Rašyk
Eilės (78168)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (76)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Aš esu medis. Dar tik jaunas medelis, tačiau miške jau pažystu visus. Mano vardas – Mažylis. Tačiau žmonės mane vadina berželiu arba beržu taip maišydami mane su kitais medžiais panašiais į mane.  Mums tai nepatinka. Nemėgstame žmonių dėl daugelio priežasčių. Pati svarbiausia – jie teršia mūsų namus. Manau jie nenorėtų, kad mes ateitumėme  pas juos ir primėtytumėme visokių šiukšlių, ratų, sofų ir dar visokio šlamšto. Tada kodėl jie elgiasi taip su mumis? Nepatinka jie man. O kaip nepatinka. Vieną dieną jie mane pasodino. Tačiau daugiau ir nebesirūpino manimi. Tik įsmeigė į žemę ir davė atsigerti. Ir nieko daugiau. Mat patys turime gauti  maisto . Aš juk ne koks vandens bokštas. Mane užstoja kiti medžiai nuo lietaus. Ir mano šaknys dar visai mažytės ir plonytės. Tačiau dabar esu jau didesnis. Dabar gaunu daugiau vandens, ir šaknys prisisiurbia daugiau naudingų maisto medžiagų. Žmonės mūsų aplankyti ateina tik kai smarkiai lyja. Lijundra būna. Mat tada mūsų draugai – kepuraičiai užauga. Žmonėms tik tas ir terūpi. Kepuraičiai– valgiui, medžiai nuo vėjo. Seni medžiai – malkoms, o tvirti medžiai – namams statyti. Prieš kelias dienas ir vėl mačiau tuos baisūnus. Žmones. Jie atėjo su kažkokiu smirdinčiu ir dideliu, aštriu pjūklu. Su juo jie nupjovė mano senelius, antros kartos pusbrolį ir dar kaimyną – Artūrą, kuris mėgo vogti iš manęs maistą ir lietų.
Tačiau dabar jau nebegaliu skūstis. Geltono kamuolio spindulių gaunu, šaknys turi daugiau vietos bei privatumo turiu daugiau. Niekas nebenužiūrinėja manęs kaip ankščiau kai augindavau žalius, tankius ūsus. Taigi norėčiau jums truputėlį daugiau papasakoti apie mus. Medžius. Miškų ir girių piliečius. Kaip ir tikriausiai supratote, mes nemėgstame šiukšlių. Nuolat pykstame ant žmonių už tai. Nepatinka mums dar ir oras, čia kur mes gyvename. Tris saulėtus mėnesius mums būna karšta. Retai lyja. O kai palyja tai dažniausiai tik retai. Bijome to blyksinčiodanguje reiškinio. Neprisimenu kaip jį žmonės vadina. Kažkaip žybis ar baibas. Na mes jį vadiname blyksinčiu žudiku. Jis dažniausiai pasirodė kai didelis geltonas kamuolys jau leidžiasi už horizonto arba kai geltoną kamuolį jau būna pakeitęs baltas kamuolys. Jeigu apkalbant tą baltą kamuoli, tai kažkoks keistas tas kamuolys. Vieną naktį jis būna prakiuręs iš vienos pusės, po kelių naktų – kita pusė pradurta, dar po kelių naktų jis jau būna matyt prisipūtęs oro ir kabo mums virš galvų. Mes visada būname žvalūs ir pasiruošę judėti. Deja to mums neleidžia mūsų šaknys. Taigi grįžtant prie oro, tai jis dažnai keičiasi. Vieną dieną čia lyja  ir būna gera o kitą jau būna kaitra. Dar čia kur mes gyvename krenta iš dangaus balti, šalti grūdeliai. Kai jie krenta gausiai, tada jie nusėda ant žemės ir vėliau ant mūsų šakų. Būna gan šalta. Tada kai tų baltų grūdelių būna labai daug ant žemės į mišką atvažiuoja ir vėl žmonės. Jie atvažiuoja kartą ar du per metus. Pirmą kaip ir sakiau prisirinkti kepuraičių, o antrą – su kažkokiu tamsiu kampainiu nužudyti vis kokią mano sesę ar pusseserę. Praitą kartą jie nužudė mano sesutę Izoldą. Negana to, kad ją nužudė, tai dar ir išsivežti užsimanė. Kad jūs būtumėte matę kaip pradėjo strykinėti maži žmogeliukai kai kiti dideli žmonės nužudė ją. Buvo baisu net ir žiūrėti. Dar tie mažiukai net kelis kartus išdryso mesti į mane tuos grūdus, manydami, kad tai labai juokinga ir smagu. Anaiptol. Supykau stipriai ant jų ir kai didysis žmogus su juodais ūsais ant savo veido atsitrenkė į mane specialiai ant jo numečiau visus grūdus nu savęs. Didysis žmogus pradėjo stipriai šaukti ant tų mažylių, kaltindamas juos, kad jie metė į jį tuos grūdelius. Mažyliai apsiverkė ir visi išvažiavo. Taip jiems ir reikia. Kitą kartą žinos. Tikiuosi, kad pasimokins bent kartą. Ir vėl pradėjo lyti. Esu alkanas, todėl jau baigsiu jums viską pasakoti, nes juk reikia pasimaitinti. Iki. Dar gal susitiksime vėliau;)
2011-01-26 20:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-23 00:38
kondensofkė
gera pabaiga hahaaha
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-02 03:55
hipiai_žaidžia_karą
Taip, tu - medis. Visiškas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-30 15:01
Laser
Nu jau tokio linksmo kūrinio seniai nesu skaitęs. Aišku, ne literatūrinis šedevras, bet prasijuokint save galima lengvai ir saldžiai. Nepyk, autorem aš ne įžeist noriu. Sakyčiau netgi reikėtų pagirt, nes, kaip jau sakiau, buvo geriau negu bet kokia matyta komedija. ;D Idėją supratau- ekologinės problemos, bet taip jau kažkaip parašyta neįtikinančiai. Nemanau, kad žmonės turėtų medžius šerti kažkuo, kodėl jie turėtų pykt, kad patys turi susirast, ką "valgyt"? ;D Ir tarp kitko, medžiai maisto medžiagų gauna labai lengvai iš proceso, kurį jie patys atlieka. Taip pat apie žaibą, manau, būtume supratę vien pasakius "blyksintis žudikas" ar tai reiškinys. Tie žodžiai žybis ir baibas, tai žinai... apkeisk pirmas raides vietom ir gausi du egzistuojančius žodžius, tik vienas iš jų nelabai gražus. ;D
O šiaip tai sakiniai trumpoki. Rašai apie mokslinius dalykus, bet iš viso pateikimo spėju, kad nori tą padaryt meniškai. Tas sakinių trumpumas labai supaprastina viską ir negražiai skaitosi kažkaip..
Daug aš čia ką norėjau prirašyt, bet svarbiausia, kad stengiasi autorė rašyt ir dar gamtą turbūt myli. Daugiau knygų paskaityk, išmok rašybos, skyrybos geriau ir pasiseks geriau. Nors, kaip sakiau, šitas kūrinys man patiko. Labai netgi. ;D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-30 14:39
Dvasių Vedlė
Bandymas įsijausti į medį - nevykęs, bandymas moralizuoti - dar labiau nevykęs. Kokia šio teksto prasmė? Panašių yra šimtai, tūkstančiai, milijonai. Galiu lažintis, kad vos ne kiekvienas kažką panašaus yra parašęs mokykloje per gamtos pažinimo pamokas. Fantastikos - nulis, logikos - nulis, įdomumo - absoliutus nulis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-28 19:38
otorpeb
"Žmonės mūsų aplankyti ateina tik kai smarkiai lyja. Lijundra būna. Mat tada mūsų draugai – kepuraičiai užauga."
Sunku įsivaizduoti, kaip nuo lijundros uzauga grybai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-28 09:45
St Sebastianas
P.S. Beje, o kur fantastika?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-28 09:45
St Sebastianas
Labai nemėgstu kūrinių, kurie pasibaigia grasinimu skaitytojui. "Dar gal susitiksime vėliau" Na, kodėl tokių tekstų autoriai neparašo: "Einu mokytis rašyti." Arba geriau: "Einu skaityti knygų."

Man atrodo, kad autorei pirmiausiai reikėtų šturmuoti pertrauka.lt, o ne rašykus.

Tekstas parašytas pusė velnio. Gramatine prasme. Žinoma, tai gali būti ir dėl to, kad nelabai atidžiai skaičiau. Exuss labai teisingai išdėstė pagrindines problemas. Tavo medis tėra darželinukas vaidinantis medį. Pagalvok kaip skiriasi vien jau skirtingų tautų žmonių mąstymas. Abejoju ar visai kitokios prigimties būtybė mąstys taip, kaip nelabai didelių protinių gabumų žmogus. 

Paskaityk Valko "Pankas" ten labai neblogas pavyzdys kaip galima apie mišką parašyti labai neblogą kūrinuką.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-28 03:52
Negimes
tada rukyk ir taip nerasyk daugiau..
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-27 11:54
rasyknesustodama
Jei rukyčiau tada taip neparašyčiau
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-27 11:19
Exuss
Medis nežino, kas žybsi danguje, bet girdėjo žmones vadinant jį *žybiu* ar tai *baibiu*! Medis nežino ir kitų gamtos reiškinių, pvz., kas tie maži grūdeliai žiemą krintantys iš dangaus. Bet medis žino, kad žmonės aplink jį primėto daiktus, kurie yra būtent ratai ir sofos. Tokį spindulių šviesulį danguje vadina geltonu kamuoliu, bet trys mėnesiai būna SAULĖTI, o ne "geltonkamuolėti".

Bijo kažkokio smirdančio ir didelio pjūklo. Asmeniškai esu įsitikinęs, kad medžiui visi žmonių sukurti daiktai skirti laikyti rankomis yra maži.

Ir kaip medis gali būti visada žvaliai pasiruošęs judėti? Deja, šaknys neleidžia. Gal sliekai visada žvaliai pasiruošę skristi, deja, kirmėlinis kūnas neleidžia.

"Mažyliai apsiverkė ir visi išvažiavo. Taip jiems ir reikia."
Medis - didvyris, apsidžiaugė, kad labiausiai nuskriausti liko didžiojo ūsuoto žmogaus vaikai.

Ką tu rūkai?
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-27 10:33
Mylista sutinka su viskuo
Puslapio ilgio tekstas parašytas vienu paragrafu iškart nuteikia nuoboduliui. Tekstas skamba moralizuojančiai ir pagraudenančiai, su neslepiamu noru paauklėti skaitytoją, kad neskriaustų tų vargšų medelių. Po to išvis nusišnekama į dausas.

Keli nuoširdūs patarimai autoriui:
Jeigu tikrai rūpi gamta, tai nueikit į miškelį ir pririnkit porą maišų šiukšlių.
Tekstas, kuris yra atmestinai parašytas ir įdėtas kitų skaitymui, yra taip pat šiukšlė - informacinė šiukšlė. Rašyti istorijas yra malonu ir gerai, bet pasistenkite nešiukšlinti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-27 00:00
Exuss
Ką tu rūkai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą