia nudrebiami žodžiai, tačiau trūksta jų pagrindimo.

Siužetas primena pigų holivudinį filmą. Atrodo kad viskas vyksta vien tam, kad vyktų. Trūksta elementaraus loginio pagrindimo. Vienintelis personažas kvepia Marry Sue. Bandant pritempti iki konkurso temos, galime sakyti, kad yra pusantro personažo: užskaitome pagrindinį personažą, pagrindinį personažą, kuris atbėga pats prie savęs ir pusnuogę mergužėlę su sparnais.

Blogiausia tai, kad konkursui įdėtas tekstukas, kuris rašytas ne konkursui. Vertinimas: 1,8 (vienas ir aštuonios dešimtosios balo)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-31 02:47
Valkas
Vūchūūūūūū! Blasteriai – fazeriai, sproginėjančios planetos ir pieno liaukos aptemptame skafandre! Pasiilgau senos prastos paramokslinės parafantastikos. Ją visada smagu komentuoti, ypač jei autorius bando įrodyti, kad geriau už bet ką išmano fiziką, mechaniką, chemiją ar dar ką nors.
Techninė šio produkto pusė kvepia nekaip, o ir nereikia pamiršti, jog konkursui reikėjo pateikti apsakymą, ne kažką, ką numatoma tęsti arba kas turi tęsinį ir paaiškinimą autoriaus galvoje.
Iiiir – jei autorius norės, su malonumu išvardinsiu visas klaidas jo tekste, kurias galiu rasti. Nedaug džiaugsmų pasaulyje gali prilygti šiam darbui. Ai, dar pastebiu, kad parašyta geriau ir sklandžiau už ankstesnius autoriaus tekstus.

1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-29 22:30
Varinė Lapė
Prajuokino „patranka“ :) Mano vaizduotė matyt labai primityvi :)

O šiaip, kaip konkursinis – mažokai pasistengta. Daug pasakojimo apie situacijas, mažai veikėjo ir realaus istorijos veiksmo. Ir apskritai – jam juk turėjo pavykti.

Gerai, o tai kur ta paslaptis? Slaptoje tarnyboje?

3,5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-28 08:02
pilkė_
Atsiprašau, suklydau, 3,8. Nepykit labai, būsiu atidesnė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-27 18:53
pilkė_
Įdomi antraštė. Tikrai galvojau, kad perskaitysiu tekstą apie kokią nors valytoją, kuri mokyklos koridoriuose rėkauja vaikams: “nešiukšlinkit! nelakstykit!”, o pačius nepaklusniausius pagauna už pakarpų ir grasina direktoriumi. :). Na, gal dėl to pagalvojau, kad  kadais mano mokykloje tokia valytoja buvo. :) Gal antraštė čia ir niekuo dėta.
Tiesą pasakius, nors viešai skelbiuosi prijaučianti fantastams ir fantastikai, o tai reiškia, sąlygiškai tikiu išgalvotais pasauliais, šituo daiktu nepatikėjau. Kokia galėjo būti priežastis? Arba vaizduotės trūkumas, arba per mažai supratau. Galbūt abi priežastys. Dėl primosios parašysiu didesnį balą nei norėjau rašyti.
Visgi manau, kad literatūros kūrinio (nepriklausomai nuo rūšies ir žanro) užduotis pirmiausia yra įtikinti skaitytoją. Arba padaryti taip, kad skaitytojas dėl kažin kokios priežasties (įdomu, artima, pažįstama, puiki idėja) labai norėtų apsimesti, jog tiki, kitaip tariant, įsitrauktų į kūrinio žaidimą.
Manęs šis kūrinys neįtikino, o įtraukė - ne iki galo.  Daug informacijos, kuria stengtasi paaiškinti kitą informaciją, o ir tą aiškinančią suprasti nelengva. Gal dėl kai kurių pasiutusiai žavingų, bet suvokimą sunkinančių detalių. Bet, ko gero, parašyta, turėtų būti aiškiai, net katei.  Miau. :) (4,8).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-23 09:08
Flax
O taip, be abejo, visai buvau pamišęs kad čia fantastika, o fantastikoje viskas galima. Aš irgi noriu susžinoti paprastai apie tuos visus kvantinius reikalus, nes visi aiškina juos kažkaip per sudėtingai. Belieka tikėtis, kad tavo "arkliukas" virs dideliu bėriu ir nepaliaus stebinti netikėtomis, paprastomis įžvalgomis į tuos be galo sudėtingus, iš pirmo žvilgsnio, visatos reikalus. Nekantriai lauksiu kitos dalies, manyk, kad jau turi vieną gerbėją.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-22 00:35
Paklydęs Dinozauras
niekas cia nieko nesuzinosit, cia fantastika, nepamiskim. Ir as pasistengsiu visus imantriausius procesus nusviesti kuo paprastesniais issireiskimais ir palyginimais, nes herojai, kaip ir as pats, ne kazka raukia apie visus tuos kvantinius reikalus, jie tiesiog ZINO paprastai, kodel tai vyksta. O mano arkliukas, manau, bus tame, kad jums skaitant si reikala, jei tik as ji parasysiu, o jus netingesit skaityti, jusu neapleistu mintis, kad, po galais, o aRGI yra NENUGINCIJAMU irodymu, kad is tikruju taip nera, kad tai, ka skaitote, viso labo fantastika? O skyles as nesutvarkiau, kitame skyriuje turetu buti viskas paaiskinta, kaip pasaulis (t.y., viena is daugybes jo versiju) pakliuvo i tokia padeti, ir kaip "as" patikejau, kad cia ne nesamones ("lengva nebuvo"-citata is dar neparasyto skyriaus) ir sutikau to imtis. Ir visi, kas skaitys net ir pirma karta... Ne, nesakysiu, kas jiems bus, nes taip, ko gero, isduosiu savo "arkliukine" ideja:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-20 19:36
Mylista sutinka su viskuo
Uch, net lengviau atsikvėpiau. Buvau jau rimtai išsigandęs dėl tos juodosios skylės. Ačiū dievui, kad Paklydęs Dinozauras taip greitiai viską sutvarkė. Nenorėčiau būti suspaustas į vieną singuliarumą su visokiais Uspaskichais ir plaukuotais lenkų santechnikais. Fuf.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-20 18:12
Flax
Valio.

Galų gale sužinosiu, kodėl spartėja visatos plėtimasis. O gal autorius galėtų tuo neapsiriboti ir, galų gale, sujungti į vieną darnią sistemą kvantinę ir reliatyvumo teorijas, herojams naudojantis bendradarbiavimu su ANUO pasauliu? Manau, nesudarytų ypatingai didelių problemų. Po tokio įspūdingo kitokios juodosios skylės sukūrimo visatos plėtimais ir kvantinės teorijos suderinamumas su reliatyvumo yra vieni niekai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-19 00:29
Paklydęs Dinozauras
laba, del isgirdimo yra fiziniu kliuciu, nes as dabar Kipre, ir galima nebent telefonu, bet cia jau noretojo iniciatyva. :) O ta vadinamoji juodoji skyle - tai tik likes pavadinimas, o is tikruju ji sukurta per neatsarguma, paciu zmoniu, bendradarbiaujant su ANUO pasauliu, ir veikia  ji siek tiek kitokiu principu, beda tik, kad dar nebuvo laiko [herojams]'sukurti tikslesni sio reiskinio pavadinima. Paslaptys cia tik prasideda, nors VISI yra apie jas girdeje... Galiu pasakyti viena, bet tik viena is planuojamu, didziausia bene: bus atsakyta, KODEL visatos pletimasis sparteja... bet cia jau beveik virsutine riba, bet tik beveik, taciau ir iki tos ribos paslapciu dar bus tiek ir tiek. Su atsakymais... Jei tik, aisku, nedings upas rasyti. Atsiprasau, kad nera lietuvisku raidziu-su nokia c6 tai siek tiek problematiska. Nors imanoma.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-19 00:24
Paklydęs Dinozauras
laba, del isgirdimo yra fiziniu kliuciu, nes as dabar Kipre, ir galima nebent telefonu, bet cia jau noretojo iniciatyva. O ta vadinamoji juodoji skyle - tai tik likes pavadinimas, o is tikruju ji sukurta per neatsarguma, paciu zmoniu, bendradarbiaujant su ANUO pasauliu, ir paslaptys cia tik prasideda... Galiu pasakyti viena, bet tik viena is planuojamu, didziausia bene: bus atsakyta, KODEL visatos pletimasis sparteja... bet cia jau beveik virsutine riba, bet tik beveik, taciau ir iki tos ribos paslapciu dar bus tiek ir tiek. Su atsakymais... Jei tik, aisku, nedings upas rasyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-15 12:41
klimbingupthewalls
Autorius tekstą pakeistė, kad atitiktų konkurso sąlygą dėl kūrinio apimties.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-14 19:37
Flax
Noreciau isgirsti is autoriaus, kaip jis supranta kas yra juodoji skyle. Tik tada galesiu bent apytiksliai isivaizduoti, kokios gi tos tradicines priemones, kuriomis galima susitvarkyti su juodaja skyle. Ar tai ir yra paslaptis?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-14 16:14
klimbingupthewalls
Jūsų tekste per daug ženklų. Reikalavimuose yra nuo 5000 iki 9000 su 3% leistina paklaida, o čia yra 9873 ženklai, todėl prašom sutrumpinti ir atsiųsti pataisytą el. paštu man. Jeigu nespėsit iki 16-os dienos to padaryti, šis kūrinys konkurse nedalyvaus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą