Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tikėjausi geresnio gyvenimo, bet nieko. Man ir šis tinka. Bendrai paėmus  tai gyvenu pusėtinai, nors kartais gal ir smerkiu tai kas mane supa.

Pirma diena naujoje mokykloje. Kai tik nuėjau į mokyklą, pasitiko žvilgsniai  ir visokie kikenimai, bet juo ignoravau, nes žinau, kad visada taip būna. Eidama koridoriumi buvau neleidusi galvą, nes man buvo pe rsudėtinga, gėda ją pakelti.

Pamačiau savo spintelę- trys šimtai penkta. Ji buvo tamsiai žalios spalvos, ir žinoma, pastebimai buvau pasveikinta: „sveika, nevykėle“. Tai buvo juodu markeriu išrašyti žodžiai. Džiaugiuosi, kad mano garbei jų neišgraviravo ant durelių. Šalia ant žemės į spintelę atsirėmusi sėdėjo mergina. Buvo keistos išvaizdos, turėjo daug auskarų-ausyse. Pasisveikinau su ja, o ji nė neatsisuko. Tada jau garsiau pasakiau, kad šita mokykla „knisa“, ji atsisuko ir tarė: dabar ji tau tik patinka, o vėliau bus tik blogiau“ ir vėl nuleido galvą tarp kelių.

Negaišau  laiko, nes tuojau turėjo prasidėti pamoka. Ėjau į kabinetą, tikėdamasi, kad nors ten nepasitiks gerieji žvilgsniai. Ir kaip Dievą myliu, nė vienas, na beveik nė vienas naujasis mano bendraklasis į mane nepažvelgė. Akimirką apsidžiaugiau, o po to pagalvojau, kad taip gali būti visus metus- jie manęs nė nepastebės.

Atsisėdau į laisvą vietą, kuri buvo priešpaskutiniame suole. Šalia sėdėjo  vienas vaikinas, kuris, rodėsi, buvo gabus mokslams. Jis pasisveikino, aš taip pat. Na o tada prasidėjo mano „prisistatymas“. Mokytoja mane pašaukė prieš klasę ir prisakė prisistatyti. Taigi aš ir pasakiau savo vardą. Mokytoja ilgai dėpsojo į mane, kol susiprotėjau pasakyti ir pavardę. Tada ji tarė:
- Nagi, Agota, papasakok apie save. Kuo domiesi?
-Tai, kad žinokit nėra ką pasakoti. Esu paprasta mergina, kuri kolkas dar niekuo nesidomi. Laisvalaikiu fotografuoju...
-Labai šaunu, Agota. Na jeigu tu esi tokia nedrąsi, tuomet nieko tokio, eik ir sėskis į savo vietą. Tikiuosi gerai sutarsi su klasės draugais, - nusišypso ir pradeda vesti pamoką. Dievulėliau, kokia ji naivi.

Po pamokų, beje, po septynių, ėjau užsirašyti į fotografų užsėimimus. Kai pravėriau klasės duris, mane pasitiko šiltas žvilgsnių gūsis. Nuėjau pas mokytoją, pasakiau ką reikėjo, jis mane užrašė, ir nuo kitos savaitės pradėjau lankyti tuos užsiėmimus. Gal būt taip bus lengviau „įsitrinti“ į minią.

Savaitgalį kažkas iš klasės vaikų rengia taip sakant „pasisėdėjimą“, nugirdau šnekant, bet net nesitikėjau, kad būsiu pakviesta. Bet buvau. Iš už nugaros išgirdau pasisveikinant:
-Sveika, aš Laura.
-Labas, - nusišypsojau, o ji jau nuo atėjimo man šypsojosi, tad jaučiausi ganėtinai laisvai.
-Pas mane ryt bus vakarėlis, taigi ateik, bus puiki proga pabendrauti su manim it kitais.
-Na žinoma, ateisiu, o kur gyveni ir kada jis vyks?
-Aš tau parašysiu, tik imk mano numerį ir duok man savąjį, gerai?
Padaviau jai savo numerį, ji iškart man parašė, tad dabar savaitgalį ko gero ir aš netrūnisiu namuos.
2010-07-22 17:08
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-10-24 20:08
Dvasių Vedlė
Amerikietiškas serialas su lietuvių herojais... Na, kodėl gi negalima paimti eilinės lietuviškos mokyklos bei lietuviškų mokinių? Doh.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-25 00:55
EyesTrueDe_Lies
kaip amerikietiškuose serialuose paaugliams
stop kadras ir važiuom
mokyklos koridorius
įvairiomis kryptimis juda vaikinai bei merginos
intriga
baime
gėda


hmmm....
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-23 15:07
Tyliai po lapu
Ačiū jums už komentarus ir manau, kad tęsinys tikrai bus. :)
P.S. Stegsiuosi išvegti klaidų :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-22 22:48
Aruunas
Paprastutis kūrinėlis apie mokyklos gyvenimą. Ir gerai, aš visada sakau, kad pradėti rašyti reikia nuo savo aplinkos, nuo labiausiai suprantamų problemų. Taigi keli pastebėjimai ir patarimai:

Akis bado keliose vietose per neatidumą paliktos spausdinimo klaidos. Gramatinių klaidų daug nepastebėjau, šaunu!

Veikėja pradžioje eina nuleidusi galvą ir jai per sudėtinga, gėda ją pakelti, o po kelių minučių ji jau garsiai išsako, jog šita mokykla „knisa“. Atrodo kiek neįtikėtinai :)

Prisakė prisistatyti - reikėtų vengti tokių panašiai skamabančių žodžių šalia vienas kito. Ir apskritai, pagal prasmę žodis "prisakė" čia nelabai tinka, bet tai smulkmena.

Mokytojos ir Agotos dialogas per trumpas, neišplėtotas, todėl ne visai natūralus. Dialogo metu reikėtų tarti kelis žodžius kaip Agota jaučiasi klausinėjama, kodėl būtent taip atsakinėja, kodėl mokytoja nusprendžia, kad ji nedrąsi (bent jau man jos atsakymai visai nepasirodė nedrąsūs). Praverstų ir mokinių reakcijos pokalbio metu pateikimas, bent vienu sakiniu. Dialogą pradedi būtuoju laiku, baigi esamuoju - tai negerai.

Panašus, toks be gyvasties dialogas ir su Laura. Jį taip pat reikėtų praturtinti jausmų ir elgesio aprašymu. Tokio pobūdžio klausymas kaip ateisiu, o kur gyveni ir kada jis vyks? yra per daug buitiškas, daug geriau būtų tiesiog parašyti: "paklausiau jos adreso ir, jį gavusi, pažadėjau ateiti". Pasakymas pas mane bus vakarėlis negeras kalbine prasme. Reiktų sakyti "rytoj namuose rengiu vakarėlį".

O šiaip šaunu! Sėkmės tobulėjant ir laukiu tęsinio :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-22 22:47
Mikė Lilikė
Kol kas, kiek parašyta - nuoseklus, gana laisvai reiškiamom mintim dienoraštis. Aš tokį rašiau vaikystėje. Klaideles galima ištaisyti, žinoma, bet turinys? Kuo jis išsiskiria, tarkim iš jūsų ar mano buvusių vaikystės draugių pasakojimų? Detalėmis, ir tik. Jei prieštaraujate, ir manote, kad tai vis dėlto kūryba, pasakykite pagrindinę šio kūrinėlio mintį. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-22 21:47
Tyliai po lapu
Tas ir yra, kad herojė viską pamažu "atleido", jai viskas atrodė gariau, o antra dalis žinoma bus,bus, ir kažkada tai įvyks vakarėlio 'atomazga' .:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-22 21:41
angelcrying
Toks dienoraščio tipas. Šiaip visai nieko, patiko. Tik nesupratau to, kad kai įžengei į mokyklą buvo blogai, o paskui prasidėjo gerai. Na mokyklos istorija. Bus pratęsimas? gal kažkas taip dramatiškiau ir panašiai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą