Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Ketvirtoji ranka

Ketvirtoji ranka Nauja garsiojo "Pasaulio pagal Garpą" autoriaus knyga. Keista, juokinga, įžūli, kaip ir kitos autoriaus knygos. J.Irvingo romanų siužetai - tarsi pasivažinėjimas amerikietiškais kalneliais, niekada nežinai, ką autorius iškrės kitame puslapyje.

Kad ir kaip būtų keista, vienas pagrindinių šio romano veikėjų - kairės rankos plaštaka. Ji tarsi lygiavertis veikėjas veikia kitų personažų gyvenimus.

Niujorko televizijos žurnalistui Patrikui Volingfordui, rengiančiam reportažą iš Indijos, liūtas nutraukia ir suėda kairiąją plaštaką. Šis įvykis transliuojamas milijonams žiūrovų. Žurnalistas tampa įžymus, tik ne taip, kaip norėtų. Bostone gyvenantis chirurgas nori pirmą kartą atlikti plaštakos persodinimo operaciją, o Viskonsine gyvenanti moteriškė nori nukentėjusiam reporteriui padovanoti savo kol kas gyvo ir sveiko vyro plaštaką. Šių žmonių gyvenimo peripetijos ir sudaro knygos turinį.

Ši knyga gali būti laikoma žmonių santykių ir televizijos darbo satyra, seksualiniu farsu, žmogiškąja komedija, tačiau joje veikiantys žmonės vaizduojami realistiškai ir su simpatija bei pagarba.

Kaip sakė pats autorius:"Rašau knygas ne tam, kad kitiems nurodyčiau, kaip jie turi gyventi. Negalima pasaulio vaizduoti be prievartos ir negalima nutylėti, kokią galią turi seksualumas".

MB
2003-10-17
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2003
Vertėjas (-a): Daiva Daugirdienė
Puslapių: 312
Kodas: ISBN 9955-08-326-3
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-11-21 18:14
julie
gavau dovanų šitąknygelę
onieks nepakomentuoja o
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą