Šiandien mačiau picą.
Išnagrinėkime josios istoriją bei gamybos technologiją:
Iškepamas arba nusiperkamas skanus didelis paplotis. Atrodytų, ko daugiau reikia, atsipjauk dešros, arba sūrio, arba lašinukų ir valgyk sau sveikas.
Tačiau nepamirškime picos kilmės šalies bei italų neoromantizmo apraiškų kine:
Šeimyna didelė, visi ėdrūs ir visi italai. Taigi, visi puola prie šaldytuvo, šis virsta žemėn ir jo turinys be jokios tvarkos ir logikos sukrenta ant papločio. Šeimininkei nieko nelieka, kaip tik mesti šitą jovalą į krosnį ir sudeginti, tačiau, vos tik ji nusisuka paimti mazgotės savo priešpaskutinės atžalos pasturgaliui apšluostyti, pasmerkti sudeginimui produktai dingsta iš krosnies,o aplinkui girdėti čepsimai-žaumojamieji garsai.
Dabar pristatė ant Lietuvos picerijų į jas eina ir dar drįsta tuo girtis.
D. Pauteckas "Knyga apie valgio gadinimą"
Šiandien mačiau picą.
Išnagrinėkime josios istoriją bei gamybos technologiją:
Iškepamas arba nusiperkamas skanus didelis paplotis. Atrodytų, ko daugiau reikia, atsipjauk dešros, arba sūrio, arba lašinukų ir valgyk sau sveikas.
Tačiau nepamirškime picos kilmės šalies bei italų neoromantizmo apraiškų kine:
Šeimyna didelė, visi ėdrūs ir visi italai. Taigi, visi puola prie šaldytuvo, šis virsta žemėn ir jo turinys be jokios tvarkos ir logikos sukrenta ant papločio. Šeimininkei nieko nelieka, kaip tik mesti viską į krosnį ir sudeginti, tačiau, vos tik ji nusisuka paimti mazgotės savo priešpaskutinės atžalos pasturgaliui apšluostyti, pasmerkti sudeginimui produktai dingsta iš krosnies ir aplinkui girdėti čepsimai-žaumojamieji garsai.
O dabar pristatė ant Lietuvos picerijų ir visi į jas eina. Ir dar drįsta tuo girtis.
D. Pauteckas "Knyga apie valgio gadinimą"
Vakare prisispirginau lašiniukų su svogūnų laiškais, užsipyliau ant bulbių, viską gerai sukrušau ir jau kad valgiau tai valgiau.
D. Pauteckas "Knyga apie skanų maistą"
jei nenori nieko, reiškia, kažko kito nori.
D. Pauteckas "Knyga apie nieką"
jei iš nieko niekas negali atsirasti, tai iš kur atsirado pirmapradis niekas?
D. Pauteckas "Knyga apie nieką"
Pimkime keptą vištos krūtinėlę, Pekino salotų, saldžiąją papriką, pomidoriuką. Viską supjaustykime ir, sudėję į dubenį, apšlakstykime actu, įberkime žiupsnelį druskos ir sumaišykime. Tada paimkime majonezo "Provansal", pomidorų padažo ir suspenduokime lygiomis dalimis iki subtilios spalvos pliurzytės konsistencijos bei užpilkime ant pirmojo mišinio. Skanaus.
Bet kam visa tai daryti, jei kiekvienas komponentas savaime yra valgomas?
D. Pauteckas "Knyga apie valgio gadinimą"
Šiandien vakarienei - kaplūnas su pipirais.
ir kiekvienas savaip teisus
1 ---
10 ---
20 ---
30 ---
40 ---
50 ---
56 57 58 59 60 ---
70 ---
80 ---
82[iš viso:
811]