Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dešimt metų. Šitiek laiko esu gatvėje. Ne, elgetavimo laiko tikrai neskaičiuoju. Tiesiog šiandien pro mane, sėdintį prie parduotuvės, ėjo ponia su mažu vaiku ir tas timptelėjęs mamai (tikriausiai, tiksliai nežinau) už kelnių paklausė: „Mamyte! Ar šitas barzdotas dėdė čia gyvena? Jis visą laiką čia gyveno? “. Moteris vaiką šiurkščiai prisitraukė prie savęs, atsiprašančiu žvilgsniu pažvelgė į mane ir nuskubėjo netarus nė žodžio. Šito gesto, man iš jos nereikėjo. Per šitiek valkatavimo metų izoliavau gėdos jausmą, ištrėmiau jį į tolimiausią savo kampelį. Nustojau reaguoti į praeivių žvilgsnius, įžeidinėjimus, net į jų spjūvius. Pats pasirinkau tokį kelią, tokį gyvenimo būdą. Pats nusprendžiau spjauti į viską, į gyvenimą ir štai dabar gyvenimas atsilygina tuo pačiu.
                            Nesiskundžiu. Kaip sakoma „būna ir blogiau“. Štai sėdžiu dabar prie laiptinės, geriu alų. Tiksliau kažkokį spiritizuotą gėrimą, turintį devynis laipsnius stiprumo ir alaus pavadinimą. Tačiau aš neišrankus. Man tinka. Prieš mane daug namų. Jų languose degančios šviesos atrodo taip jaukiai ir viliojančiai. Vienos jų užgęsta, kitos įsižiebia. Jaučiausi kaip vagis. Aš paslapčia, jiems visai nenutuokiant vagiu šilumą, šviesą, jaukumą. Tie žmonės net nenutuokdami dalinasi su manimi savo namų teikiama ramybe, prieglobsčiu. Žiūrėdamas į langus mąsčiau kokie žmonės ten gyvena, ką jie dabar veikia. Alus tas mintis skątino, tad vieną po kito skanavau langus ir kūriau nebūtų žmonių nebūtas istorijas.
                              Laikas bėgo, alus sęko, degančių šviesų languose mažėjo. Aš, maždaug dvi paras nieko rimto burnoje neturėjęs, greitai girtėjau. Artėjo ta akimirka, kai bagsis alus, kai užges paskutinė šviesa lange ir aš turėsiu išeiti. Tai buvo neišvengiama ir aš tai puikiai supratau. Dėl to neliūdėju, tačiau ir nesidžiaugiau, tiesiog to smalsiai, kiek jaudindamasis laukiau. Paskutinis truktelėjimas alaus ir tara tuščia. Žvilgtelėjau į dangų – giedras. Nusprendžiau nakvoti lauke, būtent čia. Pasidėjau rankas ant šalto betono ir priguliau. Gulėdamas vis stebėjau langus. Galiausiai liko vienintelė šviesa, daganti aukščiausiame aukšte. Užsimerkaiu. Jau buvau beužmingąs, bet... Paskutinį kartą žvilgtelėjau į ją – vis degė...
2011-04-16 18:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-17 06:52
Svoloč
Pirmos dalies aukštumų nepasiekia nei II, nei III dalys, bet be abejonės tekstas nenusipelno kuolo, todėl vertinu 3, tikėdamasis kiek išlyginti rezultatą. Kažkokio velnio trūksta - ar skausmo, ar ironijos, kurios buvo daug I dalyje, nežinau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-17 01:06
negative
Ši dalis kiek sausoka. Po pirmos pastraipos tikėjausi kad ir menkų (būčiau patenkinta ir tokiomis) užuominų apie tai, kodėl buvo pasirinktas toks gyvenimas, kaip buvo priimtinas sprendimas, pirmų dienų išgyvenimai/apmąstymai. To nesulaukus, kitos dvi pastraipos pasirodė nei šiokios, nei tokios.
Ir hm, gal ir nieko būtų istorijas prailginti.. kokiais 500 žodžių. 

P.S. Perskaityk prieš publikuodamas, mėtosi keletas klaidikių.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-16 21:14
Pirk Volgą
Na rado su kuo lyginti - juk mes čia esame rašykai, o ne profesionalai, todėl pasaulinio lygio šedevrų tikėtis neverta, gal lyginkime su bendru svetainės lygiu, o ne su profesionalais, iki kurių mums visiems dar didelius plotus apšikti. O pagal svetainės lygį, šis kūrinys (nuo pat pirmos dalies) yra tikrai geras, įdomus, kabinantis ir intriguojantis. Tik dalys galėtų būti ilgesnės. Lauksim sekančių, man patinka. Keistai gal nuskambės, bet man čia pateiktas bomžiškas gyvenimas atrodo netgi turintis kažkokio žavesio.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-04-16 18:36
begemotas_
yra toks kūrinys ''maskva - petuški'' autorius Venedikt Jerofejev. kūrinys apie alkoholiką, jo filosofavimus, apie kelionę pas savo paliktų sūnų, kurio taip ir nepamato. jūsų kūrinys tik blankus šešėlis to kas ten aprašyta. 1.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą