Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







…galiausiai priklaupiau. Rankas atrėmiau į snieguotą šaligatvį. Greitai pajutau per plonas pirštines persigėrusią drėgmę. Sunkiai šnopavau, tiršti garai ritosi iš burnos. Įsmeigiau akis į sniegą tarp rankų ir negalėdamas pajudėti taip keletą akimirkų prabuvau sustingęs. Galvoje sukosi įvairios mintys. Skatinau save keltis ir eiti, tačiau tuo pačiu metu mąsčiau ir apie poilsį tiesiog čia pat, ant sniego. Rankos per alkūnes ėmė linkti, po truputį artėjau prie žemės. Likus keliems centimetrams pasidaviau ir trinktelėjau veidu į snieguotą šaligatvį. Skausmo nejaučiau - buvo gera ir ramu. Žinojau, jog jei liksiu čia gulėti, tai daugiau nebeatsikelsiu. Tas mane ramino. Visą gyvenimą sprendžiau gyvenimo lygtį, aiškiai man per sunkią ir štai dabar jaučiau, kad vienas iš sprendimo būdų rastas, beliko tik tai padaryti.
                        Gulėjau ir laukiau. Nebandžiau įsivaizduoti kas bus po to, tiesiog tkėjaus, kad bus papraščiau nei čia. Visą mano gyvenimą, kiekvieną mano žingsnį sekė abejonės ir svarstymai. Niekada nesupratau kas yra gerai ir kas blogai. Niekaip negalėjau atskirti grožio nuo šlykštybių. Kas ta laimė, meilė, džiaugsmas? Nu nachui tą džiaugsmą, jei jis reiškia du rastus litus ant žemės. Meilė – seksas? Du rašalo buteliai prieš miegą – laimė? Mano gyvenime tie dalykai reiškia tai. O kas jūsų gyvenime yra šie jausmai? Sakysit, jog meilė tai dviejų žmonių ypatingas tarpusavio ryšys, kuomet vienas kitą supranti be žodžių, pilve skraido drugeliai, visas pasaulis atrodo nuostabus, saulė šviečia tik tau ir… Laimę ir džiaugsmą jūsų gyvenimę suteikia sveikata, draugai, artimieji, šilta lova, būstas, karjera… Mano apetitui pasotint užtenka kąsnio, jūsų – pilnos lėkštės. Man džiaugsmo suteikti gali betkas turintis du litus, o jums retas, kuris galėtų pilnas kišenes pinigų prikimšt, nors ir tai nelabai ką jums reikštu. Kam labiau reikia visko? Vargšui ar turtuoliui? Manau vargšui. Man reikia suoliuko, pigaus vyno, trupinių ir storos striukės. O ar jums užtektų tiek?
                            „Aš ne vargšas… ne ne…vvvargšai, tai jūs…“- lėtai, per skausmus, akims jau aptemus dar spėjau ištarti.
2011-04-28 23:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-05-01 17:19
Svoloč
Vis tiktai tai tebuvo nors ir įdomūs ir gerai išguldyti, bet apmąstymai, samprotavimai, įrodinėjimai ir kas tik nori, diskusija iš vienos pusės, o iki apsakymo šis tikrai įdomus rašymas nepriartėjo.
Bet autorius turi ranką, dabar tik reikia sumegzti siužetą. Lauksiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą