Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 43 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





X karta

X karta Douglas Couplandas (g. 1961) – profesionalus menininkas, anksti sulaukęs pripažinimo kaip skulptorius, taip pat apdovanotas dviem Kanados nacionalinėmis premijomis už industrinį dizainą, dešimties romanų autorius. Lietuvos skaitytojams jau žinomas jo romanas „Gyvenimas po Dievo. Dabar jis – skaitomiausias šių laikų Kanados rašytojas, jo knygos išverstos į 24 kalbas, išleistos daugiau nei 30-yje šalių.

Išleidęs pirmąjį romaną „X karta“ (1991), Douglas Couplandas iškart tapo kultiniu rašytoju, jį imta vadinti savo laiko balsu, kultūros pranašu, moderniuoju McLuhanu ar net savo kartos Dalai Lama. Nors pats autorius nuolat pabrėžia, kad visada kalba „tik savo, o ne visos kartos vardu“, jo herojai, dažnai labai sąmojingi, atviri ir linkę analizuoti save, išreiškia ištisos kartos, kamuojamos XX a. pabaigos gyvenimo komplikacijų ir tuštumos, mintis.

Trys pagrindiniai „X kartos“ veikėjai save vadina „padangių valkatomis“. Nebepakėlę „nesveikų pastatų sindromo“ ir kitų tuščio, sekinančio, beverčio ir beprasmio japių gyvenimo vargų, jie metė gerai apmokamus, bet džiaugsmo neteikiančius darbus ir atsikraustė gyventi į dykumą. Jie gyvena sau, paprastai, kukliai, nevarginami pernelyg ankstyvų vidurio amžiaus krizių, užsiimdami atsitiktiniais darbais ir kalbėdamiesi. Apie gyvenimą, jo prasmę, žmones, pasaulį, kuris aplink juos ir toliau griūva...
2005-12-14
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2005
Vertėjas (-a): Aušra Simanavičiūtė
Puslapių: 263
Kodas: ISBN 9986-16-456-7
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-01-09 20:44
cho
cho
patiko "Gyvenimas po Dievo", turetu patikti ir sita.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą