Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Svajonės siekti (ne) verta...

Kasdieninį žmogaus ryžtą pasiekti tai, ko labai nori, išpildyti seną svajonę ar tiesiog paprastą gyvenimišką norą galima palyginti su bandymu pasiekti ant aukštos spintelės esantį stiklainį uogienės. Labai norisi, bet kad paragautum, pirmiausia turi pasiekti jį - stiklainį.

Pasitaiko, kad žmogus į savo svajonės išsipildymą neįdeda jokių pastangų - tiesiog pasinaudoja kitais, kad įgyvendintų savo svajonę. Kam pačiam vargti, lieti prakaitą, jei galima paprašyti tėčio, kad paduotų tą stiklainį, ir po akimirkos valgyti uogienę?..
Įrankiai tikslui pasiekti - kojos ir rankos (na galbūt ir protas); tikslas - stiklainis; TAVO pastangos - 8%, tėčio pastangos- 92%.

Dažnai mūsų norai būna gana paprasti arba tiesiog aplinkybės yra labai palankios ir pasiekti tikslą yra labai lengva. Kaip ir stiklainis dažnai būna ranka pasiekiamas - tiesiog reikia šiek tiek pasistiebti ir jis jau tvirtai laikomas Tavo rankose.
Įrankiai ir tikslas - tokie patys; TAVO pastangos - 100%.

Kartais norus sunku įgyvendinti, tam trukdo pašaliniai veiksniai ir net prireikia kitų pagalbos. Gyvenimiška. Kartais stiklainis būna taip aukštai, jog prireikia pasiimti kėdę, kad jį pasiektum.
Įrankiai ir tikslas - tokie patys; TAVO pastangos - 70%, kitų - 30%.

Pasitaiko ir taip, jog įdėjęs daug pastangų jau laikai svajonę savo rankose, bet ji kažkokiu būdu išslysta iš rankų ir sudūžta. Visai kaip stiklainis. Tačiau neverta nusiminti, nes gyvenimas yra toks įdomus, jog suteikia dar daug progų paragauti išsvajotosios uogienės. Na ir kas, kad stiklainis kitas. Svarbiausia, kad uogienė tokia pat saldi. Reikia atsiminti ir tai, jog neįdėjęs į svajonę pastangų, tikrai nesidžiaugsi rezultatu taip, kaip džiaugtumeisi pats ją įgyvendinęs. Nes visame procese svarbiausia ne pats rezultatas, o tai, kas buvo padaryta, kad įgyvendintum tikslą. Nes kartais pats procesas, kai artėji prie tikslo, yra daug malonesnis, nei rezultatas..
2008-05-06 22:13
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-08 23:14
stuckintherain
juokinga cia prie savo "kurinio"rasyti, bet negaliu nutyleti. tai nera gyvenimas, kurio tikslas pasiekti stiklaini. manau akivaizdu, kad tai yra tarsi dvi paralelines siuzetines linijos. o be to, pabaiga negali buti kitokia, nes teksto tikslas yra buti labai naiviam. ir gale dar tokiam nuvalkiotam. man ta kritika tokia subjektyvi, kad net juokinga. siaip kritika juokinga tokioje vietoje, zinant kokie visi kompetetingi sitoj srity. kazkada mylejau sita kurini, nes jis buvo parasytas is tikro jausmo. o tada juk ir buvo 16 kokie metu. dabar brandesniu ir nebe tokiu naiviu protu i ji ziuriu kaip i sapaliones
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-08 23:09
stuckintherain
ane? viskas yra skaicius. kad ir kaip nekenciu statistikos paskaitu, vis viena pripazistu sitai. zinai ka, tu irgi esi skaicius
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-08 17:07
dagmara
"matematikos" perdaug "literatūroj" :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-08 09:36
agricola
gyventi, kad pasiekti stiklainį, originaliai tu čia rašai...pabaiga nuo amžių amžinųjų žinoma, kad svarbu procesas, net menas jau senai mėgaujasi tuo, o ne kūryba...už procentus...3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą