Rašyk
Eilės (78146)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 1 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pagaliau atėjo  naktis padengta aksomu! Pagaliau laisvė mintims, kurių neveikia žmonės su įdiegtais rutinos mechanizmais, tiksi laikrodžiai, plinta minčių lavina, kai juntamas karštligiškas skubėjimo tempas, tūkstančiai balsų, kalbančių tik apie materialius dalykus – pinigus ir darbą, kuris užlieja pasaulį nuo pat ryto...

Pagaliau laikas oriai tiksi skardžiais  sekundžių tvinksniais. Nurimsta šurmulys, įtemta atmosfera, ilsisi šaligatvio plytelės, iškentėjusios dar vienos dienos  batų rezonansą.
Dabar medžiai suspindi aksomine nakties spalva- spinduliai žaidžia  su jų lapais vėjo žaidimą, namai pasidengia šešėlių potėpiais su neįminta paslaptimi. Vienur ir kitur dar dega darboholikų lempos, sukasi minčių  sraigtai nuo darbo iki darbo. O virš mano galvos spindi Mėnulis- nakties karalius . Spingsi tūkstančiai žvaigždžių, kurios slepia savus gyvenimus ir pasaulius, susijungusius į  savus žvaigždynus ir galaktikas.

Iš tamsos išneria varna ir nutūpia  ant alėjos medžio . Žiūri akimis, pilnomis nakties sidabro . Netoliese matosi  kapinaitės ir būrys tamsiųjų, karksiančių savo niūrias giesmes. Viena iš jų nutūpia ant mano grakščios rankos ir mes sužaidžiame  akių žaidimą kurį tesupranta ji ir aš savo vaizduotės labirintuose.

Alėjoje lyg sargai dega gotikiniai žibintai . Prie jų būriuojasi  nakties drugiai, gimę iš tamsos . Žolė pasidabina  deimantų karoliais . Krenta dienos įtampa lašelių pavidalu. Tikrasis grožis pasirodo naktį.
2008-06-25 11:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-07-03 16:20
nykstanti
kalbėjimas gal ir gražus, bet nulis siužeto - nei pradžios nei pabaigos, nieko. geriau tokį paveikslą būtų buvę nutapyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-25 12:55
Kirvoboica
nėra įspūdžio :(
vertėtų padirbėti ties minties tolesne eiga nepuolant visko iškart dabint prašmatniais, bet pigiais palyginimų barškučiais.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-25 12:21
Kitkutis
Tsipretsnits pūtų!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-25 11:26
leilla
Kaip eilėraštis būtų stipresnis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą