Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







         Vasariniu bateliu apauta koja nuspaudžia pedalą stipriau. Nuvažiuotus magistrale kilometrus žymintys stulpeliai pranyksta vos spėję išnirti pralekiančiuose pakelės gamtos vaizduose. Atsiplėšdama didėjančiu atstumu, Ji tikisi, jog taip mėgiamo pajūrio ramybės kopose mintimis priartės prie Jo. Pro pravertą automobilio langą girdimas švilpiančių ratų gaudesys ir smarkus trumpai kirptų plaukų taršymas primena apie gyvybės trapumą. Batelio nosis kilsteli aukštyn ...   
         Vėsinančių sidabriškai melsvų bangų nerimastingas šniokštimas tolygiai tyla ir lieka Jai už nugaros. Pėdos pasikeisdamos smėlyje tai giliau, tai sekliau įmina moters laikino buvimo ženklus. Kojos pirštai, atitrūkę nuo paskutinės medinių laiptelių pakopos, paliečia švelniai kutenančią pajūrio žolę. Eikliosios pasileidžia žaliuoju kilimu link apiberto, tarsi karoliais, didelėmis tamsiomis uogomis krūmo. Sultingai išpampusią gervuogę Ji plastišku judesiu įsimeta burnon, prisimerkia ir ... lėtai lėtai mėgaujasi aitriu saldumu. Po kūną pulsuojančiomis skaniosios palaimos srovėmis pasklinda aistringai jausmingų glamonių atgarsiai.

*****
       Vėsoka. Ji susigūžia, užsitraukia nuo pečių nuslydusį minkštą pledą. Nužvelgia prieblandoje prigesusį, pamažėl nykstantį ugnies liežuvių šokį ant rąstinių sienų. Viena ranka prilaikydama šildančio apkloto kraštelį, pakyla iš krėslo. Puodelis su garuojančia čiobrelių arbata lieka nepaliestas... Viliojantis kvapas įkyriai smelkiasi ir kviečia. Svaigu. Ji kvėpteli giliau. Tai... mėlynasis hiacintas! Taupiais, tarsi kimono vilkinčios geišos, judesiukais, siūbuodama dėlioja Desde El Alma valso žingsnelius. Stabteli ties langu, žvilgtelėti į tirštėjančias sutemas. Ruduo? Jau. Šaltas stiklas šiek tiek atvėsina įkaitusią kaktą. Atsitraukia, akimis seka besiraitančias ir žemyn nuvinguriuojančias šlapias gyvačiukes.
      – Neverk, - ataidi, – Ruduo nenudažys hiacinto baltai.



2011-05-27 08:40
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-14 13:04
augaviskas
Pradžioje - punktyriškumo įspūdis, staigoki šuoliai iš automobilio į smėlį, iš smėlio į žolę. Kiek abejočiau dėl žodžio „plastišku“. V dalis vientisesnė ir skaitosi lengvai.
Nelabai supratau, iš kur ateina hiacinto kvapas? Įsivaizduojamas ar kvepalų (hiacintai žydi balandžio – gegužės mėn.)? Ar savo kūriniais bandot pasakyt, kad laikas, vieta ir aplinkybės neturi daug reikšmės, jei yra išgyvenimas, pojūtis?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-06-01 15:17
Šššerchaninė Šššecherezada
Omnia its karto įvaziavo į kelkratsį, taip. gerai dar kad ne į medį, ho ho ho! kitkits tai ne, ne ne niekada, nets jam per daug matsinų, taip.
HIACINTATS!...Patskutinits tsakinyts tsitame man graziautsiats, taip..O kaip Omnijai, nezinau, nets jits turpūt dar tepedryptso pakelyje aptsvaigęts, t.y. pirmoje dalyje, taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-31 16:25
Dark feather
Meniškas, vaizdingas kūrinys. :) Patiko tai, jog nebuvo (bent neaptikau) klaidų. ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą