Rašyk
Eilės (78157)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Vakar paskaičiau ginčus dėl kurinių vertinimo. Nesuprantu, kodėl menas ir savęs išraiška yuti atitikti kažkokį šabloną. Nesuprantu, kodėl aš turiu kurti, bandydama įtilpti į kažkieno viziją, kaip tai turi būti. Mano menas yra mano vidaus išraiška. Jeigu bandysiu taikytis prie kažkieno kito vizijos, tuomet tai bus jau nebe mano menas, o kažkieno kito. Aš nenoriu publikuoti kažkieno kito vizijos. Aš noriu publikuoti savo viziją. Aš kuriu ne tam, kad parduoti, bet dalintis. Aš noriu pasiekti tuos, kurie turi tokią pačią viziją, kaip manoji, o ne įtikti svetimiems.
Žmonės mėgsta bendrauti su tais, kurie turi tokį patį požiūrį į gyvenimą ir panašią patirtį. Dalintis tuo, ką abu supranta taip pat, yra malonu. Tas pats ir mene. Kas turi tą pačią viziją ir patirtį, tas supras. Kas turi kitokią, tas nepajus ir pareikš, kad tai šlamštas. Bet kam reikia skleisti negatyvumą? Jeigu nesupranti, tai ne tavo. Palik tiems, kas supras. Praeik pro šalį. Remkime dalinimosi džiaugsmą, o ne sielų trypimą. Gerbkime kitus. Kūrinys tau nepatinka ne dėl to, kad tas kūrinys yra šlamštas, bet dėl to, kad tai kitokios patirties išraiška. Patirties, kurios tu neturėjai ir dėl to nesupranti. Ar viskas, ko nesupranti, yra šlamštas?
Menas neturi tilpti į jokius rėmus. Menas yra laisvė išreikšti save, išreikšti tai, kas yra tavo sieloje. Rasyk.lt šiuo metu propaguoja diktatūrą. Diktatūrą savęs išraiškoje. Mažai grupelei žmonių atrodo, kad visi kūrėjai privalo būti jų klonais. Aš nenoriu dalyvauti erdvėje, kurioje yra uždrausta įvairovė. Aš nenoriu būti erdvėje, kurioje man yra diktuojama, ką jausti ir kaip išreikšti save.
Tobulėjama yra tik toje erdvėje, kurioje tave supranta ir palaiko. Diktatūroje blėsta originalumas ir dauginasi klonai. Ar šios svetainės tikslas susikurti savo tobulą subjektyvią realybę, ar duoti laisvę dalintis kūrybos džiaugsmu ir išreikšti save?


2013-06-05 13:43
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-10 17:27
twentyFour
ėėė ne jai ne man ne aš tik jis
per jį ir šis o jei ne švis
tai bus tamsu už dvidešimtis su
kinietis valo be kalbų
su ryžių sauja per dienų
nemato jokių rašinių
ar tu nenori suskaičiuot
kiek kruopų jam pribirs iš to....
eik  dar pasiganyk
po to raides pažink ir atpažink
kad atpažintų ir tave be Aš
be tos kupros baisios
esi laisva
nu va
 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-06 21:30
lebenswelt
absoliuti nonsensika tas tavo malonumų troškimas.
subjektyviai tikrovei taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-05 17:08
Kadagys
Pilnai pritariu ir palaikau jūsų nuomonę. Pradedi rašyti visi pradeda aiškinti, kaip turi rašyti. Tai tikrai neliks jokios saviraiškos. O menas be laisvės yra
netikras ir manau jei negali rašyti laisvai tai kam tada iš viso rašyti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-05 16:06
Laukinė Obelis
Nelabai supratau, ką čia norite pasakyti. Jei rašote taip, kaip norite ir turite skaitytojų, tai kame problema? Ar Jums trukdo kurti, jei kažkam Jūsų kūryba nepatinka? O gal norite priversti visus reikšti pasigėrėjimą net tada, kai jiems nepatinka? Arba tylėti, jei nepatinka? Kodėl? Juk tai ir būtų diktatūra. O dabar čia matau tik demokratiją - vieni paskaito ir pasako, kad patiko, kiti paskaito ir pasako, kad nepatiko - juk visi turi teisę sakyti tai, ką jaučia ir galvoja, ar ne? O gal vieni yra labiau neliečiami nei kiti?
O ar tai, kas parašyta, yra menas, ar ne, priklauso ne nuo to, kiek gerų atsiliepimų susilaukėte.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-06-05 13:53
47965
bet tikrai varganai su papuošimais tau/kitiems gaunasi
niekas neuždraus rašyti kaip rašosi
patirtį galima dnr publikuoti
jei nepavyksta kūriniu-sapnu paversti


Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą