Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ko gero, už savo atsiradimą šiuose namuose turėčiau būti dėkingas savo pirmtakei – Mojai, mylimai šeimininkės katei. Siamiškai. Gosliai. Ir pateliškai ar, jeigu norit, moteriškai, išmintingai. Tingiai, kaip ir aš. Kantriai (man kantrumo trūksta, bet gal tai ateina su amžiumi). Švelniai. Subtiliai. Išdidžiai ir, apskritai, labai inteligentiškai.
Žmonės teigia, kad katės ir visi kiti gyvūnai nemoka skaityti. Lyg būtų prasmė vargintis įbedus nosį į knygą ar laikraštį, galų gale, žodyną, kad sužinotum kažką, ką galima sužinoti paprasčiau, negaištant tiek laiko. Žmonės netausoja savo laiko. Todėl jie neturi kada mėgautis gyvenimu.
Žinoma, taip nebūtų pasakiusi tokia inteligentiška katė kaip Moja. Aš brutalesnis, tiesesnis ir, manau, suprantamesnis. Aš gi k (p) atinas. Be to, neveislinis.
Visgi su malonumu ir dideliu susidomėjimu renku žinutes, paliktas aristokratų namuose, kuriuose gyvenu. Jų apstu, kaip ir mano pirmtakės plaukų, kurių išnaikinti nepajėgė net „Kirby“.
Anot Mojos, šeimininkė ankstyvojoje jaunystėje buvo linkusi į jautrumą. Nesakyčiau, kad dabar ne. Tikrai, nesudiržo. Greičiau jau, suminkštėjo. Tokia mažutė, gležnutė, jog kartais man primena infantilišką senutę, painiojančią asmenis, laiką ir veiksmo vietą. Pasičiumpa mane ir glosto, šiaušia plaukus. Ne gana to, dar ir murkia man į ausį, lyg pati būtų katė, ar, lyg aš būčiau jos vyras. „Atsiprašau, - noriu tada pasakyti, - aš padorus katinas ir nesvetimauju savo šeimininko namuose“, veržiuosi iš jos rankų, o ji staiga apsipila ašaromis ir dūsauja:
- Va, net ir katinas pabėgo... Niekas manęs nemyli...
Na, o aš? O ką aš? Negaliu žiūrėti į moters ašaras. Jaučiuosi bejėgiškas, be to, šlykštu. Žinoma, gaila šeimininkės, bet argi taip galima. Tegu niurko šeimininką.
Bet kur ten. Su anuo elgiasi taip, kaip pageidaučiau būti aptarnaujamas aš. „Brangusis, ar tau dar mėsos įdėti? “. “ Mielasis, štai švarios kojinės“. Ar jam skanu, ar patogu. Tiesiog murkti iš laimės pradėčiau jo vietoje. O šis tik niurzga: „Druskos per daug“, „Ir šitos dar švarios“. Ir vis eina „patupėti“ ir prigulti. O šeimininkė jam išėjus panarina galvą ir atleidžia pilvo raumenis, ir, jei šalia nepasimaišo kuris nors iš mažųjų, stveria  į glėbį mane... Nedėkingas tas katino gyvenimas kartais. Tačiau aš stengiuosi nesinervinti: išsivaduoju iš jos kibių rankų ir nubėgu į savo dėžę patupėti, o po to prigulti pas šeimininką. Trokštu būti teisingai suprastas, o toks elgesys jai suprantamiausias. Aš – ne jos siamiškoji gražuolė, kuri leisdavosi niurkoma ant kelių. Matyt, todėl jos taip ilgimąsi.
2006-06-23 23:20
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 10 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-08-10 08:49
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
bet kuriuo atveju, hoffmano katinas murklys yra beveik lig dugno išsėmęs šitą plotmę. tarkime, jei naujasis murklys būtų bent koks nors kitoks nei hoffmano. nu pvz. labaiu besidomys nūdienėmis būtį puošiančiomis smulkmenomis (moderni buitinė technika, madų pasaulis, dar kažkas, be abejo TV, tik reikėtų išsiaiškinti ar fiziologiškai katės geb ją žiūrėti ir tt), labiau bravūriškas, gal koks narkomanas ar dar kažką. tuo tarpu šiuose tęstiniuose tekstuose mes matome tik blausius ano hoffmaniškojo katino atspindžius ir nuolat kyla klausimas: o kam visa tai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-25 22:20
pieva yra Jeržio
Paprastai. Per.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-24 13:16
kaip prasminga
Toks tipiškas Keias kūrinėlis.-)) Su vyrais ir moterim.

Patiko, kad perteikiama būtent per katinėlius. Ir pasakojimas pirmu asmeniu čia gražiai tinka.
Tik gal tekstas truputį per trumpas. Nes forma parinkta labai gerai, bet ne visos mintys išplėtotos.-)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-24 13:15
Si bilė Sibire
Gerai parašyta, vaizdžiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-24 00:15
špilka
toks nieko vaizdelis. nieko toks, ir tiek.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą