Rašyk
Eilės (78166)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Bandydamas tu griauni pasaulį. Na, juk nesakau, kad tai blogai, ko taip žvelgi persuktu snukeliu? Geriau pažvelk į mano delną. Gražus, ką? O man ne. Nė viena jo dalelė man negraži. Ir aš negraži. Tik taip atrodo. Nagi, nusišypsok. Štai taip, o dabar užsimerk ir įsivaizduok, jog aš gėlė. Žydžiu, štai, žalioje pievoje, mėgaujuosi saulės spinduliais... Na, jau, atsimerk, kas tau čia, pasaka? Pabusk iš saldaus sapno ir pažvelk į saulę. Matai, dega. Taip taip, ne saulė dega, mano akys dega pykčiu. Ir tu puikiai žinai kodėl aš pykstu, nes pykti galiu tik ant savęs. O kai pykstu, tai žiežirbos nelaksto, įkaitę peiliai skraido. Ir ko žmogus nepadarai dėl to gyvemnimo - pluši, nemiegi, kinkai dieną į vadžias ir puškuoji ežiuko žingsniu.
O aš ne. Nesileidžiu, kad man gyvenimas nurodinėtų. Užsimetu rutiną, žinoma, prieš tai išsitepu kremu nuo saulės, kad apsaugotų, o tada einu į svajones, ką ten einu, aš šuoliuoju į jas ir skraidau ten ausimis. Na, galėčiau ir sparnais skraidyti, bet kad jie man reikalingi, nes ten kur skraidau šalta, tai sparnais apsigaubiu, o, štai, ausys man daugiau niekam netinka.
Vaikščiot man nepatinka, ta žemė taip atšaldo kojas. Su kojinėm aš, su kojinėm, mama liepė užsimaut, kai išėjau. Sakė „kad nebūtų šalta“. Na, aš tai nesupratau, kodėl ten šalta būt turėtų. Atsimeni, kai liepiau įsivaizduot, tai va, ten aš, ta gėlytė juk. Bet iš tiesų tos kojinės labai jau šlapios. Mama vis šluostė ir šluostė akis, kokį mėnesį vis sunkėsi tos jos ašaros man į kojines. Ir dabar dar vis nukrenta po kokį lašelį. Štai ir skraidau šlapiom kojinėm.
Kai paskutinį kart skridau, mačiau žalią namą. Įsivaizduok, jis stovėjo ant kalvos, o aplink augo mano mėgstamiausias augalas, vijoklis. Aš vis beldžiuos beldžiuos į tas duris, bet niekas neatidaro. Tai pamaniau, kad manęs dar ten nelaukia. Nuskridau sau, o po to galvoju, gal tiesiog nieko nebuvo namie? Juk visko pasitaiko. Kartą pas mane norėjo tas vaikinas ateit, na kur antram aukšte gyvena, bet manęs nebuvo namie, tai aš lapelį parašiau ir padėjau ant spintelės, kad visi žinotų, kur aš išėjau ir kodėl, bet tada kaip visiems manęs prisireikė. Kad šaukė, prašė kad grįžčiau, o prieš minutę niekam manęs nereikėjo, tik jam. Kaži, ar dar reikia? Tada pasakiau, kad daugiau niekad neisiu, bet, štai, aš vėl čia.
Jis pyksta. Visada pykdavo, sakydavo, kad man galvoj vėjai ir kad nesuprantu gyvenimo kainos. Na, ką aš jam atsakyti galiu, pabandytų su ausim mėlynąją žemę perskrist, kaži kas iš jo tos galvos beliktų. O kai ten skrisdavau, kokia laimė apimdavo mano širdį, atrodydavo, kad aplink mane vien balsai, klegesys... Kol ten nebuvau, nežinojau, kad pasauly yra tokia vieta, kai siela tampa besvorė ir tave užliūliuoja svaja.
Štai todėl aš ir dabar išskridau, tik jau nebegrįšiu. Dar niekad nebuvau taip toli. Žinau, jis vėl mane keiks ir eis kasdien pas mane kol supras, kad  aš negrįšiu. O gal vieną dieną ir jis pas mane ateis? O tada abu galėsim skraidyt po mėlynąją žemę ir daugiau musų nebeslėgs joks gyvenimas.

Šypsena, niekad nebuvo dingusi nuo jos lūpų ir tik dabar ji galėjo verkti, todėl kai Mišelis nukritęs šalia jos glostė plaukus, jie buvo drėgni lyg rasos lašeliais papuošti. Ji pagaliau buvo laiminga laukdama, kada jie pagaliau vėl susitiks.

2009-07-06 22:48
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-08 23:01
Velyna Giesa
Ačiū Varinei Lapei už ištaisymą ir pagalbą, kitiems - vertinimą ir komentavimą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-08 22:35
Šnekorius
Gal todėl, kad klaidas jau ištaisė varinė Laputė man kūrinėlis pasirodė visai priimtinas, o pateikimas net labai įdomus. LInksmai apie skausmingus dalykus. Tikrai ne visi tai sugebam. vat imsiu ir įvertinsiu keturiais balais. Su minusais dviem, bet keturiais. laputė mane išgelbėjo nuo blogesnio vertinimo. Ačiū jai pasakykit :) Geros kloties :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-08 16:32
Varinė Lapė
Palikote labai daug klaidų, kiek radau, pataisiau, bet turbūt dar liko.
Prašau daugiau atidumo koreguojant prieš publikavimą.

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-07 22:33
Velyna Giesa
Kai pagalvoju, gal vertėjo dėt į fantastiką, bet kiek pabijojau būt "suvalgyta" su tokia fantastika, nes kai miręs žmogus kalbasi su savimi, ne labai realu. :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-07-07 18:23
Naminis_Angelas
Klasiška...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą