Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tanios oazėje sustoju, kai pabosta barai ir nusprendžiu pataupyti pinigus. Arba, kai turiu ką nors asmeniškai svarbaus išsakyti garsiai, o nerandu kam. Tania ir jos aplinka šiuo atveju tinka labiausiai. Jokių bereikalingų klausimų ir jokių pamokymų, operuojama trumpalaike atmintimi. Pasakai; Tania atsidūsta; pritariančiai atsidūsta kas nors iš jos svitos – sūnus, kaimynas, nuomininkas. Visi atsidususieji patyli, kol Tania prataria:
- Nu, da... A znajieš, kak mnie bylo?
Tai ženklas, kad ir vėl galima tęsti linksmybes. Buvai išklausytas ir pamirštas.

Tačiau podružka ne visada būna namuose, kai man reikia. Pasitaiko, kad prireikia sutvarkyti kažkokius reikalus ar šiaip kažkur pasisvečiuoti. Tada belieka barai. Negaliu sakyti, jog labai nuliūstu, bet pasiruošiu vaidybai.
Pirmiausia tenka apsispręsti dėl scenos vietos: seni geri barai, kur jaukiai ir patogiai kiurksai maloniai girtėdamas ir stebėdamas pažįstamą publiką ar challange, nenumatyti įvykiai kokiame nors naujai atsidariusiame klube. Renkuosi pagal nuotaiką, neretai aplakstau net kelias įstaigas, priklausomai nuo įsijausto vaidmens. Priklauso nuo to, kaip sekasi jį realizuoti. Nekenčiu fiasko ir stengiuosi neapsikiaulinti.
Naktis mieste... Pradedu tikėti, kad dievinu tokią naktį. Su jos dirbtinėmis šviesomis, girtu sodrumu, atvira apgaule ir išdidintu juslingumu. Kai žmogiškieji kūnai prisisiurbia jautrumo, veidai suspindi dienos metu nepasireiškiančiu grožiu. Kai poelgiai tampa natūralesni. Primena Dostojevskį?
Ryžto daugiau, daugiau, kartais, ir abejingumo aplinkinių nuomonei. Marios savęs, tikro, gryno, tokio, kokio už baro sienų niekas nematė. Spektaklis su pavadinimu „Štai, koks aš norėčiau būti“.
Vyrai, bandantys įrodyti, kad myli, nors iš tikrųjų geidžia. Moterys, simuliuojančios geismą, kai iš tikrųjų myli. Kreivų veidrodžių karalystės tiesa. Valandas kalbi apie darbą, kurio nekenti ir kuriam tavęs nereikia, kol supratingas pašnekovo žvilgsnis ima liudyti tavo nepakeičiamumą, kuo taip norisi patikėti, jog imi ir patiki šią naktį. Dingsta kompleksai dėl savo klausos ir tampi neprastu šokėju. Iš sportinio intereso bandai suvilioti gražiausią vyrą, sėdintį su dviem merginom, ir žagteli iš nustebimo, kaip lengvai tau pavyksta. O tave tiesiog taip užkariauja senas plikis, turintis tiek puikių charakterio savybių...
Tampi prisiekusia plaktos grietinėlės gerbėja, rūpestinga močiute, nelaiminga gražuole ar net rašytoja.
Dar gali tapti: ... bet kuo.
Panašu ne tik į Dostojevskį. Panašu į save.
Savivaidyba. Nėrimas į  nežinomybę, juodą, drėgną ir aitrią vaginą. Gerbiu spermatozoidus ne už drąsą, o dėl jų likimo - to veržlaus siekio dalyvauti loterijoje, kur paguodos prizų nedalina. Na, o žmones... toleruoju, nes jie neturi likimo. Negerbtini, bet įdomūs. Naktį. Bare.
2006-08-17 23:33
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-20 16:18
Ed bilas Kalifornijoj
o kur vertimo išnaša???

banalumas nebanaliai. geras tekstas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-20 00:00
Vai
Vai
O man tavo tekstai (šis ne išimtis), nors stilistiškai ir nėra labai stiprūs ir kokybiški, tačiau paperka tuo, jog nors tekste daug intymumo ir asmeniškumo (bent aš jį jaučiu), tačiau jis nepateikiamas egoistiškai ir banaliai. Viskas nėra taip lėkšta, kaip kad populiaru čia.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-19 00:05
So
So
Ech, su malonumu skaitau keias tekstus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-18 10:54
mussonas
Man patiko. Pirmiausia vedama mintis. Kūrinėlis lyg užmetimas, neilgas žvilgsnis į aplinką-mintis skaitosi - gera nebanali.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-18 08:21
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
atskirai šis tekstas tik pamoralizavimas, susietas su anuo kur apie viešnagę pas tanią (ir gerokai apkarpytas!) jis galėtų žiūrėtis kaip organiška ano dalis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-17 23:39
indrute paskaitykit
ne ten pataeikwi pilieti
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą