Rašyk
Eilės (70117)
Fantastika (2136)
Esė (1674)
Proza (10174)
Vaikams (2400)
Slam (55)
English (1070)
Po polsku (333)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Google+ Twitter





Benediktas XVI

Apie : 

 


Popiežius Benediktas XVI  - tikroji pavardė Jozefas Aloizas Racingeris, gimė 1927 m. balandžio 16, Vokietijoje. Buvęs 265 popiežius, atsistatydinęs dėl asmeninių priežaščių. 1941 m. jaunuolis įstojo į hitlerininkams prijaučiančių organizaciją, tačiau susirinkimuose beveik nesilankė. 1943 m. buvo paimtas į armiją ir dalyvavo prieštankinės divizijos operacijose. Prie Vengrijos sienos pakliuvęs į apsuptį paimtas į nelaisvę, kalėjo. Po karo su broliu įstojo į kunigų seminariją, ją baigė 1957 m. ir gavo teologijos daktaro laipsnį. Laikomas klasikiniu teologu, fundamentinės ir dogmatinės teologijos pratęsėju. Profesorius dėstė būsimiems kunigams, dirbo įvairiose Vokietijos aukštosiose mokyklose. Vatikanas 2005 m. balandžio 24 d. paskelbė J. A. Racingerį popiežiumi. 

Bibliografija :

Jūsų džiaugsmo tarnas. - 2006

Dvasinės mintys. - 2006

Kryžiaus kelias Koliziejuje. - 2006

Kalėdų palaima. - 2007

Jėzus iš Nazareto. - 2007

Žemės druska. - 2007

Dievas ir pasaulis. - 2010

Pasaulio šviesa. - 2011

Jėzus iš Nazareto. - 2012

 



Gimė: 1927-04-16
 


 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą