Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 25 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2007-04-06 20:29
Une
Une

pozityvas

po savaitės būsiu namuose. net sunku patikėti. šiandien skaičiau gerą straipsnį apie Lietuvą. Per tris mėnesius radau tokius du: vieną apie lietuvių režisierių Matelį, antrą - apie tai, kad lietuviai turi kulinarinį paveldą. visa kita buvo apie nešvarius sandėrius, emigrantų paliktus vaikus ir tą vargšę moteriškę kuri įtariama nužudžiusi savo vaikus.
2007-03-21 12:19
Une
Une

bloga diena

jauciuosi pavargusi. nusivylusi. esu kazkur uz borto. pasiilgau zmogaus kuris man svarbus - savo dukters,- o ji toli, ir man per brangu grizti. jauciuosi ikaitu. esu cia diskriminuojama. vietiniams - viskas, man - kas liko, arba ko niekas nebenori. tai vadinasi, kvalifikacijos kelimas. mano programa nebuvo suderinta sunkisto fondo, kuriam turiu buti dekinga kad esu cia, sioje nuostabioje salyje, o jei grizciau anksciau, tureciau grazinti visus pinigus, nes neisbuciau fondo nustatyto laiko. tokius fondus sluociau nuo zemes pavirsiaus. aisku, jie uzsidejo pliusa - jie suorganizavo Lietuvos specialisto kvalifikacijos kelima. t.y. as isvykau. toliau - mano bedos. atvaziavau, o manes klausia: ko atvykai? sakau, ismokti to ir to. sako: o kad tu negali musu salyje ismokti, gali tik paziureti, kaip krutai mes dirbam. cool. megstu ziureti kaip krutai kiti dirba. sunkoka kovoti su sitema. tikrai, jauciuosi pavargusi. man pikta. tiek laiko turiu buti toli nuo savo dukters. tikrai maniau kad man tai bus naudinga. siek tiek yra, bet del tiek tikrai neverta cia tiek buti. velniai griebtu, kaip kvaila. noreciau uzmigti ir likusi laika pramiegoti. ir pabusti lektuve, tada trys valandos, ir as savo maze laikysiu ant keliu. jei ji nepabegs nuo manes po tiek laiko. gerai cia pamerkiau uodega.
2007-03-08 22:28
Une
Une

***

o vis tik jaučiasi pavasaris. ir oras kitoks. ir sniegas tirpsta. ir viduje išdykiau. ir rašykuose daugiau žibuoklių ir jausmo
2007-03-04 23:07
Une
Une

***

jie ten pykstasi, verda savo košėje. o aš čia, toli. taip, mane pasiekia atgarsiai, aš išklausau abi puses, beje, abi pusės meluoja, gerai juos pažįstu, todėl tiesą galiu nesunkiai nuspėti. tai vis ta pati situacija, lošiama vis kitomis kortomis. o aš toli. atvirai pasakius, man juokinga. kaip gera būti toli. tada smulkmenos neužknisa. einu džiaugtis
2007-03-02 18:33
Une
Une

Mažas

Kas tau svarbu kai esi mažas? Sakysi, niekas nesvarbu? Netikiu, gal tik neatsimeni.
Gal kvapas? Muilo, pieno ir mamos prakaito mišinys. Gal dar šviežių skalbinių. Išvėdinto kambario.
Vaizdas? Nemanau. Tu tikriausiai matai tik tai kas labai arti. Neryškiai? Nieko, spėsi, prisižiūrėsi dar. Markstaisi nuo saulės, net užsimerkus ji šviečia per stipriai ir spinduliai pasiekia tavo akis per ploną vokų odą.
Garsas? Bijai šaižių garsų, išgirdęs susigūži ir baukščiai žvalgaisi. Tau patinka širdies plakimas? Tikriausiai, nes jį girdi jau kurį laiką. Jis reiškia kad neesi vienas. Jį girdėdamas jautiesi saugus. Kai kalbasi. Ramiai šnekučiuojasi. Tau keista jei kalba garsiau, energingiau. Suklūsti ir lauki kas bus toliau.
Šiluma? Taip. Ant tavo nosies spindi maži prakaito lašiukai, o tu bandai prisikuisti dar arčiau. Gal taip sau atrodai didesnis?
Švelnumas. Nemėgsti šiurkščių ir vėsių paviršių. Tau patinka kai tave glosto.
2007-02-26 22:37
Une
Une

***

diena kaip kitos. bendrai ne - šviesiau, šilčiau, velniai griebtų - smagiau. sniego krūvos dar didžiulės, bet jei saulė į jas primygtinai pašviestų, galima būtų tikėtis pavasario. Mr X kaip Misteris X, eina jis ...Turiu ir be jo apie ką galvoti. Bet rašyti apie tai nerašysiu. Ir nesikreipsiu, kaip Bathos - mielas Dienorašti...Galiu atsklesiti pojūčius, bet ne jausmus. Labanakt, kolegos.
2007-02-25 23:34
Une
Une

***

pavargau kovoti su savo ir kitų demonais, - tegul jie šiandien siaučia. Man vienodai. Tiek dau pakrikusių, įskaudintų žmonių, jie veržiasi į mano gyvenimą skambučiais, žinutėmis, elektroniniais laiškais. pavargau nuo jų ir nuo jų bėdų. gal dėl to taip džiaugiasi širdis radus čia kokį eilių ar tekstą be kruvinų lūpų, krištolinių ašarų ir vienatvės nors kauk.
2007-02-23 20:20
Une
Une

***

Mr X klausia:
-Kaip manai, jei šie namai stovėtų Lietuvoje, rajonas turbut būtų prestižinis?
Nekenčiu tokių idijotiškų šnekų - kas būtų jeigu būtų. Galvoju, patylėsiu. Mr X žiūri į mane klausiamai.
Aš tyliu.
-Kaip manai, ką?
-Aš nieko nemanau,-sakau. -Šie namai stovi čia.
Šiandien žiūrėjom "Devil wears Prada". Man patiko, net labai. Radau nemažai bendro su savo gyvenimėliu. Tik aš iš jo dar nepabėgau, o vis dar jame verdu. Filmo herojė pabėgo, bet ar jis bus laiminga vien valgydama naktinius sumuštinius su lydytu sūiu? Taip taip. Tai tik filmas, žinau.
2007-02-22 22:10
Une
Une

Vieta

Mr X padėtas į vietą. Jis ginčijosi - na, sunku net įsivaizduoti - neva jam atrodo, jis mano kompe gali daryti ką norįs. Paaiškinau taip kad suprato.
Man šiandien laiminga diena. Gavau ką norėjau. Svarbiausia, norėti tinkamo dalyko.
2007-02-18 13:22
Une
Une

trečia diena

Apie X šiandien daug nebepasakosiu. O trumpai: ruošiuosi jį pasiūsti. Už invaziją į mano asmeninę erdvę. Gal jo man per daug.
Čia taip keistai sninga - ne žemyn, o visom kryptim, kartais net aukštyn snaigės kyla. mūsų šaluje taip nebūna.
Mano gyvenimas čia netikras. Stengiuosi negalvoti apie dukrą. Galvoti per skaudu. Galvoju tik kad daugiau taip ilgam nebevažiuosiu be jos. Jei galvoju apie ją, pradeda čiuožti stogas. Praitą savaitę norėjau viską čia mesti ir važiuoti namo. Praėjo.
Liūdna dėl Ivanauskaitės. NOrėjosi tikėti stebuklu - kad įveiks, kad pasveiks.
Kaifuoju nuo rasyk'ų. Čia tiek gražių istorijų, emocijų, žavesio, depresijos, visko. Geriausias atradimas šiemet. Jūs nuostabūs, rašantieji žmogučiai.


1 2
[iš viso: 12]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą