Rašyk
Eilės (78142)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Pakrikštijo jį Rudeniu, neva, senelio garbei, o už lango lapai, lyg obuoliai nokstantys, krito ir glostė mano ūkanotose akyse nugrimzdusių katedrų langų stiklus, vis nespėdami nubučiuoti išbalusių ir sulysusių jų skruostų, laike išblukusiais skaistalais rausvintų. Krito ir krito, ir krito, nelyg atominės bombos, sielon, subraižyton ilgesių. Ant pūvančios žemės, su purvais ir šiukšklėmis ir vardan nušienausiamų pienių maišės.

O tada aš imdavau verkti, kapsėdavau, įkvėpimo pagauta, ir merkdavaus. Lyg formaline užkonservuodavau savo mintis ir tvarkingai sustačiusi stiklainius ant lentynos palikdavau juos dulkėti iki ras ir išdaužys visus iki vieno, ieškodami degtinės ar cianido, jie-nusivylę.

Ir balose atsispindėdavo drėgni benamių kačių snukeliai, sulipusiu, purvais apskretusiu kailiu, traukiančiu ir rakinančiu drėgmę po išopėjusia oda. Jie irgi tvindavo, apraudodami niekuomet nematytas dykumas, kur, sako, visuomet karšta.

Bet mes visi paslapčiom norėjom tvano, ir melsdavomės, jog nebeatsirastų Nojus, jauno narkomano būvyje ir nepasišautų mūsų gelbėti injekcijomis į veną po dvigubą dozę, vardan atsargumo ir arijiškų idiotų visuomenės sukūrimo.

Paskui ateidavo mama ir liepdavo susirinkti nuo grindinio teptukus, dažus ir nuplaukusių kanalizacijomis gyvenimų popierių. Ir sakydavo: “Akvarelės negalima sūriu vandeniu skiesti, kvaišele“. O druska juk susirinkdavo kraštuose, įrėmindama egzitenciją sūrumu ir nusėsdama ant lūpų. Laižydavaus ir kandžiodavau jas, bedžiūdama ir stengdamasi iššukuoti kates iš laiką vejančių garbanų. Susipindavau kasas, persirišdavau šventiniais kaspinais ir parimdavau prie lango, kaip mano močiutė žilgalvėlė, senelio iš karo vis nesulaukdama. Žvalgydavaus nerimdama, kol Rudenį iš darželio parves, nuo drėgmės išpurtusį  kaip paskenduolį. Vešim tarp prasilenkiančių traukinių perkrikštyti.
2006-10-04 00:06
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-10-05 19:28
Fuko India
idėja su keliomimis vykusiomis sentencijomis. visai neblogai :) 3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-10-05 10:06
Kirvoboica
pirmas sakinys pernelyg ištęstas. sunkiai suprast; lapai-obuoliai nubučiuoja katedrų langų stiklus?

karšta dykuma - lyg rojus, kai kasdien lietaus dargana
:)
3-.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-10-04 12:19
Vai
Vai
Čia tiek daug tavęs. O dar paskutinė pastraipa...

Subjektyvus aš. Bet sau teisingas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą