Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 9 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Sveiki, mano vardas Frydrichas. Kadaise man buvo keturiasdešimt šešeri.

***

    Ji paprasčiausiai įėjo ir pasakė: „Laba diena“. Ar niekada nesusimąstėt, kodėl mirties pavidalas – moteriškas? Kokia apgaulinga terminologija. Moterišku vardu turėtų vadintis gyvenimas.
    Aš atsakiau, kad diena ne tokia jau ir laba, bet viską dar galima pataisyti. Negalvojau, kad ši persona tą padaryti būtų pajėgi, bet ką gali žinot.
    Tada ji pabandė man įsiūlyti senovinį turkišką amuletą. Kodėl senovinį? Kodėl turkišką? Nežinau. Kuokštas plaukų, sukištų į šimpanzės kaukolę. Pajuokavau, kad beždžionės Turkijoje negyvena, bet ji, ko gero, nepatikėjo.
    Dar viena nesąmonė: ar pagalvojote apie tai, kodėl prekybos agentais dažniausiai tampa vyrai? Absoliutus absurdas. Juk apspangusią nuo televizoriaus šeimos galvą arba jo pačią, gyvą paskalomis ir sentimentaliais serialais, daug geriau paveiktų solidi, gyvenimo mačiusi moteris, o ne stikline šypsena šviečiantis pusgalvis. Kas jums greičiau įsiūlys nereikalingą plaunantį siurblį – kostiumuotas dabita, ar dama, iš patirties žinanti, ką reiškia ryti dulkes pratrūkus popieriniam maišeliui?
    Ji pasakė, kad tai – priešistorinės žuvies, rastos Brazilijoje, kaulų milteliai. Kad senovės majai juos naudojo per žynių šventinimą ir kad jie uždegs manyje gyvenimo ugnį. Atkirtau šiurkštokai, kone nešvankiai, ir pasidarė truputį gėda. Tuo gyvenimo laikotarpiu jau buvau beveik pamiršęs šį jausmą.
    Ji įsižeidė, subarškėjo visu savo čigonišku maskaradu ir susiruošė išeiti. Deja, prabilo sąžinė, ir aš moters taip greitai nepaleidau. Pasakiau, kad jei ji turinti ką nors nuo rėmens, su malonumu paimsiu. Vaistai nepadeda, o liepžiedžių arbata, kurios šįryt pagiringas išmaukiau beveik visą virdulį, matyt suveikė neteisingai.
    Ji sukluso: trisdešimtmetė senės veidu, apsikarsčiusi pigiais plastmasiniais papuošalais, gėlėtais sijonais ir panašiu taboruose vertinamu šlamštu. Romiško kraujo turėjo ne daugiau už baltąją mešką, bet soliariumas kartais duoda neapsakomą efektą, o kai trainiojiesi iš buto į butą kaišiodamas žmonėms grašio nevertus niekniekius, kažko daugiau ir nereikia.
    Pasirausė, ištraukė, atkišo. Kinietiška medicina, matote, o kinai gana daug apie gydymą išmanė – dabar tokių žaisliukų gauti sunku. Kainavo šitas stebuklas dvigubai pigiau už turkišką makaką, ir aš nupirkau. Net neklausydamas kliedesių apie tai, kad jis gydo visas žinomas ligas, dovanoja amžiną jaunystę bei buvo rastas kažkokio čigono – šventiko – archeologo kažkur toli rytuose.
    Amžiną jaunystę? Ir vėl apgaulinga frazė. Gražiai skamba, ar ne? Bet kažin, ar atsirastų pasaulyje už ją baisesnis dalykas.
    Aš užgėriau tą marmalą šiltu alum, o po pusmečio praradau Heleną. Ne, tai nebuvo ta gan garsiai nuskambėjusi avarija, kurioje jai sutrupino abi kojas, o aš iškritau pro autobuso langą ant minkštos pievelės. Viskas įvyko daug paprasčiau – dėl netvarkingos instaliacijos ligoninėje dingo elektra. Ir nieko daugiau, bet žmogui, kvėpuojančiam per vamzdelį, užtenka ir tokio mažmožio. Vaikai, tuo metu jau gyvenę atskirai, į laidotuves atvažiuot nepasivargino.
    Einant iš kapinių mane partrenkė raitas policininkas, ir nors lūžo tik pora šonkaulių, nuo skausmo tada kone numiriau. Prisimenu tą laiką tiesiog puikiai – baltas lubų gipsas ir žali chalatai, saldus morfinas venose ir rūgščios seselių minos. Viena pasakė, kad neužteks, kita jai pritarė ir užkišo man burną kaiščiu. Rėkiau? Ne. Šitas žodis per švelnus.
    Paskui jie tai aptiko: lotyniškas žodis, reiškiantis perdėtą jautrumą skausmui. Vis naujos morfino dozės. Aš sakiau, kad neseniai buvau pakliuvęs avarijon, kad tada mane kone suminkė, bet nieko panašaus nebuvo, skausmas neperžengė proto ribų. Ne taip, kaip dabar.
    Daktarai pacientų niekada neklauso, nepaklausė ir šįkart. Su manim ėmė dirbti trenktas psichologas, daręs hipnozes ir įkalbinėjęs kentėti; aš norėjau jį kuo greičiau užmušt, bet klausiau – kartojau valios ugdymo pratimus, netyčia užgavęs šoną nustojau šlapintis į kelnes, kai kartą įsipjoviau, net sugebėjau nerėkti. Beveik.
    Po pusmečio man turėjo atlikti operaciją. Nežinau kokiu tikslu, neprisimenu, kokią. Bet žūt būt turėjo.
    Tada per eilinę apžiūrą aš kažką padariau: pasakiau protui, kad skausmo nereikia jausti, jo tiesiog nėra ir niekada nebuvo. Tą rytą šikniaus psichologo akivaizdoje žirklėmis tyčia persipjoviau ranką, nulaižiau baltais marškiniais tekantį kraują, ir po kelių dienų ramiai atsiguliau ant operacinio stalo. Skausmo kaip nebūta, visi liaupsino psichologą, šis jau ruošėsi rašyti knygą ir važiuoti atsiimti Nobelio.
    O aš tuo tarpu išmoku dar šį tą. Ne tik „išjungti“ skausmą – taip pat ir „įjungti“ kai ką naudingo bei įdomaus. Naktimis eidavau pasivaikščioti stogais, žinoma, pamiršdamas atsimerkti. Klausydavausi kitame miesto gale vykstančio koncerto. Du turkai, parke bandę atimti piniginę, išsigando ir pabėgo, net nespėję iš mano gerklės ištraukti įsmeigto peilio.
    Gyvenau smagiai, mažai galvojau, daug uždirbau. Kol numirė Patrikas – mano pirmagimis, jau spėjęs sulaukti aštuoniasdešimties ir net Parkinsono.
    Pats tada atrodžiau kaip penkiasdešimtmetis, bet tik todėl, kad to norėjau. Problemas su pasu ir metrikacijos biurais sutvarkė kyšiai, ir net Siuzanos – jaunėlės – mirtis man nebuvo tokia baisi. Išvažiavau gyventi pietų Afrikon, pasistačiau ten neblogą bakūžėlę.
    Tada prasidėjo karas. Aš gyniau gimtinę – juk pagal pasą buvau devyniolikos, pats amžius šauktiniui. Nieko nebebijojau, nes pirmosiomis dienomis skeveldra nuplėšė koją, o kitą rytą evakuacijon jau skubėjau dviračiu. Paskui – pirmos linijos, iki kelių radioaktyviuose pelenuose, nei vieno sužeidimo. Pratarnavęs du metus jau priklausiau specialiai šturmo grupei kartu su dar šešiais puikiais vaikinais. Tiesa, visi jie galėjo mirti. Po griausmingo sabotažo sostinės bunkeryje taip ir atsitiko – vėl likau vienas, pabėgau į kitą barikadų pusę ir užsitarnavau generolo laipsnį. Pabodus šiam reikalui nulindau pas partizanus, padėjau įvykdyti perversmą, tuomkart karas ir baigėsi. Ne tiek jis, kiek branduoliniai užtaisai ir patrankų mėsa.
    Kaip tik po karo ir prasidėjo labiausiai mano gyvenimą pakeitę dalykai. Juk visada, kai kas nors atsitinka, paskui ateina atoveiksmis – dažniausiai daug stipresnis už patį veiksmą. Kaskart taip būna, buvo ir dabar: vos apsipratęs su naujomis galimybėmis, net šimtmečio nepragyvenęs nemirtingojo kailyje aš pirmą ir paskutinį kartą sutikau juos.
    Tuo metu jau penkioliktus metus truko žiema. Bet tyrinėtojų tai nestabdė, ir jie nusprendė kažkur skristi, o tam, be abejonės, reikėjo trenktų avantiūristų. Gyvenimas tada pradėjo mažumėlę atsibosti, todėl apsisprendžiau: skrisiu su jais.
    Prabėgo vos pora savaičių, ir kai aštuoni nerangūs „šatlai“ kažkur už Neptūno orbitos sutiko juos, vienintelis likau gyvas.
    Mes – aš ir penkiasdešimt suledėjusių lavonų – išsiaiškinom, kad už savo sistemos ribų žmonėms geriau nekišti nosies. Šie daugiau ir nekišo. Suprato pyktį.
    Paskui Žemėj ramiai gyvenau dar du šimtus metų. Iš pradžių tai niekam nekėlė nuostabos, bet paskui genetinė inžinerija išėjo iš mados, ir man vėl teko mėtyti pėdas. Dar vėliau iš naujo prasidėjo karas - kai kurie sakė, kad po praeito karto jis nė nebuvo pasibaigęs, kai kurie – kad tęsėsi nuo pat žmonijos atsiradimo. Kaip bebūtų, man vėl teko prisiminti, kiek mažai kainuoja žmonių gyvybės. Kitų žmonių, savaime suprantama. Ne mano.
    Kuriam laikui net buvau tapęs vienos iš kariaujančių valstybėlių diktatorium – išplėčiau ją iki imperijos, paskui sužlugdžiau ir išėjau atostogų.
    Paskutinę dieną prisimenu labai gerai. Aš skurdau – prašiau išmaldos turčių kvartale, viename iš ramiausių požeminių miestų. Neblogas užsiėmimas, galiu pasakyti, labai atpalaiduoja, o po pusšimčio metų sukurptas kapitalas gali praversti. Tuo metu atrodžiau kaip dvylikmetis našlaitis, neturėjau vienos akies ir trijų pirštų, man neblogai sekėsi. Vis prisimindavau Heleną.
    Vieną naktį sudrebėjo žemė. Betoninis dangus virš jos suskilo į begalę juodų žvaigždžių, pražydo savo paties atplaišomis ir nubėgo pasitikti aukštų stogų. „Išjungiau“ skausmą, ir aplink įsiviešpatavo tamsa. Tris ilgas valandas šokau fokstrotą su besimašančiomis uolienomis, jos gniaužėsi, kaito ir vėso, kol galiausiai prasiskyrė – leido pamatyti dangų. Juodą, ir tokį žvaigždėtą, kokio jau seniai neregėjau.
    Žemei kažkas atsitiko. Greičiausiai vienam iš kitose planetose gyvenančių atsiskyrėlių pagaliau pavyko įvykdyti tai, ko visi laukė jau ne vieną tūkstantmetį. Gal jis pats tai pastebėjo, gal ir ne.
    Aplink Saulę ėmė suktis naujas asteroidų žiedas – akmens luitai, dar neseniai buvę sudėlioti į gražią, apvalią planetą. Branduoliniai užtaisai nesugebėjo to padaryti, bet žmogaus išradingumas juk begalinis – sugalvos jis, būtinai sugalvos, kaip sunaikint gimtąjį lopšį.
    Išoriškai aš vis dar vaikas. Man dvylika metų. Esu truputį apledėjęs, sukuosi idealiai apvalia orbita aplink pusės tūkstančio kilometrų skersmens balzato luitą. Saliutuoju pro šoną lekiantiems asteroidams, šie kartais draugiškai barkšteli man pašonėn ir nuskrieja savo asteroidiškais reikalais.
    Kažkur turėtų būt likę žmonių. Vargu ar tas, kuris susprogdino žemę, joje ir tupėjo – jau greičiau mėgavosi saugumu kur nors ties Jupiteriu, nesikišdamas per toli, kad netyčia netektų padraugauti su kadaise mano sutiktais proto broliais. Pernelyg jau jie nemėgsta padarų, sprogdinančių savo planetas. Bei gaminančių prakeiktus nemirtingumo eleksyrus.

***

Mano vardas Frydrichas, kadaise man buvo keturiasdešimt šešeri. Dabar šiek tiek daugiau. Bet aš beveik nematau skirtumo.
2010-01-17 19:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 13 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-29 10:51
innuendo
Kažkaip sugebėjau praleisti šitą kūrinį.

Manau - gerai. Tikroviškai. Ilgainiui atsirandanti apatija, proto galios išvystymas - valio!
Ypač - kad išmoko save valdyti tiek, kad ir išvaizdą gali keisti.
Kažkaip priminė pasakas iš žanro "kaip atsirado Mažasis Princas" :)

Gal, jei viskas būtų aprašytą kiek plačiau, kaip kelių dalių serijalas, būtų aiškiau. Ir faktas, kad gali daug geriau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-12 22:24
Svoloč
to Vidmantas Samuolis
("O gal jus draugai ir taip juokaujat? :)"):

Mes su gerb. autoriumi labai toli nuo to, ką žmonės vadina draugyste. Atleiskit...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-04-08 18:10
Vaikyste du kart
ir man pasirodė pabaiga matyta.t.y. skaityta.Pats tekstas įtraukiantis,nors nesu fantastikos megėja, šį kartą man tai įdomiai susiskaitė,taip kaip sakoma liaudiškai lengvai plast ir perskaityta:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-02-13 18:39
Dvasių Vedlė
Su savo komentaru Sebastianas priminė ir man, kad pabaiga man kažkaip matyta/skaityta. Tikrai nepamenu kas per autorius, kūrinio pavadinimas ir tuo labiau kas ten buvo rašyta, bet tikrai labai gerai pamenu pabaigą: veikėjas stovi suledėjęs kažkokioj planetoj ir nemiršta. Pakilusi saulė jį "įjungia", nusileidus jai, jis "išsijungia". Na, kažkas panašaus.

Ir dar norėčiau paprieštarauti čia tiem klišiniams komentarams apie klišes. Nebežinot ką komentuot? Toks jausmas, kad čia pilna paranojikų tik ir ieškančių už kiekvieno kampo klišės:)) Jei jų ir yra - duokit joms ramybės. Kiekvieną kartą naują dviratį sukurt tikrai labai sunku.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-20 02:21
St Sebastianas
P.S. Ilgis labai tinkamai parinktas. Jei ties kiekvienu laikotarpiu būtų apsistojama ilgiau - darytųsi nuobodu. Čia pakankamai greitai, tačiau per daug neskubant.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-20 02:20
St Sebastianas
Pabaiga priminė vieną kūrinuką. Ne pačia idėja, o sukuriamu jausmu. Jei nepamiršiu, pabandysiu rytoj atkasti kaip jis vadinasi.
Kūrinį perskaityti labai lengva. Tekstas sklandus, netenka stabtelėti ir galvoti kokį velnią čia norėjo pasakyti autorius... Bet. Suprantu, kad kūrinys fantastinis ir nagrinėjantis tam tikrą problemą, tačiau mane domina keli tiesiog techniniai aspektai. Pavyzdžiui, kaip nuo Neptūno orbitos pagrindinis veikėjas parsirado iki gimtosios žemės? Būtent šis klausimas man nedavė ramybės iki paskutinių kūrinio eilučių. Neduoda ramybės iki šiol.:)
Tikriausiai vienintelis dalykas, kuris man kliuvo kūrinyje yra absoliutus nemirtingumas. Nesvarbu kas nutiktų, jis vis tiek gyvas... Galbūt man tiesiog nepatinka absoliutūs dalykai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-18 20:59
Andrew Thomas
tikrai visai neblogai :D
tik gaila kad labai greit viskas bagesi.istorija atrodo tik uzkabino tave,tik patrauke,o jau pabaiga.na bet Rasyku tokia ir specifika yra,daug nesutalpinsi,o jei bandysi nieks neskaitis.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-18 16:03
Ferrfrost
Nu, nežinau tegul sako kas ką nori, bet darbas gražus, man patinka kūrinio tonas, lengvai man įsivaizduojamas ir tema gera. 
Bet vakar atėjus į Rašykus paskaityti ir perskaičius  Frydrichas, aš nemaniau, kad tai bus fantastika, nes iškart pagalvojau, kad tai bus esė apie Nyče, tik skaitau pradžia, hmmm kažkas ne to, bet pati pradžia raminanti ir lengva. Nu, yra tų klišių, na ir ką negi ant tiek sudėtingą darbą parašyt, kad primintų roboto kalbą ir tas darbas būtų dirbtinas iš mandrumo? Reik hormonijos tarp paprastumo ir nepaprastumo. Kažkodėl Rašykuose supeikiami literatūriškai gerai išreikšti kūriniai tipo klišės ir t.t. tegu Anne Rice, ir tą patį Kingą paskaito ten dar ne tiek klišių ras, o jų autoriai už tai gauna gerus honorarus, o kas perka mandrus darbus pvz. eilėse knygynuose? Pagal tai galima pastebėti ko vis dėlto nori žmonės nors akivaizdžiai tai neigia.
Iš komentrų aš su Živ sutinku, kai jau tiek darbai perdaromi, kad lieka tik mandras kratinys, kurio nieks skaityt nenori.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-18 13:51
Purpsius
O man kūrinys pasirodė "per greitas". Prabėgo, nubėgo šimtmečiais, ir ką? Čia gal liekamieji reiškiniai, nes skaičiau iškart po omnia_mea, bet lyg ir pritrūko kai kur "mėsos". Bet istorija patiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-18 12:33
ŽIV
Nors man cia biski kliuvo, bet as vistiek dziaugiuosi, kad idejai sita kurini :) Paskaiciau komentarus. Kartais man atrodo, kad rasykai save iskelia auksciau auksciausiuju. Taip, profesionalumo siekis sveikintinas, bet nepagristas pasikelimas - nu sorry. Kas del klisiu/stereotipu, tai kurinyje siek tiek ju turi buti, kad skaitytojai suprastu apie ka eina sneka. Kuomet nuolat kuriniai redaguojami, keiciami, vis sunkinami, paprasti zodziai keiciami tarpgalaktiniais, kurinys tampa per sunkus skaityti ir netenka savo paveikumo, vaizduote greit nustoja kurti vaizdinius ir toks tvarinelis nuseda giliai giliai i rasyk.lt archyvus, bet retai isplaukia i platesnius vandenis... Man sitas kurinys patiko, taip, as nieko nenusimanau fantastikoje, bet tai nesumenkina jo zavesio.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-18 12:01
Jakof
idomi mintis, noretusi platesnio pateikimo. Bet negaliu nepamineti komentaru :)), pritariu zmonems kurie sako, kad kiek apsileidai bet tai nieko. Geriausias Svoloč komentaras. Jis su tavim konkuruoja ar seip nuoskauda jaucia??? :)) O gal jus draugai ir taip juokaujat? :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-18 08:30
Varinė Lapė
Pradžia kiek sutrikdė - galvoju nejaugi Valkas postringaus apie mieląją mirtelę :) Pasirodo atvirkščiai.

Neblogos idėjos su pardavimų agentais - tikrai, kodėl gi ne moterys?
"Jis siūlė man stebuklingą siurblį, ant kilimo sudaužęs penkis kiaušinius, išpylęs visą butelį vyno ir indelį grietinės, vištienos pašteto likutį ir vakarykštę sriubą, pažadėjęs visą tai išlaižyti jei siurblys neišsiurbs. Nustebo, kai pasakiau, jog gali pradėti jau dabar, nes namuose nėra elektros..."

Parašei aiškiai ir paprastai, o visgi iš tamstos tikėjausi (pati kalta) kažko daugiau. Visumoj, kūrinys geras.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 23:07
Flax
Valkai, turiu sau kultine knyga (tiksliau, trilogija is keturiu knygu), "The Hitchicker's guide to the galaxy". Ten aprasytas vienas visatos gyventojas, kuris irgi visiskai nesuprantamomis aplinkybemis tapo nemirtingu. Jis viska isbande, ir, rodos, jau galejo gyventi, bet niekaip negalejo iskesti sekmadienio popieciu. Jos ji zude. Tada susibiesijo ir surado sau gyvenimo tiksla - izeisti Visata. Tai yra, visus Visatos gyventojus abeceline tvarka. Kadangi Visata begaline, veiklos jam uzteko visam savo begaliniam gyvenimui :)


Tavo kuriniui (teatleidzia Svolocius uz si zodi) pritruko ryskesnes centrines idejos, apie kuria galetum sukti visa veiksma.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 22:54
Valkas
Dėkui, Svoloč. Kaip visada palaikai gerą nuotaiką. Tą, ką tu sakai, jau senokai bandau įrodyt - gal pagaliau pavyks.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 22:13
Aurimaz
Įdomiai susiskaitė. Bet Valkai, tu parašydavai ir geriau. Lauksiu geriau iš tavęs.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 22:04
Svoloč
Džiaugiuosi, kad perskaičiau šį tipo kūrinį, džiaugiuosi todėl, kad pasitvirtino mano anksčiau išsakyta autoriui mintis, kad jis ir literatūra per toli vienas nuo kito, jog kada nors galėtų suartėti. Ir galima iki užkimimo tvirtinti, kad tai fantastika, mes žinom, kas yra fantastika ir kaip ji turi atrodyti - čia gi viso labo Š..AS, kažkokių surašytų nelaimių kratinys, patalpintas į būsimą laiką ir kosminę erdvę, vaikiška ir net rašykams būtų per įžulu, tai vadinti garbingu fantastikos vardu.
Aišku, didelis būrys pataikūnų apskelbs (ir jau skelbia) šią rašliavą kūriniu, bet neapsigauk - karalius nuogas. Tai ir džiugina mane.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 21:54
Valkas
Pretenzijos dėl klišių - mano redaktorei, kuri tylėjo kaip partizanė ir net nebakstelėjo pirštu nei į vieną vietą (čia oficialus pareiškimas, Živ =] ). Visos tos nesąmonės gal todėl, kad per mažai tekstą redagavau, per mažai daviau susigulėti. Bus pamoka.

"Dafeni" - taktinis manevras, būtent ir norėjau panagrinėt problemą, kas atsitinka žmogui tapus nemirtingu. Priėjau prie būtent tokio atsakymo - ilgainiui jam užeina visiška apatija ir prasideda neadekvatus reagavimas į aplinką. Tik gal nevisiškai gerai tai atvaizdavau.

Dėkui už komentarus.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 21:39
Flax
Geras kūrinys, tačiau prikibsiu prie kelių dalykų. Galbūt, kai patiri tiek asmeninių katastrofų gyvenime, išlikti sveiko proto gali tiki būdamas toks sarkastiškas tam, kas su tavimi vyksta. Bet ar išliktum toks pats sarkastiškas tam, ką darai su kitais? Kūrinys gavosi "veinaplanis" - viskas herojui tapo "dafeni" ir jis stūmėsi per savo nemirtingumą kaip per nesibaigiantį bajerį. Tai manęs, asmeniškai, neįtikino. Įpusėjus herojus pradėjo erzinti ir laukiau, kada jis galų gale gaus galą :))

Oa antra - Valkai, vis dar yra klišių. Paskaitytk dar kartą ir jas rasi. Jų jau vis mažiau, bet vis dar yra. Vien todėl, kaip tau, maksimumo nerašau. Mažiau patyrusiam parašyčiau skatindamas nesustoti. Tau reikia kitokio skatinimo, kitaip netobulėsi :))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 21:26
omnia_mea
Šiek tiek painu. Gyvenimas atbuline tvarka? Regis, ne. O kas tuomet. Blogai man šįvakar su intuicija.

Beveik patiko, bet šį tekstą gali priimti tik kaip gryną poeziją ar komiksą (nerangūs šatlai pasiekia Neptūną per savaites, asteraoidų žiedas, ideali apskritiminė orbita, na ir keli štampukai: somnamnbulizmas, Nobelio premija).
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-17 20:11
kondensofkė
hah. mano vaikystės draugės mintys exactly :)
anyways, valkai įvaldei kažką kas daro rašytoją spausdinamu. ta prasme, kad norisi skaityt :) sveikinimai
(čia gal jau ir anksčiau įvaldei, aš tik dabar pastebėjau)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą