Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Saulei leidžiantis Vakaris mėgsta pasivaikščioti. Eina bet kur, svarbiausia, kad kaskart pamatytų ką nors naujo. Tai gali būti dar nežinoma siaura gatvelė, o joje – dar viena staigmena – kavinė ar baras. Durys prasiverdamos sucypia, tenka leistis šiukšlėmis nusėtais laiptais žemyn, į rūsį. Būtų puiku, jeigu viduje skambėtų gyva muzika, nesvarbu, kad dainininkės balsas šiek tiek užkimęs ir džeržgia, nesvarbu, kad gitaristo pirštai retkarčiais kliudo ne tą stygą, bet pažiūrėkite, pažiūrėkite, kaip jie žiūri vienas kitam į akis, kaip klausosi vienas kito, jie viską girdi. Be žodžių, kiekvienas išgirdo ne tai, kas nuskambėjo ore, ne tai, ką išgirdo Vakaris, o tai, kas buvo partnerio viduje. Vakaris užsirašo į bloknotą: „Lengva griauti, pabaksnoti į klaidą, pasijuokti iš nelaimės; sunku kurti tai, kas patvaru ir gražu, nuostabu, kai sugebame pamatyti kito žmogaus svajonę“.

Vakariui dažnai atrodo, kad jis yra stebėtojas, pašalietis, kuris žiūri į kažką, kas vyksta tiesiai priešais, tačiau jo paties tarsi čia nėra. Taip gana lengva pasijusti gamtoje, kur aplink vien aukšti medžiai, tanki žolė, susiraizgę krūmokšniai, tačiau sunkiau, kai į tave patį nukrypsta kieno nors žvilgsnis, tai gali būti tiek baikšti stirnaitė, tiek jauna, kiek nedrąsiai besišypsanti padavėja.
- Štai jūsų arbata. Gal jau išsirinkote dar ką nors?
- Dėkui. Daugiau nieko.
Sunkiau todėl, kad mus neramina mintis, jog galbūt ji ko nors tikisi, gal mes turėtume elgtis kitaip, atrodyti malonesni. Ar Vakariui reikėjo užsisakyti blynelių ar keptos duonos?.. Ne, ji jau nuėjo. „Gal vis tik reikės palikti jai arbatpinigių“ - pagalvoja. Tiek to, dabar jis vėl gali grožėtis muzikoje skendinčia porele. Ech, nebegali, jie jau nulipę nuo scenos, sėdi prie tokio pat stalelio ir kalbasi. Vaikinas žvilgčioja į laikrodį, o mergina dažnai susimąsčiusi nukreipia akis į šoną. Vakaris skubėdamas ima tušinuką ir rašo: „Kuriame nuolat, tai nepaliaujamas darbas. Gyvenime nedera sustoti, pailsėsim anapus. Ypač sudėtingi santykiai tarp žmonių... Tačiau... (susimąsto) tačiau kartais norisi tiesiog paspoksoti pro langą“.

Vakaris beveik vienu mauku išgeria visą arbatą (na taip, puodelis galėtų būti ir didesnis), numeta monetas ant staliuko ir vėl išeina į gatvę.
2009-11-18 00:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-12-03 23:49
JRFRA
Jei vakaris butu rytenis, tada atejes i kabaka galetu ne arbata gerti, o stopkelem i save sveikinti, uahahah.
nu siaip nera blogas tekstas, pirma pastraipa visai sueina i mano skrandi skaniai, o po to prasideda kazkoks literaturinis issipisinejimas/pasizaidimas, neva, sedi prie staliuko ir kaip liudas vasaris analizuoja zmones nuobodziai. i kabaka atejus reikia smaigyti ir laukti, kol draugai pastatys, o ne sedeti su bloknotu ir uzsirasineti nesamones.
puse velnio toks, biski turi smarves tekstas. bet labai nedaug.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-12-03 18:19
Svoloč
Puikus epizodas. Labiausiai man patiko ta vieta: "Ypač sudėtingi santykiai tarp žmonių... Tačiau... (susimąsto) tačiau kartais norisi tiesiog paspoksoti pro langą“.
Jo, ką čia tuos santykius nagrinėti, geriau įjungti durnelį ir atsiriboti. Aš kartais (o dabar visuomet taip darysiu) taip darau.
Sveikinu, gerai rašai, bandyk didesnes formas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-12-01 22:45
Garso Bangos
Nesvarbu man pavadinimas, svarbu darbas. Darbas geras. Tikiu ir tikiuosi, dar perskaityt kažką platesnio, nes gabumą pateikti savo mintis turite. Ačiū, kad pasidalinot.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-25 15:58
Ferrfrost
Aš prieš kelias dienas skaičiau tavo šį darbą, o man jis mąslus ir atpalaiduojantis, ramus pasirodė. Pavadinimą gal ir galima būtu pakeist, bet apimtis man patinka, nes be galo ilgi kūriniai tarsi apsunkina. Mėgstu arbatą:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-20 11:58
Varinė Lapė
O ir pavadinimas trumpesnis geriau skambėtų.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-20 11:58
Varinė Lapė
Gražus fragmentas, bet tikra tiesa, kad trūksta plėtotės. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-18 13:57
agricola
jo pilkei pritariu plėtoti reikėtų...4
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-18 09:40
pilkė
Vaizdelis. Gražus. Kad būtų rimtas kūrinėlis, trūksta išplėtojimo, gal visko, o gal tik kažkurios dalies. Tačiau išsaugoti tokį vaizdelį - verta :).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą