Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ši spalva yra mėlyna. Ir ji ateina iš Žemės gelmių, iš giluminių juos sluoksnių, kartais, tam tikrose vietose, pulsuojančių į paviršių. Ji pakyla tada, kai turi pranešti mums žinią, kad prasiveržtų kūrybos versme ir vėl atslūgtų tyliai, nusileisdama tenai, kur jos pagrindas alsuoja netrukdomas niekieno, prisipildęs tylos ir ramybės, bauginantis savo, galbūt, neamžinumu ir raminantis - amžinybe. Mes liekama truputėlį melsvi, melsvesni nei buvome. Mes liekame truputėlį daugiau vandenys, negu prieš tai, mes – jau šiek tiek daugiau pagrindas, šiek tiek daugiau. Ir tai yra gera. Tai yra alsavimas ir gyvenimas, gyvybė ir bemirtiškumas, tai yra akys ir oda. Odoje, po ja, slepiasi mūsų kraujas, kurio gauname iš tenai, atsiskiedžiame savo iki tiek, kiek reikia. laipsniškai. Kad nesudegtume be šito ir nenuskęstume nuo šito. Vieną dieną, visas mūsų kraujas persiims juo, mes tapsime melsvais debesimis, kurie bus žmonės.

Tada ir išnyks visi tie, kurių veidai jau yra pasikeitę, kuriuos atpažįstame kaip nesavuosius. Kiekvienas netinkamas gyvenimas yra lengvai atpažįstamas. Iš atpažinimo – retas sugrįžta, beveik niekas. Todėl jie visi išnyks bjaurastimi nusikratoma nuo kūno. Jau ir dabar, jų mirtys nebepaveikia mūsų tiek, kiek norėtumėm patys, mums gaila tik to, negrįžimo, nebe nesugrįžusiojo. Dangus apsivalo, kaip apsivalo ir žemė, išspjaudami visas nuolaupas, nepanorusias gyventi žmonėmis. Jos kimba prie mūsų, prie suknelės apačios, kelnių ir skvernų, jos liečiasi reikalaudamos meilės, trokšdamos ir alkdamos jos, bet jų žinojimas nėra tikras, nes jie patys niekada nemylėjo. Niekada nemylėjo iš tikrųjų, todėl jų prašymas pasilieka neišgirstas, nes jie patys neatpažįsta jo. Tie, kurie niekada nemylėjo, negali atpažinti meilės ir pasiima tik atplaišas nuo išorinio apvalkalo. Taip, patys būdami atplaišomis, jie dar labiau atplaišėja ir ten, kur mes sočiai geriame, jie trokšta... iki užtrokš visiškai. Mes negalime jų prikelti, atplaišų, nes jie nori būti tik keliami.., bet tai tik vėjo efektas, – begyvybinis. Kai jų veidai pasikeičia, niekas, niekas jų nebeprikels, nes tik jie patys tai ir tegali, tereikia – mylėti. O jie to nedaro. Niekada. Jie naudojasi vėjo efektu, nes mano, kad tai skrydis. O tai tėra nuoplaišų blaškymas. Nemylėjusieji meilės nepažįsta, todėl niekada neišsireikalaus jos ir net neišsimels, nes, nežinodami kas tai yra iš tikro, jie prašo visai ne to ir žinoma – gauna.

Ji ateina ir iš dangaus, iš paviršinių jo sluoksnių, poodinės gelmės alsiai išrašytos Žemės trauka ir jos meile, nusiplakimais nuslysta mumis ir gražina regėjimus, gražina atpažinimus iš veidų ir savitos savasties pažinimą. Rytas tada vėl prasideda rytu, o naktis natimi ir gyvybinės galios auga mumyse. Mes vėl esame tas taškas, kuriame jos susikerta, atverdami mus kaip gyslą iš kurios galime semti nepažeisdami savęs ir žinoma jos – tos dermės, nuo kurios būname per žingsnį, arba... per tūkstantį šviesmečių.
2011-06-14 14:44
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 8 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-10-19 16:28
Kadagys
Kad čia jau ne eilėraštis o apsakymas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-21 19:25
Viliutė
Taigi,migla,miglelė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-07-04 09:02
Plogats Kitkits Nuotstaputsits
tik dabar perpratau šį a bit surprised komentarą ir negalėjau susilaikyti nepasakiusi kas ir kaip. tik dabar supratau, kad čia, kaip ir juodoje, šis žmogus įžvelgia nelogiškumus, todėl turiu pasakyti, kad ko jau ko, o ne logiškumų, nei čia nei ten tikrai nėra. juk čia labai aiškiai kalbama apie tai, iš kur ši spalva ateina, o ateina ji iš dviejų vietų. žinoma, jei ją laikysime...hm hm..,na žmogumi ar kokiu kitu gyviu, tada aišku, tai būtų nelogiška. tačiau juk net išorinės spalvos gali būti ir yra sudaromos iš kelių pigmentų ne vieno. kad ir sakysime kokia purpurinė. ar ir šiaip, net ne sdpalvos, o...na žodžiu, net savo emocijas: pyktį, nustebimą, džiaugsmą, mes neretai pasiimame, gauname ne iš kokio nors vieno...dalyko, emocijos, netgi žmogaus. juk dažnai būna, kad...na sakysime jūs krapštote nosį ir tai šiek tiek erzina, bet kai jūs tuoj pat po to pradedate graužti nagus, tai tada savo kokteiliui mes gauname antrą emociją ir jau tada mus apima pyktis. bet pagal jus, bit suprised, jeigu aš pasakyčiau, kad mano pyktis ateina iš jo nagų graužimo ir jo, arba net ne jo, o jau kito žmogaus nosies krapštymo, tai jūs ir tada teigtumėte, kad tai nelogiška, nes gali ateiti tik iš to, arba to. tai tik supaprastinti pavyzdžiai ir jei, sakysime, žmogus nusižudo, tai tokie...atleiskite man už išsireiškimą, riboti žmonės kaip jūs, pasakys, kad jie galėjo nusižudyti tik dėl to ar dėl ano, t.y.dėl vieno dalyko, nors paprastai, tas vienas dalykas būna tik pats paskutinis, o prieš tai seka eilė kitų, iš kurių ir sudaromas visas kokteilis. ir aišku, kad jie gali ateiti netgi iš visiškai, kaip jums gali pasirodyti, priešingų vietų. tačiau ne - jūs pasakysite, kad tai nelogiška, nes jei nusižudoma dėl nelaimingos meilės, tai jau aišku, kad tuo pačiu, t.y. kartu nusižudyti ir dėl nemalonumų darbe jau nebeįmanoma. tai kvaila, štai ką aš noriujums dabar pasakyti, tada, kai galutinai supratau visą tą jūsų komentarų esmę ir jūsų paties ribotumą. man dabar šiek tiek įdomu tik viena - ar jūs niekada negeriate kokteilių? tik grynus gėrimus?:)
bet čia tik šiaip, sakau, kai galutinai perpratau jūsų komentarą,jis man pasirodė toks kvailas, kad panorau paaiškinti. nes iš jo išeitų taip, kad aš, tokiame mažame, trumpame kūrinėlyje pati susimaišiau, tiesiog pamiršau, kad pradžioje rašiau, jog ši spalva ateina iš žemės ir todėl pabaigoje jau parašiau, kad iš dangaus. nieko kvailesnio nesu girdėjusi, nes aš tai dariau sąmoningai. būtent tai ir norėjau pabrėžti. parodyti, kad ji ateina iš ten, ir iš ten. būtent iš tokių, žmogui atrodančių, gana priešingų vietų.
o visa kita teisinga -  taip, visa tai yra tik šlamštas, šlamštas ir nieko daugiau ir aš jums dėkinga už tai, kad man tai padėjote įsisąmoninti. vienas kuolas nieko nebūtų pakeitęs, bet kai žmogus atkakliai iš eilės duoda kuolus, tada pagaliau supranti, kad joks žmogus, pats rašantis, todėl suiprantantis, taip niekada nedarytų, jei kūriniai tikrai nebūtų to verti. o kuolo yra verti tiktai nuliniai kūriniai, todėl tiesa - tos visos (visos) mano sapalionės yra tik eiliniai grafomanijos priepuoliai. ir jų labai paprastai įmanoma išvengti - visas istorijas galima tiesiog pasipasakoti sau galvoje ir po to, kai grafomanijos priepuolis jau būna patenkintas, jos labai greitai pasimiršta. ir taip visa problema išspręsta.
bet aišku - visas mano sąmonėjimo procesas taip pat pasigamino iš daugelio dalykų, ne tik iš tų jūsų vienetukų. todėl su tuo, kad kažkas yra sudarytas tik iš vieno pigmento, supaprastinus - tik iš dangaus arba žemės, nesutinku ir niekada nesutiksiu. o daugiau nieko - nieko nebeturiu ko pridurti, nes viską jau pasakiau, o visos kitos spalvos, jos tiesiog nebeužrašinėjamos ant popiergalių, todėl pasaulis - truputį švaresnis, dėl ko ne tik jūs vienas patenkintas;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-24 18:37
latentic
Pradžia-Ši spalva yra mėlyna. Ir ji ateina iš Žemės gelmių, iš giluminių juos sluoksnių, kartais, tam tikrose vietose, pulsuojančių į paviršių.
Pabaiga- Ji ateina ir iš dangaus, iš paviršinių jo sluoksnių, poodinės gelmės ...
rašymas sudėtingoks, pradžioj perskaičiau poną Svoločių, tai pamaniau nusikalba jis, bet db matau, kaip įdėmiai reiktų tave skaityt...bet tik tada, jei neatbaidytų nurodytos vietos- vien tik permetant tekstuką akimis matau tas vietas ir man rodos kažkas čia ne taip, reikėtų geresnės išraiškos- ką tu manai?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-24 17:04
Laukinė Obelis
Na, kai jau perskaičiau vieną nuostabų autorės kūrinį, dabar viską lyginsiu su juo. Galbūt tai negerai, bet neišvengiama. Todėl sakau, kad šis man pasirodė žymiai prastesnis, nei "balta", kuris nepalyginamai turtingesnis, daugiasluoksniškesnis.

bemirtiškumas - gal nemirtingumas?
Reikėtų gerokai patvarkyti skyrybą - tokiuose tekstuose tai labai svarbu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-23 17:32
Valdovė
Įdomus darbas:))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-16 09:17
Dalius_

panašu į siurrealistinį rašymo stilių- pasąmonės srauto proveržius. ak.. laukiu daugiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-14 15:08
Svoloč
Reiktų labiau įsiskaityti, iš pirmo karto tokių sunkių tekstų neperprantu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą