Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atsiminiau seną labai didaktišką animacinį filmuką apie šikšnosparnį. Kai visi žvereliai statėsi namus, sėjo, darbavosi, šikšnosparnis jiems nepadėjo, nes jis, esą, paukštis, ir skraidė aplinkui. Kai paukšteliai darbymetyje plušėjo, šikšnosparnis nepadėjo ir jiems, ne jis, mat, žverelis, ir vaikštinėjo žeme, įrodydamas savo "nepaukštiškumą". Atėjus laikui imti derlių ir džiaugtis rezultatais, šikšnosparnis pamatė, kad nei pas žvėrelius, nei pas paukštelius nepriimamas. Visur svetimas.

Kaip man tada gaila to šikšnosparnio buvo.

Kol pati neatsidūriau jo situacijoje! Visai paprastai - dirbdama dviejuose darbuose. Populiarios frazės: "Negaliu padirbėti ilgiau - turiu skubėti į kitą darbą", "Deja, tu'riu atidėti darbus, nes užtrukau kitame darbe (susirinkimas ar pan.)". Viskas atrodė labai pateisinama ir švaru. Kol metų gale suvokiau, kad pirmajame darbe nebesijaučiu kaip namie, o antrajame taip ir likau svečiu.

Šiemet nebebūsiu šikšnosparniu.


2012-07-10 01:30
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-13 14:15
pilkė_
ir ką? Vabalai visi irgi namų neturi. Šikšnosparnis yra šikšnosparnis, jis elgiasi kaip šikšnosparnis ir turbūt nepurkštauja dėl niekų. :) O darbai darbais... gal tiesiog persitempei ir tiek. Aplinka yra mūsų atspindys.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-12 02:18
Valkas
"Sutinku, kad perfekcionizmas - populiari geidžiama ir gal ne visada iš tiesų turima savybė. Bet Aš neapsimetu, Aš iš tiesų tą savybę turiu ir visi, kas prieštaraus, tegul eina po perkūnais."
Štai ką norėjai pasakyti, bet susilaikei, taip? =]
Tai normalu - sugalvoti, kokios savybės tau yra mieliausios ir kokias norėtum turėti, o tada visiems aplinkiniams pareikšti, jog ta savybė yra tavo antroji prigimtis. Bet esmė tame, kad jei žmogus turi tokią ar panašią savybę, jis negalvoja apie ją kaip apie savo privilegiją - jis tai laiko norma, ir žmones, kurie tos normos nepasiekia, nurašo kaip untermenšus. Nebūtinai sąmoningai. Tai neleidžia jam girtis, jog yra perfekcionistas, pedantas, rasistas, fundamentalistas ar pan., nes tai būtų tas pats, kas išėiti į gatvę ir vieiems aplinkiniams pareikšti, jog turi dvi ausis ir lygiai dvidešimt pirštų. Supratai, Erato? Tikiuosi neįsižeidei, bet patikėk, iš šalies tavo žodžiai skamba kaip to vaiko iš mano praeito komentaro. Sakau tai be jokio noro pasityčioti ar supykdyti, nors pripažinsiu, kad _muzika Fishbouno farelėms_ ironija man prie širdies. Tai štai. Peace.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-11 21:33
_ ho ho ho ir olimpiada _
man patinka, kad nepuolėte išsisukinėti.
tiesiog. kiek man teko domėtis, tai tas perfektizmas buvo pateiktas labiau neigiamai, o jūs, kaip savojo p-o puoselėtoja, į jį žiūrit daugiau iš teigiamos pusės.
tai ir įdomu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-11 21:11
Erato
Sutinku, kad perfekcionizmas - populiari geidžiama ir gal ne visada iš tiesų turima savybė. Tačiau ar labai daug žmonių, kurie yra tikri perfekcionistai, arba tikri tinginiai? visi turi šiek tiek šio, šiek tiek ano.
Na, gal ir tikrai jūs čia mano silpnybių radote, bet pasitikslindama noriu pasakyti, kad tas šikšnosparniukas atsisakinėjo padėti iš tingumo, o aš galbūt iš bandymo viską suspėti... Ai, ką čia teisinuos, kiekvienas tesusidaro savo įspūdį:) Dėkui už nuomones:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-11 19:07
_ ho ho ho ir olimpiada _
įdomu, jog įrašo komentavimas pakrypo perfekcionizmo link. perfekcija labai mano mėgstamas žodis, ne tiek kalbėti apie tai, kiek pagalvoti.
šiaip jau, maniau kad perfekcionizmas labai reta savybė, labai labai...daugiau būna kalbėjimo apie tai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-11 02:14
Valkas
Kad esi perfekcionistas galima pripažint dviem būdais. Pirmas - juokais, kai užknisi aplinkinius besikabinėdamas, ir nori sumažint įtampą. Antras - pompastiškai pareikšti "esu!", ir tikėtis, kad tave gerbs. Gal porą kartų esu matęs, kaip žmogus, kurį iš tiesų galima pavadinti perfekcionistu, pasinaudoja pirmuoju būdu, o antrojo varianto prisipažinimus tenka girdėt vos ne kasdien bendradarbių ir bendramokslių tarpe iš personų, kurių lūpomis kalba kompleksai. Čia tik šiaip, pastebėjimas.

Jei jausmas panašus, vadinasi jau identifikuojiesi. Jei nesiidentifikuotum, nebūtum rašius tokio dienoraščio. Tamstos elgesys primena vaiką, pagautą šokoladuotom rankom bei pilnom popieriukų kišenėm, ir žliumbiantį - "As nevalgiau saldainiųųųųų, cia bildukas suvalgėėėėėėė!.." =]
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-10 23:36
Erato
Atvirkščiai, esu perfekcionistė, ir noriu atsiduoti 100proc., bet ėmiau abejoti, ar noriu draskytis į dvi dalis. Kažkaip man tas filmukas labai pozityvus, moraliai tyras. Apie tinginį šikšnosparnį:)Nesiidentifikuoju su juo absoliučiai, bet jausmas panašus.

Net neprisimenu pavadinimo tiksliai...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-10 21:49
_ ho ho ho ir olimpiada _
alogiška. nebent norėta pasakyti, ka esi tinginė ir nė vienam darbe nedirbi.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-10 13:18
klimbingupthewalls
kaip vadinosi filmukas?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-10 02:26
______________________________
įrašas tik apie darbą
neprivalu būti dviejuose
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-10 01:47
Labai Inteligentiškas Grėblys
truputi nevykes bandymas propaguoti popkonservatoriska antidualizma, lyg jis butu imanomas. pirmin, visi uzsiiminekim tik vienu dalyku, galvokim tik vienaip, bukim vienos rases, keturiolika astuoniasdesimt astuoni, blin. tai, kad nepritapot nei vienam darbe nereiskia, kad du dalykus darydamas nei vieno nepadarysi - tai reiskia, kad nesugebejot susitvarkyti, svino vienoj vietoj per mazai. filmukas buvo sukurtas skiepyti vienpusiska sovietini mastyma (kas tikrai nereiskia, kad jis yra blogas arba neturi menines vertes), ir jo ideologams galima paploti - stai, auku atsirado net dabar.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (2)
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą