Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Taip tai aš, o ne jūs susirinkę čia pažiūrėti netikro Van Gogo ir menamo Dali, kuriuos jums kiša reklamos plėvesuojančios ant gatvės stulpų, galvoju apie jus, mano mieli savimi pasitikintys stikliniai žmogeliukai. Man patinka žiūrėti į jus pro, rodos šimtą metų nevalyto akvariumo, kuriame jūs gyvenate stiklą ir mąstyti, ar bent jau stengtis mąstyti taip kaip mąstote jūs.
  Kitas puslapis. Šis jau pabodo. Versdamas pakeliu akis į tolį ir pastebiu, už kokių dvidešimties metrų, mane akylai stebinčias, stiprių akinių padidintas, bibliotekininkės, kuri prižiūri skaityklą, akis. Pabandau nustatyti šaltą, kietą žvilgsnį ir taip duoti atkirtį toms, mane trikdančioms ir tam kuris nesako nieko ir yra visiškai neiškalbingas, bet tik garsiai krenkšteliu, ne iš blogos valios, šiaip, taip susilaukdamas dar didesnio jų dėmesio. Aha, štai netikras Pablo.
  Man darosi nuobodu, nuo to apsimetinėjimo protingu ir gerbtinu, kai esu tik apgailėtinas mulkis nešiojantis akinius, nes kontaktinės linzės man turbūt graužtų akis. Įdomu ar mano akiniai irgi padidina mano akis? Turbūt ne, tikiuosi kad ne, nes tada tikrai atrodyčiau kvailai ir mane dar labiau žlugdytų mintys apie tobulą pasaulį, kurio gyventoju savęs nepavadinčiau.
  Ar yra bent vienas netobulas? Gal yra kvailas? Gal yra impotentas? Ne? Vadinasi visi tobuli? Ką gi sveikinu. Jūs to nusipelnote.
  Nukreipiu savo žvilgsnį į knygą, kurioje nėra nė vieno žodžio, gulinčią priešais mane ir toliau apsimetu, kad įdėmiai skaitau. Taip daug paprasčiau. Kai praeinantys mato mane palinkusį prie knygos galvoja, kad aš protingas ir tobulas, nors mano manymu kūrėjas paliko vieną kitą netobulumą manyje ir aš paslapčia džiaugiuosi dėl to.
  Tikiuosi kad stiklas apsaugo mano mintis ir neleidžia kitiems jų sužinoti, nes kitaip turbūt būčiau išgabentas kitur, kur draugija daug prastesnė. Nors tiesą pasakius aš niekada ir neturėjau tikrų draugų, su kuriais galėčiau pasidalinti savo mintimis ir patirtais išgyvenimais. Man patinka slėpti viską giliai po storu plieno sluoksniu. Taip giliai, kad kartais net pats pamirštu turįs jausmus.
  Kartais manau, kad mano jausmai ir išgyvenimai apdulkėję labiau nei aš pats, nes to kuris visus juos žino jau senai nebėra. Liko tik statula, šiandien puošianti bibliotekos skaityklą.
2010-01-27 23:27
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-08 21:53
fishy02
artima..:)
tikrai patiko..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-06 18:26
Varniukė
gerai parašyta... gal kad aš pati tokia statula esu, tai ir tinka man tavo rašliava...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-30 02:15
Sarasvati
Ciniška, bet su saiku. Patinka, jog veikėjas viską perjunginėja neva "lengva ranka" - "Kitas puslapis. Šis jau pabodo."
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą