Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Erškėčių paukščiai

Erškėčių paukščiai Pasaulinio garso australų rašytoja Coleen McCullough (g.1937) išgarsėjo romanu „Erškėčių paukščiai“ (1977), kurio tik Amerikoje išleisti 56 leidimai, jis išverstas į 20 kalbų. „Tyto alba“ pakartotinai išleido „Erškėčių paukščius“, pristato ir kitą autorės romaną „Morgano kelias“.

McCullough – įdomi ir spalvinga asmenybė: medicinos mokslų daktarė, Niujorko mokslų akademijos narė, garsi visuomenės veikėja, viena iš šimto asmenų, kuriems suteiktas Australijos nacionalinės vertybės titulas. Sunkia akių liga serganti šešiasdešimt aštuonerių metų rašytoja kupina gyvenimo džiaugsmo, žavi humoro jausmu, noriai dalija interviu ir sako, kad niekas – jokios ligos nei kliūtys nesutrukdys jai rašyti. „Vienintelis kartas, kai praradau savitvardą – kai 1965 m. Graikijoje nuskendo mano brolis. Mirties kontroliuoti negali. Tai buvo siaubinga. Tada aš tiesiog dirbau. Dirbk, kol nukrisi – toks mano sprendimas. Nėra ko nė kalbėti apie ėjimą į pensiją”.

„Erškėčių paukščiai” – literatūros klasika laikomas kūrinys. Egzotiškame Australijos fone pasakojamas trijų šeimos kartų epas, kurio centre – draudžiama jaunos merginos ir kunigo meilė. Pagal šį romaną sukurtas nepaprastai populiarus serialas ir miuziklas. Beveik prieš tris dešimtmečius pasirodęs romanas iki šiol žavi skaitytojus, susilaukia vis naujų leidimų visame pasaulyje.

„Jos lūpos – jau nebe stumiamos šalin nereikalingas prisiminimas, o gyvos, tikros; jos rankos apsikabinusios jį taip, tartum niekada nebepaleis; atrodo, kad ji kaip vaškas jo rankose: kokia ji tamsi, kaip pati naktis, kaip susipynęs prisiminimas ir geismas, nenorimas prisiminimas ir stumiamas šalin geismas. Ilgus metus jis turbūt šito troško, troško jos ir neigė jos galią, net neleido sau matyti jos kaip moters!”
2008-02-18
 
Kita informacija
Pavadinimas
originalo kalba:
The Thorn Birds
Tema: Romanai
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2005
Vertėjas (-a): Kristina Miliūnienė
Puslapių: 646
Kodas: ISBN 9986-16-394-3
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2009-10-28 16:57
Meiles romanas , kas megsta puiki knyga !!!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-09-15 16:27
Arvena
Paviršutiniška recenzija, labai paviršutiniška.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-05 22:31
Mliepsna
nuostabi knyga,tikrai verta demesio ir laiko:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-03-14 19:50
fata_morgana
kai mama man sake jog tai puiki knyga-netikejau, maniau tai senu laiku knyga apie muilo operose piesiama meile, bet pakako perskaityt pirmus penkis puslapius ir jau negalejau atsitraukti.Puiki knyga.Dvieju zmoniu meile trukusi visa gyvenima...viskas pergyventa.Mane tikrai suzavejo.Verta ja skaityt.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-02-28 22:54
Fatalė for
Nereali knyga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą