Rašyk
Eilės (78219)
Fantastika (2309)
Esė (1557)
Proza (10924)
Vaikams (2717)
Slam (80)
English (1198)
Po polsku (372)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dabar atsargiai. Du tūkstančiai trečiajame EVF sektoriaus tiesiosios metre, maždaug ties 34°21′29″S, 18°28′19″E, yra toks bjaurus posūkis. Ironiškai vadinu jį Gerąja Viltim. Blogai kad jis status, blogai, kad vamzdynas ten dar ikibiblinis iš – įsivaizduokite tik – špižiaus, bet blogiausia, kad ten nuolat prisirenka visokių humhumų. Popierinių įklotų, vatos ir panašiai. Tie humhumai amžinai veliasi šarvo plokštelių tarpuose. Išsivalyk, kad gudrus. O kartą, gražiai skriedamas, tarp milžiniško plaukų gniužulo ir tebekraujuojančio įkloto, vos negavau galo. Dievaž, nežinau kaip, tačiau įklote buvo įstrigusi blizgė, raibuliuojanti visomis vaivorykštės spalvomis. Amen, spėjau pagalvoti, ir užsimerkiau, bet, dievas yra – tik pajutau kaip šarvo nareliai bliezgia kablių ašmenimis. Neužkibau. Iš karto po to nusipirkau naujausius Navzondo papildymus. Dabar nebelakstau aklai, o ir prieš tą posūkį jau įjunkau kaip reikiant pristabdyti. Štai ir šiandien, net nenaudodamas operatyvinės, jaučiau kaip sulėtėjo apsukos, greitis krito iki dvidešimt metrų per sekundę, sėkmingaiišlaviravau ir viskas – Geroji Viltis man už uodegos.

Tuoj už Gerosios aš ir gyvenu. Jei sumanysite aplankyti, praplaukę Gerąją duokit alertą, nes aiškinti tiksliau būtų pavojinga, atplauksiu pasitikti.

Vos tik šliūkštelėjau savo landynėn, išjungiau visus kelioninius procesus, Savisaugą, Navzondą, X-seleraciją ir kitus. Dabar galėjau atsidėti malonumams, prisijungiau prie Last. fm, mano mėgiamas Similar like Ciurlionis's kanalas kaip tik grojo „Miške“. Aš labiau mėgstu „Jūrą“ – audringesnė, bet miške irgi labai gerai. Tada, kaip visuomet, puoliau į šepečius. Šarvus reikia prižiūrėti, Sibelijau, – visada sako man būtrekordai.  Aš ir nesispyrioju, juolab, kad apsišvarinimas tai ir malonumas, na jūs juk patys žinote koks. Po to peržiūrėjau paštą. E-bay redirektinęs visą pluoštą pasiūlymų už mano megakisloidus, bet kaip ir visuomet, siūlo kainas mažesnes nei Londono biržoje. Tegu nueina į tą biržą ir nusiperka ten, jei jiems netinka po trisdešimt keturis eksus už gramą. Ne, iš E-bay gal tik kartą, ar du geras klientas buvo užkibęs ir tai vienas turbūt toks pats lifteris kaip ir aš. Bet sumokėjo gerai, matyt turėjo pramušęs geresnes sąlygas kažkur.

Ištryniau visus tuos „po dvidešimt devynis, imtume urmu“. Ir prisijungęs prie E-bay pataisiau savo skelbimą. Po šiandienos medžioklės mano siūlymas buvo jau beveik šeši šimtai gramų.

Daraisi stambus tiekėjas, Sibi. – staiga gavau tiesiai iš Džytolko. Žinutė buvo vėl nuo to prakeikto id: 4582659. Kas gi jis toks? Ir kaip jis apeina visas mano ugniasienes? Tuoj pat įjungiau dar ir savo savisaugą ir ėmiau tikrinti landynės sistemas. Prakeikimas, viskas atrodė kuo puikiausiai, o tas id: 4582659 nepalikęs nė jokio pėdsako. Kas gi jis?

Be abejo, esu girdėjęs, kad hjūmai, ypač tie, iš turtingųjų zonų, moka apsisaugoti nuo lifterių. Dažniausiai jie pasirūpina, kad kanalizacija iki jų unitazų taptų tikru minų lauku, kas pusmetris užtvertu tankiais kaprono tinklais. Tai jiems kainuoja, bet juk nanorgai, iš kurių mes gaminame megakisloidus hjūmams kainuoja dar daugiau. O hjūmas be nanorgų – skurlis, jis nė pakilti nuo unitazo nebegali, esu matęs vaizdelių Jūtūbėje. Arba ryja kažkokią chemiją, kuri blokuoja mūsų nejautriną ir jie iškart jaučia, kad mes jau lendam į išangę. O tada, brolyti, du keliai – jie išsikviečia specialistus ir tau galas, geriausiu atveju tapsi samdiniu vienoje kurioje hjūmų kariuomenėje, arba ištriedžia tave kur nors ant savo koklinių grindų ir tada galas taip pat, tik dar bjauresnis. Beje, esu kažką girdėjęs kad arti eksitų esančiuose, visai ubagiškuose sektoriuose klesti tam tikra simbiozė. Lifteriai susitarę su ten paplitusiais hjūmais ir ima tik nusidėvėjusius nanorgus ir nanorgų liekamuosius megakisloidus, tada jie kartu organizuoja prekybą sukauptais kiekiais ir po lygiai dalinasi pelnu. Bet tai koks gi ten pelnas? Taip galima iki visiško šarvų sudilimo laukti, kol sąskaitoje atsiras eksas kitas. Nesąmonė ir tiek. Be to jie taip muša kainas juodojoje rinkoje ir nedalyvauja lifterių karteliuose, et, išsiurbt juos visus reikėtų.

Gerai, mastykim blaiviai. Tas id: 4582659 gali būti koks nors provokatorius, o gal kas iš lifterių taip juokauja? Bet jo sugebėjimai eiti kiaurai visas apsaugas tikrai bauginantys. Gal čia koks nors pramoninis rekrutų verbuotojas? Viešpatiedievepadėk, aš nenoriu į jokią korporaciją ir į jokią kariuomenę. Aš laisvas ir garbingas lifteris. Visi gali patvirtinti, kad neretai elgiuosi gailestingai net su hjūmais. Beveik visada, jei tik nespiria badas, palieku jiems būtiniausius nanorgus. Nesigviešiu svetimo gero ir nepuldinėju kitų lifterių, nors galėčiau, juk esu naujausios kartos ir daugelis kolegų man būtų lengvas grobis. Tai už ką man tai?

Išsiunčiau į MS palaikymą prašymą, kad patikrintų viską iki menkiausios smulkmenos. Pagrasinau, kad jei jie neras problemos, pereisiu ant juniksinių programų. Man nusispjaut, kad esu saistomas sutarties, juk jei nesijaučiu saugus, tai jie patys pažeidžia sutartį. Tada vėl pasileidau Last. fm. Grojo Šuberto Moderato in D major. Tačiau ramybės tai man neteikė. Aš vėl nejučia atsidūriau šepečiuose – jie mane visada apramina ir pabandžiau dar kartą viską gerai apmąstyti. Nė nepajutau kaip ėmiau snausti.


Nežinau kiek laiko jau regėjau starfieldą, o gal jau buvo ir hibernacija prasidėjusi, kai staiga vėl gavau tiesiai iš netgi neaktyvuoto Džytolko:

Sibelijau, nebekankinsiu tavęs daugiau nežinioje. Aš esu hjūmas vardu Karlas, o tu jau seniai esi mano šiknoje. Visos tavo kelionės ir prekyba megakisloidais – virtuali programa, sukurta specialiai tau mulkinti. Žinai, laisvu lifteriu tu tebuvai vieną pusdienį, kol įsliuogei į mano žarnyną. O nuo tada gyveni visiškoje simuliacijoje ir padedi man tvarkytis su visais mano nanorgais. Tačiau, deja, tavo resursai jau prie pabaigos ir man teks tave keisti kitu. Štai kodėl prieš pat tavo egzistencijos pabaigą susisiekiau su tavimi. Bet tu gali išnykti dviem būdais. Galvodamas, kad viskas tvarkoje ir tu esi laisvas arba žinodamas, kad iš tikro niekada dorai nė nebuvai toks. Štai dvi piliulės prieš tavo nosį. Pirmas būdas raudona, antras – žalia. Tavo valia rinktis, Sibelijau.
2007-11-16 14:37
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-09-03 16:22
Nuar
Plačios šios kūrybinės lankos.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-03 18:14
KaiKažkasPoŠirdįBasasVaikšto
Nemėgstu fantastikos, bet šitą kažkaip visai su malonumu perskaičiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-05-13 12:30
Emmvilkė
nusišnekėjimas totalus:(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-13 15:55
Vydė Brėkšta
sunkus tekstas, per tau ten visokių barbarizmų, tarptautizmų ir pan. Na nežinau, gal nepribrendau dar, bet čia mano subjektyvi nuomonė
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-28 15:42
roco alu
Oho, koks netikėtumas pabaigoje. Sakyčiau, labai neblogas ėjimas.
Dar šiek tiek pafilosofuosiu apie fantastikos žanrą. Jei nori susilaukti skaitytojų, vienas geriausių ėjimų - įvesti į tekstą vadinamą "savąją sistemą", ką ir darai. Čia ir hjūmai, ir lifteris, ir E-bay'us, ir Navzondas, ir x-seleraciją ir t.t. Ką noriu pasakyti? Skaitytojas viso to tinkamai nesuvokia, tekstas jam nesuprantamas. Plius, - garantuoju, jog nesupranta dar ir tai, kas darosi skaitant, kodėl tekstas jį kausto ir norisi skaityti dar kartą ir dar kartą, nes užsikabinęs už tos vadinamos "savos sistemos" nori išsiaiškinti, ką visa tai, po velniais, reiškia. Skaitytojas nepastebimai pradeda gilintis  tekstą, nori jis to ar nenori.
Taigi dar kartelį - puikus ėjimas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-24 20:36
Sportbatis
Siaip nieko. Ideja nepatiko, patiko ispildymas. 4
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-22 23:11
mangustas
č pabaiga, liux. Aišku yra tokių strigdančių dalykų, bet pabaiga gera, griūk negyvas, labai juokinga :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-22 23:05
mangustas
Patiko, ypa
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-18 18:19
hipiai_žaidžia_karą
minusai: vėl sukasi kaprofetišai...
pliusai: gūglėgemonija ir matrica.
išvada: gerai
gediminui: nerūgok dėde, pastatyk geriau spektaklį pagal šitą tekstą ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-18 00:37
G Milinis
Gyvenime yra daug smulkmės, pro kurią praeini ir nepastebi. Šis "kūrinukas" - 1na jų. Tikiu, kad teko pavargti, kol pririnkta tiek daug šiukšlių - apmaudu, bet taip yra - tad ir tiktų labiau į šiukšliadėžę, juo labiau, kad visai čia jokia fantastika. Ir kūrybingai svetainei tokie banalūs :D kūrinukai - tik kvapą gadina.

Prieš atrašydamas - pagalvok, ar neišlindo dar kokia viena šiukšlytė. ;)

Pfiš...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-17 21:13
Vilktakis
Tai daba visi prie logino prisidės žemaitės portretų?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-17 15:41
kondensofkė
ko čia šokinėjat :)) blemba jum kad tik pasiginčyt. ir taip tos fantastikos geros nėra rašyke

man asmeniškai labai patiko ir net neneša į proza i kas kūrinį. jeigu į ką ir neša tai tik į matricą ir aišku sąmoningai to buvo siekta.
mintis paprasta kaip du kart du nors iki galo tarkim ji man į galvą neatėjo.
bet tie visi hjūmai, starfyldai, jūtūbės ir pan yra pats gerumas :) labai malonu skaityt, jėėga
5 ir visiems likusiems siūlau taip balsuot
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-17 14:29
Flax
Ne. Nepatiko.

Pernelyg fragmentiška. Pernelyg mažai sąsajų tarp minčių. Vis tik manau, kad literatūroje linijinis pasakojimo būdas yra gėris, o ne atgyvena. Minčių krovimas viena ant kitos nėra literatūra. Autrius, aišku, gali su tuo nesutikti, bet rašau riebų vienetą. Jis galėtų ir geriau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 22:59
Ievut
Sunkiai suprantama, bet įdomu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 21:33
Vilktakis
Proza i kas daug geriau parase.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 20:41
berniukas lapės plaukais
Daug žadanti žmonijos ateitis. Pradžia įtraukė kaip reta,fantastikoje net kapstant retai tokios įdomios pradžios beužtinku. Tik vėliau kiek sunku buvo dėmesį išlaikyt. O pabaiga visai nais
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 18:08
Jugo_Džiova
Ties viduriu sustojau :) Visiškai nesuprantama.
Nusivyliau :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 16:52
Išeinu žemai nukelta galva
Man tai patiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 16:30
371110
nuobodus šis
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-11-16 15:47
Proza i kas
mallonu :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
1 2
[iš viso: 22]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą