Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Keista. Visuomet maniau, jog atėjus paskutinei valandai to nebesuvoksiu, tačiau vis dar girdžiu ant žemės šalimais byrant įkaitusias gilzes. Kažkur už kelių šimtų metrų apkasuose guli ir klykia seržantas. Jam peršovė koją. Viskas šiek tiek tyliau nei paprastai, tačiau tebegirdžiu vykstant mūšį. Rodos, netoli sprogo minosvaidžio užtaisas. Negaliu suprasti, kas įstrigę smilkinyje: ar tai skeveldra, ar kulka? Galbūt tai sapnas? Bet aš jo nebekontroliuoju... Nevaldau nei rankų, nei kojų ir nieko nebejaučiu - net žemės po savo nugara. Kur aš esu? jei vis dar esu... Mūšis tolsta ir mano protas pamažu nugrimzta į šaltį. Nieko nebematau, bet... jaučiu. Jaučiu, kad pažįstami žmonės vis dar šalia. Kažkas prazvimbia pro šalį. Atrodo, tai seržantas. Bėga? Juk jo koja peršauta! Kodėl jis bėga?

- Ei, seržante!

Bet anas jau per toli, kad išgirstų mano balsą, kurio net pats nebegirdžiu. Tik vandens lašėjimas - aidas tolumoje. Kur esu? Jei būčiau netekęs sąmonės, vargu, ar galėčiau tai jausti. Ne. Tai kažkas kita. Koma? Galbūt atsidūriau ligoninėje Italijos kalnuose tarp šimtų bevardžių, beveidžių, kraujyje ir išmatose paskendusių mumijų? Pamenu, kaip kritau ant žemės. Kritau, nes akyje atsidūrė degantis metalo gabalas. Negalėjau išgyventi. Štai kaip tai atrodo. Ši vieta. Ramu. Išties. Čia ramu.

Įdomu, kiek tai tęsis? Kas bus, jei netyčia užmigsiu? Ar atsibusiu kur nors kitur? Ar pramerksiu akis kitu žmogumi kitoje vietoje? Ar kada nors pamatysiu ką nors pažįstamo? Ar čia apskritai įmanoma užmigti? Pabusti?

- Ei, kas nors!!!

Vandens lašėjime paskęsta nebylus riksmas. Čia nėra šviesos. Nėra žodžių. Nėra tų, kurie norėtų juos išgirsti. Regis, ką tik suvokiau, jog norėčiau, kad egzistuotų Dievas. Galbūt jis išgirstų. Galbūt galėtų padėti iš čia ištrūkti? Galbūt jis slepiasi tamsoje? Galbūt Dievas šioje vietoje... esu tik aš pats?

- Tebūnie šviesa!

Ne. Dievo čia nėra ir niekada nebuvo. Tik neegzistuojantis balsas. Įdomu, kas atsitiko su mano kūnu? Ar jis buvo nuvežtas namo ir palaidotas? O gal artilerijos sviediniai sudraskė jį į skutelius? Ar vis dar galiu jausti skausmą? Nepamenu, ar ką nors jaučiau, kai parkritau ant žemės. Regis, aplink buvo daug kraujo.

Ar čia... pragaras?

- Atsakyk po velnių!!!

Čia nėra nieko daugiau negu aš, jei vis dar esu... Seku vandens lašėjimą. Kur jis veda? Vis garsyn. Veda garsyn. KUR?.. esu?.. Ar ši vieta turi ribas? Nejaučiu, kaip bėgu. Galbūt tik einu? Nėra jokio ženklo, jokio garso, kuris leistų suprasti - jokių žingsnių. Tik sklendimas tamsoje. Plaka širdis. Kvėpuoju. Tai juk geras ženklas, o gal tik... įprotis? Čia nėra oro. Kuo gi tuomet kvėpuoju? Mintimis? Mintimis ir tamsa. Atrodo, priartėjau prie to garso. Raminančio ir kartu iš proto varančio garso. Nematomos rankos bando užčiuopti šaltą erdvę. Pajusti drėgmę. Jos bando pajusti drėgmę, tačiau veltui. Čia esu tik aš ir nieko daugiau. Aš labai bijau. Pamažu pasidaviau. Noriu miegoti. Ši erdvė mane gąsdina. Galbūt, kai pabusiu, tai praeis. Ar jau užmigau? Kaip suvokti, kad užmigau, jei aplinkui vien tamsa? Ar tebeturiu akių vokus, kad galėčiau jas užmerkti? Regis, pamažu pavyksta: širdis nebesidaužo taip smarkiai. Pagaliau. Apgaubia miegas. Pasijuntu saugus.

Kažkas pažadina. Tyla. Mane pažadina tyla. Kas aš?
2010-06-01 16:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-08-26 12:36
Pelas
Ei, heiteri, wtf? Gal ir sunku pavaizduoti kliedesius, gal tau ir pavyko (juk kiekvienam savo). Tačiau tikėjausi daugiau konkretikos gale. Dabar, atrodo, iš kažko įdomaus ištrauktas epizodas ir numestas, o vienas pats jis tik užuomina į įdomumą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-09-04 16:30
Netipiškas Individas
Pritariu Svoloč -  darbas šviesus ir pakilus.
Lyg ir tema slogi, bet darbas viską apverčia aukštyn kojom.
Suraityčiau ketvertą, nes dar kažko tokio pilnai įsmingančio nėra (:
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-20 20:34
trintukas
Jei teisingai suvirskinau,tai pabaigoje jis jau mires(?).O pradzioje tik haliucinacijos. Patiko
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-07-20 09:39
Svoloč
Skaičiau iškart, kai buvo paskelbtas, bet tada kažkodėl nieko neparašiau, tiesiog nusistebėjau, kad autoriaus amžiui nebūdingas turi būt toks didelis susidomėjimas mirtim, karu ir visa kas naikina gyvybę, bet, kita vertus, tai geras ženklas, rodantis, manau, autoriaus vidinę brandą.
Dabar perskaičiau vėl ir jis jau nepasirodė man slogus, kaip pirmą kartą, greičiau netgi šviesus, gal tikrai po to yra kažkas naujo, šviesaus ir giedro?
Geras darbas, gaila, kad mažai pastebėtas, autorius, atsižvelgus į amžių, turi geras perspektyvas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-11 18:29
Dvasių Vedlė
Geras darbas, tikrai geresnis, nei paskutiniu metu skaityti. Tiesa, norėtųsi gal kiek aiškesnės pabaigos, bent jau atsakymo, gyvas jis ar miręs :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-03 01:36
BlackSoul
geras bandymas...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-02 00:18
Pirk Volgą
Neblogai atskleistos pasiMetusio, sužeisto, panikuojančio kareivuko mintys, vietomis priartėjama link beprotybės ribos ir ji peržengiama. Visai neprastai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą