Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2014-03-07 21:24
lyris

***

Žmonės bijo priimti teisingus sprendimus gyvenime, baimė kyla iš neišmanymo, neišmanymas kyla iš nežinojimo, nežino tas, kas neturi tiesos, nes jos neieško.
2014-02-27 14:26
lyris

Atlaidumui TAIP

Nusidėjėliui turi būti atleista, o ne nuolat primenama, kad Jis nusidėjo, antraip toks žmogus niekada nepakils. Mes neturime teisės kitame ieškoti nuodėmės, šią teisę turime tik savo atžvilgiu. Bet turime tk vieną teisę - kitame ieškoti Kristaus. Auginkime vieni kitus atlaidžiu gailestingumu.

© Tekstas. Kun. Audriaus Martusevičiaus
2014-02-19 22:43
lyris

MALDA

Šventosios Meilės Mergele, į Tavo Rankas sudedu visus Ukrainos Sūnus ir Dukteris prašančius Tavo globos, kaip Tu stovėjai prie savo Sūnaus Kryžiaus, taip ir šiandien stovėk ir prie visų savo Sūnų ir Dukterų kryžių dabar ir per amžius. Amen.

© Tekstas ir malda. Kun. Audriaus Martusevičiaus
2014-02-16 22:44
lyris

Valentino dienos apmąstymai:

Kai myli visus metus, nereikia vieną kartą metuose tos Meilės įrodyti.
2014-01-20 20:09
lyris

Dėkojimo Malda

1. Dėkojame, TAU Dieve, už akis, kurios gali matyti ir stebėtis, už skonio jutimą, už rankas, kuriomis galime liesti ir jausti, ausis, kurios gali mėgautis muzika ir draugo balsu, už nosį, kuria uodžiame šviežiai nupjautą žolę ir kuria įkvepiame gyvybę teikiantį orą.


2. Dėkojame, TAU Dieve, už mylimųjų lobį, - jų atviros širdys skatino mus būti tuo, kas esame. Dėkojame už jų ištikimybę, už jų buvimą šalia, kai ryškiai pasireiškė mūsų silpnumas, už jų buvimą šalia, kai mums labiausiai to reikėjo, ir už jų džiūgavimą drauge su mumis atėjus geroms dienoms ir linksmiems laikotarpiams.


3. Dėkojame, TAU Dieve,  už tikėjimo akis, už tikėjimą Dievo artumu, teikiančiu mums viltį mūsų tamsiausiose dienose, drąsinančiu mus įsiklausyti į mūsų dvasios troškulį ir mūsų tuščiausiomis dienomis primenantį Dievo artumo palaimą.


4. Dėkojame, TAU Dieve,  už nesibaigiantį tapimo tuo kas esame procesą, už įvairius vidinius laikotarpius, už nuostabius gyvenimo nuotykius, kurie mums tampa iššūkiu ir/ar paguoda.


5. Dėkojame, TAU Dieve,  už Tavo pasiuntinius – žmones, įvykius, užrašytus arba ištartus žodžius – kurie pas mus atkeliauja pačiu tinkamiausiu metu ir padeda augti.


6. Dėkojame, TAU Dieve, kad turime pačius reikalingiausius dalykus gyvenime, kad galime išgirsti vargstančiųjų dejones ir atsiliepti dosniai.


7. Dėkojame, TAU Dieve,  už gyvenimo stebuklą, už nuostabią mūsų istorijos malonę, dėkojame, kad galime įtakoti pasaulio likimą savo pasirinkimais ir veiksmais, dėkingi, kad galime suvienyti pasidalijusį pasaulį.


8. Dėkojame už Dievą, kviečiantį mus naudotis savo dovanomis, dėkingi, kad galime būti naudingi ir savo talentus naudoti atsakingai ir teisiai.



PABAIGOS MALDA

Ištikimas Dieve, tu dosniai apdovanojai mus savo meile. Neleisk mums pamiršti, kad tesi savo pažadus. Atėjus sunkioms dienoms leisk prisiminti, kad esi priebėga reikalingiems užuovėjos, paguoda išvargintiems ir pavargusiems. Atėjus džiugioms dienoms, kai patiriame tavo begalinę meilę, pripildyk mus dėkingumo. Padėk mums dalytis tavo dosnumu su visais, kuriems reikia dosnios meilės prisilietimo. Amen.
2014-01-15 09:10
lyris

+

Prasmingos gyvenimo Kančios
Ir Džiugaus dieviško prisikėlimo.
Visiems Nuoširdžiai linkiu
tebūna tik Dievas gyvenimo tikslu,
keliu ir posūkiu.
2011-10-20 11:36
lyris

KVIETIMAS

2011 m. spalio 27 d., 17:00 val.
Kviečiame Jus į Kauno kunigų seminarijos
klierikų poezijos ir minties vakarą

„5 pavasario-rudens-žiemos fragmentai“

Erdvė –
Maironio lietuvių literatūros muziejus
(Rotušės a. 13, Kaunas)

Ir klierikų poezijos almanacho:
„5 fragmentai“
sutiktuves
2010-11-13 17:28
lyris

MALDA AUŠROS VARTŲ MARIJAI

O mano Motina,
Švenčiausioji Mergele Marija,
aš visiškai atsiduodu Tavo malonei ir neapsakomam Gailestingumui
šiandien ir visados,
o labiausiai mirties valandoje.
Tau pavedu savo sielą ir kūną,
visą viltį ir džiaugsmą,
visas savo kančias ir nelaimes!
Gyvenimą ir jo pabaigą į šventąsias Tavo rankas atiduodu,
kad per Tavo nuopelnus
visi mano darbai ir veiksmai
būtų sutvarkyti ir sutaikyti
pagal Tavo šventą norą
ir mieliausiojo Tavo Sūnaus valią!
Amen.


1 2 3 --- 6 --- 12 --- 18 --- 24 --- 30 --- 36 --- 42 --- 47
[iš viso: 461]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą