Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 1 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





smagi sypsena smagi sypsena

Gyvenimas su nuotykiais***

Šis kūrinys matomas tik autoriaus namuose


Užtrenkiau kambario duris. Dar girdėjau kaip kažkas kažką šūkavo, bet nelabai supratau ką. Buvau per daug įpykusi, kad dar labiau pykčiau. Apsiašarojusi atsiguliau į lova ir pajutau kaip tyliai barbena lietus į palangę. Tyliai užmigau.

Saulė taip skaisčiai švietė, kad net pro užuolaidas pateko į mano nedidelį kambarėlį. Girdėjau kaip pusbrolis spardo mano duris ir rėkia:
- Kvaile, kelkis! Močia jau pusryčius paruošėĄ
  Pyktis vėl užplūdo. Kad jūs žinotumėt, kaip aš jo nekenčiuĄ Tyliai išlipau iš lovos, užsimečiau savo vienintelį megztinį ir pro galines duris išsėlinau į kiemą.
Buvo toks nuostabus rytas! Net nežinojau kiek valandų, tačiau saulė buvo nudažiusi viską: žolė tarsi degė, medžiai spindėjo. Šitas laikas man visada patiko. Medžiuose čiulbėjo paukščiai. Gražu. Atsidusau.
Sulaikiau kvapą. Buvo taip gražu, kad net akių negalėjau atitraukti. Kojos linko ir aš atsisėdau ant žolės. Mityse kartojau: o kad šis vaizdas mano galvoje išliktų amžinai...
Staiga pašokau lyg naktį iš košmaro nubudusi. MOKYKLA!
Skubiai nubėgau į savo kambarį, jei jį taip galima pavadinti. Ten paprasčiausia lova, stalas, kėdė, landas su užuolaidom, nedidukė spinta ir pora lentynų, kurias sukalė dėdė Tomas. O ir aš ne pasakų princesė. Gyvenu kartu su dėde Tomu,, teta Džiuzefe ir žinoma, mano pusbroliu Marčiu. Bet, kad jį panervinčiau vadinu jį Martynu. Esu vidutinio ūgio, trylikos metų. Mokausi „Kirčiaus“ vidurinėje mokykloje.
Ir vėl užsisvajojau. Nepykit, bet turiu ruoštis į mokyklą. Užsidėjau orandžinę maikutę. Tai mano mėgstamiausia spalva. Užsimoviau džinsinį kombinezona. Užsiaviau įvairių spalvų dryžių „inkariukus“. Savo rudus plaukus susirišau i „arklio“ uodegą.
Juk sakiau, kad nesu pasakų princesė.
Užuodžiau, kad iš virtuvės sklinda ką tik iškeptų blynų, gal su bananais, gal su obuoliais kvapas. Pravėrusi virtuvės duris pamačiau, kad dėdė Tomas skaito laikraštį, o Marčius kemša kaip kokia kiaulė.
- labas rytas, - tariau.
Martynas drėbtelėjo į mane savo baisiu žvilgsniu taip, kad aš net sudrebėjau. Na, o teta Džiuzė (taip aš ją vadinu) paragino mane valgyti, kol dar neatšalo.

  Vos tik prarijau pirmą kąsnį, supratau, kad reikia atsiprašyti. Kol galvojau ką pasakysiu suvalgiau vieną blyną.
- Mokykloje pagrobta viena mergaitė- pasakė dėdė, mat perskaitė laikraštyje.
Visi sėdėję virtuvėje suglumo.
- Dešimties metų amžiaus šviesiaplaukė buvo pagrobta vakar, aplinkybės tiriamos.
Stojo nejauki tyla. Marčius įsiterpė:
- Tai gal jau ruošiuos į mokyklą.
Įsimečiau dar vieną blyną į burną ir greit nubėgau į savo kambarį. Čiupau kuprinę. Ji buvo orandžinė, medžiaginė ir prisegiota įvairių sagučių ir segtukų. Supypsėjo autobusas.
Teta įbruko man su Marčium po maišelį priešpiečių, pabučiavo į kaktą ir pasakė:
-Žiūrėkit, kad sektūsi. -Nusišypsojo.
- Geros dienos, vaikai, - pridūrė dėdė ir mes nuskubėjome dulkėtu taku prie autobuso.


                                                    Pirmos dalies pabaiga ***
2010-03-16 13:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-19 12:31
Dvasių Vedlė
Prismeigiu kuolu reklamą į www.pertrauka.lt ir linkiu sėkmės :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-17 20:44
Ciklono Kalavijas
Taip, yra svetainė jauniems kūrėjams - www.pertrauka.lt. Ten tau padės pramokti kurti, nes dabar turbūt būtų labai ilgas komentaras, jeigu bandyčiau nurodyti visas teksto klaidas, kurių yra vos ne kiekviename sakinyje...

Siūlau atkreipti dėmesį į St.Sebastiano, Aurimaz komentarus. Gal dabar pikta, bet vėliau padėkosi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-17 12:36
tiesatechniskaineprieinama
kodėl pasakotoja turi tik vieną megztinį? kodėl pasakotoja nesidžiaugia dėdės Tomo sukalta lentyna - normalus tas kambarys gi. kodėl pasakotoja mus bando įtikinti, kad ji nėra pasakų princesė, ar ji kažką slepia? kodėl pasakotoja meta blyną su bananais, gal obuoliais sau į burną, o paskui bėga? ir ar tilpo?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-17 11:54
St Sebastianas
Aš labai noriu operuoti žmones. Tačiau jei ką nors išmėsinėčiau, manau gaučiau ne padėką, o kelis metus už grotų.:)

Vienas iš minimalių reikalavimų tekstui čia - jis turi būti parašytas tvarkingai. Taip, visi kartais nepadeda skyrybos ženklo, sumaišo raides. Tačiau jei mažame tekste tų klaidų daug ir jos pasikartojančios, tai reiškia:

1. Autorius net nesistengia taisyti ką parašęs.

2. Rašoma tiesiai į langelį, skirtą naujo kūrinio įdėjimui.

Tiek vienu tiek kitu atveju tai yra nepagarba skaitytojams. O nepatenkinti skaitytojai būna pikti ir pradeda baksnoti kuolais.

Dar kartą rekomenduoju pertrauka.lt, kai ten pasipraktikuosi, lauksim tavęs čia, bet pirmiems žingsniams ten geresnė erdvė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-17 10:34
smagi sypsena
o, aciu:) gaila, kad anksciau neradau Tos svetaines.

labai dekinga :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-16 22:21
Garso Bangos
www.pertrauka.lt

jei tau tikrai dvylika metų, tai nuoširdžiai patarčiau tą svetainę, tiesiog ten gausi naudingų patarimų ir tavo noras rašyti bus skatinamas.

darbas yra tarsi tu papasakotum ką matei filmo dviejų minučių atkarpoje. nėra nieko apčiuopiamo, tik nereikšmingas siužetas.

vienetas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-16 18:45
smagi sypsena
nezinau ar  yra labai dideles klaidos, kad vietoj ! yra parasoma Ą. svarbu yra NORAS rasyti ir kurti, ir tas noras gali buti greitai panaikinamas. :(
aciu uz komentarus.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-16 18:07
St Sebastianas
Pirmiausiai paskaityk kai ką apie personažų kūrimą. Tuomet dešimt kartų įdėmiai perskaityk Aurimazo komentarą. Tuomet dešimt kartų atidžiai perskaityk kitą savo kūrinio dalį. Ir tik tuomet pagalvok ar tai tikrai turi pakliūti į rašykus?

Tekstas nekabina, yra klaidų. Noras rašyti sveikintinas, tačiau nereikia užmiršti, kad tai ką kuri turi būti kokybiška. Jei turėsi noro, galėsi pasidomėti ką reikia daryti, kad teksto vertinimas būtų aukštesnis nei vienas balas. Taip pat rekomenduoju pagalvoti apie pertrauka.lt.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-16 17:57
Aurimaz
Ir patarčiau rašyti po pilną skyrių, o ne po skyriaus vieną pastraipą. Žinai, kuo skiriasi skyrius nuo pastraipos? Pastraipa nupasakoja kokią nors situaciją, kuri svarbi skyriui. Skyrius apjungia kelias situacijas, taip papasakodamas visos istorijos dalį. Dažniausiai toji dalis būna įdomi ir nori nenori verčia laukti kito skyriaus.

Tavo pastraipa tikriausiai skirta tam, kad skaitytojas lauktų kitos skyriaus pastraipos? Ira taip pamažu, per kelis metus suprastų, kodėl verta laukti antrojo skyriaus... Hm, grandiozinės užmačios, tik kaži ar suveiks.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-16 17:51
Aurimaz
Kai rašysi antrą dalį, ištrauk galvą iš tos vietos, kur buvai sukišusi ir pasižiūrėk, ką spausdini. Vos ne kas antras tavo šauktukas - Ą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-16 15:22
JRFRA
a man nuobodus tekstas
sedžiu dar plikas, ieškau gerų tekstų, kuris praskaidrintų man einantį savaitgalį ir gerą rytąĄĄ ahaha
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą