Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Gyvenant šiuolaikinėje visuomenėje suprasti kitus yra sunku. Dar sunkiau yra suprasti save. Kaip sugebėti nepasimesti tarp šitiekos pagundų, nedorų pasiūlymų, galų gale kaip atrasti save, kai esi bandomas užgožti net nekalčiausio dangaus?
  Iš ties, mąstydama apie savo trumpus 18 metų bandau surasti tą atsvaros tašką, kuris mane verčia eiti į priekį. Esu pasiklydusi tarp kvailų pasaulietiškų standartų, pradedant išvaizda, baigiant mąstymu. Kiek save pamenu, tai esu bandanti tapti kažkuom, ku o neesanti, ir tik dabar meginanti būti savimi, tikėdamasi, kad tokia patiksiu pasauliui. O kokie žmones Jam patinka? Ar turtingi, gražūs, stori ar ploni, galbūt mylintys, o gal neapkenčiantys?
  Sėdėdama prie atidaryto lango, ir šaltukui kutenant kojas įsivaizduoju pasaulį be manes, ar jis pasikeistų. Beabejo ne. Saulė patekėtų ryte ir leistūsi vakare, nuliūdę žmonių veidai kai pžingsniavę tai pir žingsniuotų pilkomis gatvėmis, o įsimylėjeliu poreles bučiuotūsi sėdėdami ant suoliukų parkuose, vienišiams sukeldami žvėrišką pavydą.
  Daugybę kartu sau sakiau, Dievaži - myliu... Tačiau viskas praeidavo. Praeis ir dar šimtus kartų, o įsivaizduojama vienintelė meilė išgaruos, kaip užsimirštantys malonūs sapnai. Geriausi draugai, kuriems esi išklojęs visas gyvenimo nuoskaudas virsta tik eiliniais pažystamais, kurie kartais net nepasisveikina prasilenkdami gatvėje.. Galbūt vėlgi kalti nelemtieji stereotipai, kurių matyt aš neatitinku. Aš neesu tas 90-60-90 grožio etalonas, mano plaukai nėra aukso spalvos, o juosmens nepuošia prabangus svarofskio kristalais puoštas diržas, o apsirengusi maudymosi kostiumelį neatrodau, kaip Pamela Anderson. Nežinau, bet manau būtent todel mano gyvenimas ir yra pilnavertis, nes nesu etalonas. Manes nepersekioja krūvos gerbėjų, neturiu 100 netikrų draugų, geriausia draugė esu pati sau. Ir ką jūs manote? Kuo toliau tuo labiau jaučiuosi laimingesnė. Vėl įsimyliu, vėl einant gatve su baltu pavydu žiūriu į meiliai rankomis susikibusias poreles, ir toliau gyvenu savo pilką gyvenimą, bandydama tobulinti savo vidinį pasaulį.
Man begalo gaila žmonių, kurie tėra kaip nuotraukos, nuostabi išorė, ir plokščias jausmų nesugerentis vidus. Atrodytu jie turi visas pilkųjų žmonių svajones, populiaruma, prabangą.. Bet juk tai tėra kvailieji stereotipai, dėl kurių kaltės save atrasti šimtus kartų sunkiau, nes pasiklystame tarp dirbtinio blondinių intelekto ir jų silikoninių krūtinių įsirėmusių į vyriškių akis.
Labai tiesmuka, gal but ir neteisinga, tiesiok padrikos mintys sukosi galvoje, ir jas reikėjo kažkur sutalpinti. Tiesa pasakius pasijutau geriau.
2008-10-07 21:43
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-17 23:52
zirzule
Vien jau dėl to, kad geriau pasijutote - vertėjo parašyti ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-16 20:34
atodusis
Tai žinoma, mano gyveniams tau atrodo toks beprasmis, kad tiesiog juokinga.Apgailėtina, kai žmonės net nebando suprasti, ir į vciską žvelgia be galo paviršutiniškai.Apgaitetina yra TAI.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-16 00:50
Phurija
hahahaa, juokingi man tokie tekstai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-10 19:28
Bulka
"Man begalo gaila žmonių, kurie tėra kaip nuotraukos, nuostabi išorė, ir plokščias jausmų nesugerentis vidus. Atrodytu jie turi visas pilkųjų žmonių svajones, populiaruma, prabangą.. Bet juk tai tėra kvailieji stereotipai, dėl kurių kaltės save atrasti šimtus kartų sunkiau, nes pasiklystame tarp dirbtinio blondinių intelekto ir jų silikoninių krūtinių įsirėmusių į vyriškių akis"

tu man atleisk , bet čia pats stereotipiškiausias sakinys tavo darbelyje.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-09 18:01
atodusis
dėl susitikimo drąsiai galima rašyti į asmeninius pranešimus:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-08 23:17
Kirvoboica
„absoliučiai kvaila ir beprasmiška yra gailėtis tų, kurie patys nežino ko nori iš gyvenimo“
o stereotipai - be kažkokių įsitikinimų liūdna būt gyvent juk :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-08 17:45
Asmeniskai ir man tokios mintys neduoda ramybes, as ne apie pati teksta, o jo konteksta kalbu :) butu malonu apie tai su autore padiskutuoti realiame gyvenime :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-08 16:52
Nerijus Paltanavičius
Šiaip labai gražiai ir nuoširdžiai (tik klaidos neištaisytos). Tačiau tokie dvasios pamąstymai rašomi dienoraštyje, blogiausiu atveju "šiukšlių dėžėje". Pats už tai ne kartą gavau (ir gaunu) pylos nuo rašyko kritikų:) O šiaip gerai. Sėkmės :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-10-08 13:54
Sniego mėnuo
Apie esė čia žinoma nėra ir kalbos. Kaip pati autorė paaiškina, jai tiesiog reikėjo išsikalbėti...
Vis dėlto, gal tai tik mano nuomonė, tokius atvirus tekstukus skaityti yra maloniau, nei tuos, kurie yra tušti, gryna forma, kai žmogus nori tik pasireikšti ir atseit "išmąsto" kažką gudraus.
Vienintelis patarimas - bent keletą kartų perskaityk parašytą tekstą, kad bent jau nebūtų rašybos klaidų. Vis tik jei reiškiesi viešai, tai gerbk skaitytoją.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą