Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







fintas įspėja, kad dalis teksto gali pakenkti intelekto nesužalotų veidų priežiūrai.


Nė vieno žmogaus. Jokios reikšmės jokiai iš religijų.

Kūnas tartum uola, pačiame Žemės krašte, vėstančio rūko platybės krūtine sielos Ramiojo vandenyno pakrantėje, kurioje susmaigstytos meškerės smėlyje prisiminimų, smalsiojo vėjo nuglostytų iki akivaizdaus lygumo.

Širdis aprimus. Tarsi keleivio po ilgos kelionės svetur pasiekusio namus, užvėrusio duris, už ir prieš kurias, iš abiejų pusių, nelaukė svečias žvilgsniui, blunkančiam pastebėti tą patį, siaurėjančiam iki užsimerks, senstančiam manęs gyvo laike.
Pamėginsiu kantriai sulėtinti kūno judesius iki minčių be žodžių ir žodžių be minčių būsenos status quo ir apibūdinti jausmą jaustis gyvu nuo jo slėptuvės slenksčio iki žodžių krioklio – burnos, jūsų žvilgsnius kaip masinio gyvybės naikinimo naikintuvų Stealth B-2 taikiklius pritraukti iki manęs gyvo poodžių, kur pasigirsta gimę žodžiai pirmąsyk, į pradžią, į jų gimdymo namus, ir leist pabūt žodžių pirmų rankų priėmėjais, atverti krūtinę kaip pat. - anatomams, kad mano siela kaip džinas sušoktų jums striptizą.

Kūną skiria atstumas iki spalvų regimybės, kaip intriga jaustis gyvu. Artinantis regimybės link, atstumą, primenantį tuštumą, vadinamą oru, kvėpuojant jaučiu kaip paslaptį, be kvapo. Kvėpuoti neprireikia mosuoti delnais link nosies kaip vėduokle oro įkvėpt. Plakančios širdies drebėjimą pajusčiau delnu, priglaustu prie nuogos krūtinės, kurio per apsivilkto megztinio sluoksnį, galiu ir nepajust. Tik paskubinus žingsnius ritmingai kvėpavimo darnai pristinga pasitikėjimo, oda apsilieja prakaitu, širdis tartum iš bepročio nori ištrūkt. Nuo ko bandžiau atitrūkt, buvau pasivytas. Lėtumo. Būtent lėtumui dėkavojama, kad užtrunkama gyvent, nemirštama ilgai, mirštama lėtai.
Lėtumas viešpatauja kūne, kuriame pačių garbinamas aukojant kasdien prarandamas jėgas. Pasipriešinimas tolygus mirties priartinimui. Kuo atviresnis mėgini tapt aplinkai, joje keliaut, tuo greičiau dyli.
Gyvenimas kaip viena ilga Diena ir daug per trumpų naktų, per kurias nespėju pailsėt, su kiekvienu prabudimu kurią tęsiu nuo ten, kur prieš užmiegant ją pamirštu, palikdamas prisimint prabudus.
Jaučiantis gyvu arba lėtu, mintyse tevyksta vienintelė seka kaip lenktynės. Mintys tėra planai ir jei jie savo kelyje susitinka su jūsiškiais ir pasimaišo jiems, mano planus jūs dar galite pavadinti pretenzijomis jūsų atžvilgiu. Visi mums tik girdimi, kitiems mūsų išsakomi ir iš kitų išgirstami žodžiai paklusnūs juos pagimdžiusiems tėvams - planams, kurių pačių gimimo vieta - poodžiuose tūnančio Lėtumo Didžioji Kunigaikštystė.
Noriu sukurti prieš jūsų akis minčių vaizdą, primenantį dailininko Salvador Dali nutapytus paveikslus, kuriame išvystumėte iš burnų išsivyniojusias juostas apjuosiančias vieni kitus žmones, mumifikuotąjį žmonijos vaizdą, žmones ne kostiumuose ir suknelėse, o kokonuose, vieni su kitais prisirišusiais juostom, kuriomis ne vienu sluoksniu per kolegomis jaustis gyvais arba lėtais laiką apsiraišioję iki krūtinę vis daugiau kam kvėpuoti spaudžia. Tėvai vaikus auklėjimo vardan, draugai draugus draugystės vardan, mylimieji mylimuosius meilės vardan?.. Vardan vienijimosi? Vardan jaustis šilčiau, ne nuogais? Juostom, kurias apvyniotąjam lengva truktelėjus nutraukti, bet tektų ilgai atsivyniot nuo savęs sugaišt laiko. Patraukus kelių sluoksnių juosta apvyniotąjį taip galima jį ir pargriauti, jums tai bent kartą tikrai turėjo pavykt. O žinote tą jausmą, kai nežinai, ką ir daryt? Čia tuomet, kai apvyniotasis iš skirtingų pusių tempiamas į savo pusę. Todėl, taip, reikšti pretenzijas vienas kito atžvilgiu vadintina nusikaltėliška veikla. Ne tik nuo jūsų ir nuo mano kantrybės priklausys ar pavaizduotame tokiu vaizdu minčių paveiksle atsiras nusivyniotų nuo savęs juostų gausa po kojomis.
Jauskitės lėtais ir mylėkitės lovose, kurkite jaukius šeimos židinius ir šildykitės, važinėkite aplinkui džipais, kabrioletais, sedanais tartum paskutinėje stotelėje pavadinimu „Žiedas”, šokite klubuose kraipydamiesi stovint vietoje, pradėkite, gimdykite vaikus, mokinkite juos jaustis toliau lėtais, supančiokite juos, arba pagaliau pradėkite KELIAUTI, arba palikite tai vaikams, jei jūs jau pavargote jaustis gyvais ir lėtais.
Ir dar paklauskite savęs ar norite mylėti ką, ar tingėti su kuo nors.

Pažįstamas, labai panašus į žmogų, vieną vakarą guodėsi, kad trumpam norėtų neužmigt, bet taip, kaip iš rozetės išsitraukt kištuką, jaustis, kad nė vienos minties neliktų trumpam, ir skundėsi, kad ir kaip mėgintų, viena mintis keičia kitą ir ta viena nepalieka ramybėj.
Pažįstama pasakojo, kad mokykloj mokytoja baigusi pamoką palinkėdavo mokiniams pabūt su savimi ir jei pasidarys sunku palinkėdavo palįst po dušu, tikindama, kad turėtų trumpam padėt.
Pamėginkite maudantis duše jausti vandens vėsą ir kūno slidumą, klėtyje, ant kupetos, šieno skleidžiamo sausumo garuojantį iki pat nosies pakutent kvapą, pievoje ką tik išmelžto karvės pieno švelnios šilumos skonį paragaut, išmiegoti naktį kopose, ausyse ošiant jūrai.



Priešais pat akis dar vienai cigaretei padovanoto gyvenimo iš sulipusių, ragavus baltojo vermuto, lūpų, atodūsis.
Anapus žvilgsnio, Ramiajame vandenyne, Australijos žemyne, šokinėja kengūros, mėtydamos pėdas, į kurias spokso meškiukai koalos, neatsistebėdami, ko tos kengūros nenustygsta vietoje.
O ten toliau, dar toliau už Australijos žemyno, dar čia, gimtinėj, pakylėtas vėjo, pūkas, vėstantį vakarą valso žingsniukais perskridęs virš prūdo, pasiekus kitą krantą, nusileidžia laužo liepsnon. Pasibučiuot.
2003-06-14 16:14
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 18 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-02-14 12:22
Vilktakis
Primalta ir viskas. Niekalas, keiktis nenoriu.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-06-17 13:13
Maumaz
Finto įspėjimas yra labai nepagarbus ir byloja apie žemą rašančiojo intelektinę kultūrą. O parašyta neblogai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-06-15 10:43
experiment
t.y. ta dalele iki "tingeti su kuo nors".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2003-06-15 10:42
experiment
JEGAAA. :)
man labai patiko...
ypac apie S. Dali paveikslus....
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą