Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ir tau, ir man nekyla abejonių, kad Vilnius – didžiausias Lietuvos miestas. Tyčia ar netyčia atsidūręs čia įgauni teorinę galimybę nusipirkti modernų namą, rožinę kepurę, neskalbtas kojines, automobilių surūkytą orą, policininko sąžinę ar reikiamus Valstybinio egzamino rezultatus. Taip pat, svarbiam reikalui esant, gali susirasti ir geriausią draugę nakčiai (atvykusią netgi iš Afrikos, tik dėl tavęs); gali išvysti gatves, kuriose tavo draugas ką tik apvogė pensiją nešančią močiutę ar stebėti plastmasinius žmones, dalyvaujančius gerų skalbimo miltelių kursuose, apie gerus skalbimo miltelius... Teoriškai čia gali susirasti viską. Tačiau naivioji teorija pati prieštarauja sau, kai atsikėlęs anksti ryte supranti, kad tau labai reikia mažo žalio krokodiliuko.

Paieškos prasideda. Nieko nepametęs lekiu lyg akis išdegęs (nesuprantu kam jas degint?), panyru į smalsų bet sunkų ieškotojo likimą ir pavirstu į miestietišką zombį, prisikėlusį iš lovos tik tam, kad įsigyčiau priešistorinių laikų reliktą, sustabarėjusį materialioje formoje. Deja, didieji prekybos centrai atsuka man akcijinę nugarą ir jų žaislų parduotuvės, pasirodo, nežiūrėjo filmukų apie krokodilą Geną. Visiškai susinervavęs, raudonais išpūstais žandais šimtąjį kartą klausiu pardavėjos:

- Ar turite mažą krokodilą?
- „Mažų krokodilų nebūna. “ – išpyškina rinkos biologijos žinovė. 

Nesupranta manęs ji, apsimetu, kad puikiai suprantu ją, nes nenoriu, kad kiltų nesusipratimas. Man reikia žalio krokodiliuko, o ne nėščio aligatoriaus. Man reikia paprasto daikto, be sielos, be dvasios, be jausmų, ir netgi be nakties nuotykių. O aš, pagal naujausią žemėlapį, randu save sostinėje. SOSTINĖJE.

Čia yra visko!
2009-05-27 22:21
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-10-07 23:51
o Aš esu Tu
visai patiko. gal net labai. ne, turbut tiesiog patiko ir viskas. zinau, kad pati rasydama be lietuvisku raidziu turiu menka teisia kritikuoti Tavo gramatika, kalbos kultura... bet man rodos: susinervines, o ne susinervaves. kita vertus - o koks gi skirtumas? sauni ese! +
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-12 11:45
Ugnies_krislelis
-> Ugnies_krislelis "Krokodilai ne problema. Problema - fotoatelje"
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-08 11:16
ponas lama
sostinėj yra DAUG krokodilų, nes sostinė yra Ukmergė, o čionais tik jie ir gyvena. Aišku, yra ir nėščių, bet juos galima ignoruot, nanyna. Atvažiuok, krokodilų gaudytojau, tik žiūrėk, kad nesukramtytų, nes mane jau bandė :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-06-04 14:27
brudų brudas
Tai sakai, LACOSTE...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-31 21:25
KartaisAš
Na, mano nuomonę apie save esė tu žinai (plius/minus), tačiau turių, ką pasakyti. Visų pirma, tai forma vėlgi neatitinka turinio, nes intencija čia aiški - atvažiuoji miestan ir gali nusipirkti viską, tačiau tas Viskas čia atrodo pritemptas, nes rožinė kepurė bei egzo rezultatai - visiškai iššoka iš konteksto. Nemanyk, suprantu, kad tokiu kontrastu parodai, jog viską įmanoma gauti, tačiau išsireiškei, mano akimis, netinkamai ir kažkuria prasme šabloniškai (idėjos atžvilgiu, ne leksikos). Taip pat labai negražiai atrodo tavo skliausteliuose pasislėpęs kone retorinis klausimas apie išdegusias akis, žinoma, tai momentinis pasvarstymas, trumpa nuostaba, aptikusi tik tą akirką, ištarus šį palyginimą.
Na, galbūt tai viskas, prie ko galiu prikibti. Iš esmės man patiko, nes idėja yra aiški, o to dažnai pasigendu tekstuose. Be to, man tavo esė patinka, nes nedaug gali atrasti žmonių, kurie tai daro nuolatos, o ne tik tada, kai nieko nebepajėgia, ir daro gerai. Šaunuolis, Eseiste.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-30 19:19
Netipiškas Individas
darbas, leides pamirst rutina:D dekoju, smaikstu, taiklu ir visapusiska, taip ir toliau:D
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-30 18:11
misconstruction
Nu vot čia tai menas parašyt tokį trumpą bet iki soties juokingą pasakojimą. O labiausiai prajuokino skalbimo miltelių kursai ir nėščias aligatorius xD aukčiausi vertinimai iš manęs :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2009-05-27 22:34
Varniukė
Ten yra visko, bet nėra to, ko nėra :)
Patiko :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą