Rašyk
Eilės (78175)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 29 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Išlipęs iš autobuso pasitaisiau šaliką, apsidairiau ar nėra mašinų ir perėjau į kitą gatvės pusę. Tokiais vakarais man patinka vaikščioti, visa diena buvo apsiniaukus - drėgna. Gatvių žibintų oranžinis – gelsvas atspindys gražiai krinta ant smulkiai akmenėto gatvės paviršiaus, eidamas nenutraukiu akių nuo žaižaruojančios šviesos žaismo juodame kaip smala asfalte. Taip dažnai nuskęstu savo mintyse ir pamirštu, kad jau medžiai seniai be lapų. Žingsniuoju namo per miegamojo rajono kiemus, apiedamas balas, užmindamas ant nukritusių lapų. Šiandien buvo visai rami diena, o, eidamas iš darbo, Gedimino prospekte, sutikau kelias pažįstamas merginas ir pasilikau su jomis išgerti kavos, pasivaikščioti. Eidamas prisimenu vienos jų akis, atsisveikindama ji visada stipriai apsikabina ir kiek ilgiau bučiuoja į skruostą. Labai malonu. Šiandien esu jai dėkingas už šiltą ir besišypsantį žvilgsnį, kuriuo ji mane lydėjo man pasakojant savo mintis. Dabar traukiu į šiltus namus, ramu. Vėsus rudeninis vėjas kyla ir nešioja lapus sukdamas juos ratu, iškeldamas aukštai virš galvos ir mėtydamas man po kojomis. Pasitaisau šaliką, užsitempiu jį ant nosies, jaukiau. Perlipau dar vieną balą, žengiu kiek drėgna, batų sutrypta žeme. Vėl kyla vėjo gūsis ir pabirę lapai ridendamiesi bėga man pro kojas, tarp jų pastebiu mažą padarėlį. Vakaro prieblandoje, nuo žibintų krintančios šviesos jis panašus į vėjo pučiamą rudą lapą, riedantį žemės paviršiumi, per kokį žingsnį nuo mano kojų. Sustoju ir  pasilenkiu apžiūrėti neįprastą pakeleivį. Mažas, pusės sprindžio dydžio, rudas kaip tie lapai, panašus į pūkuotą  kamuoliuką, jis, tyliai murmėdamas ar burbėdamas sau po nosimi, ridenosi krūmų link. Pajutęs, kad yra ne vienas, sustojo ir atsisuko. Į mane žiūrėjo dvi smulkios bet žvalios akytės, vos matomos per jo pūkus. Taip tuščios vakaro gatvės pakraštyje stovėjau aš ir mažas padarėlis ramiai žiūrėdamas į mane. Negalėjau nesišypsoti, jis klausiamai pyptelėjo ir dar kiek padelsęs nusirideno žolės link, tarp medžių. Gal ten gyvena? Aš dar minutę stebėjau mažojo keberiojimąsį per pirmuosius žolių kupstus. Atsitiesęs atsisukau nugara į vėją. Stovėsiu čia kol nepasidarys šalta. Mano paltas su nestoru pamušalu, manau ištemsiu dar kokių dešimt minučių. Pakilę lapai skriejo man pro mane, tolyn  į žibintų nušviestą rudenį.
2009-11-09 21:21
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-10-09 17:49
Svoloč
Tai tėra epizodas kažko, ko, deja, nėra.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-12 13:02
Varinė Lapė
Pavadinimas neatitinka teksto. Tas "padariukas" čia nei kažkoks stebuklas, nei kažkuo ypatingas, va prabėgo, pyptelėjo ir sudiev - jokio nustebimo, tarsi savaime suvokiama. Galima pagalvot, kad tai paprasčiausia peliukė prabėgo...
Jaukus tekstas, bet jame tarytum trūksta sąryšio - čia merginos akys, čia padariuko, bet juk neminit, kad jie panašūs bent kruopelę, kad panaši šiluma aplankė ir t.t.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-09 23:18
o Aš esu Tu
manes nesujaudino. bet gal as nejautrus zmogus? na, viliuos, Jusu visos dienos tokios Jums paciam mielos. bet cia ir yra visa paslaptis: Jums gera, miela, o kitam - nei silta, nei salta. kai sugebesite ir kita suvirpinti, isjudinti - bus nuostbu. sekmes..
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-11-09 21:50
Velyna Giesa
Perskaičiau ir netgi nereikėjo versti savęs baigti, tai ką pradėjau, tačiau neradau to, ko tikėjausi. Taip, tai jautrus pasakojimas apie gamtos ryšį su žmogumi, tačiau juo nėra atskleista pasaulio filosofija ar tiesiog gili mintis.
Stringa sakinių stilius: nesuderinti linksniai, netinkamai pavartoti veiksmažodžiai. Stenkitės rašyti trumpais sakiniais, nes taip lengviau pamatyti savo klaidas. Žinoma, taip lengviau ir nedaryti klaidų.
Paprastas, eilinės dienos, aprašymas. Galbūt, todėl toks jaukus ir mielas.
Sėkmės :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą