Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







7.

Grįžus namo, Liucilė šiaip ne taip priprašė Brunoną eiti miegoti. Jam dar norėjosi pakalbėti - gal pažadinti tetą Mariją ar senąją tarnaitę, išlenkti dar vieną kitą stiklelį krupniko ar paprastos trauktinės. Paguldžiusi vyrą, Liucilė dar kiek užtruko – nusiprausė, apsivilko naktinius marškinius ir ilgokai tvarkėsi plaukus. Pirštų galais priėjusi tylutėliai įsliuogė lovon, tikėdamasi, kad Brunonas jau miega.
- Brangioji mano, paukštyte mano, - pajuto sunkią vyro ranką, verčiančią ją į savo pusę, - man jau nusibodo laukti! Kiek galima – aš gi jaunas sveikas vyras, man reikia tavo meilės. Tas krupnikas, ta Dangūnė... Noriu šiąnakt tave turėti!
- Daktaras liepė susilaikyti mažiausiai du mėnesius, kad vėliau blogesnių pasekmių nebūtų, - Liucilė išsilaisvino iš kibių Brunono rankų, jau spėjusių pakelti jos naktinius ir gosliai gniaužančių nuogą kūną. „Jis kalba man apie svetimą jį įaudrinusią moterį ir dėl to nori mane turėti, “ pasibaisėjo Liucilė.
- Velniop tą Starkų! – nusikeikė Brunonas. – Tu mano žmona, turi vykdyti savo pareigas. Arba... Arba man reiks ieškoti, kas tave pavaduotų, - žodžiai nuskambėjo įtikinamai, nors buvo ištarti gerokai apgirtusio vyro. – O gal tu nebenori būti mano žmona? Labai jau tau nepatiko mintis apie dvigubas sutuoktuves bažnyčioje.
- Brunonai, miegok, - Liucilė nutraukė jo tiradą, tačiau nusistebėjo Kymanto įžvalgumu. – Galėsiu nueiti pas kitą daktarą, jei jau tau Paulius taip nepatinka. O dabar miegok, - ji jau norėjo nusisukti, bet vyro ranka dar sulaikė.
- Būtinai nueik pas kitą daktarą, nors ir nelabai man patinka, kad kitas vyras tave liečia ten, kur tik man derėtų, - gosli ir kibi Brunono ranka vėl perbėgo jaunu žmonos kūnu. – Labanakt, ponia Kymantiene, - suėmęs ranka Liucilės smakrą pabučiavo ir nusisukęs užknarkė.
Liucilė atsargiai nusivalė lūpas, pasitvarkė šilkinius naktinius ir, pasislinkusi, kad nesiliestų prie miegančio Brunono, užsimerkė. Ji stengėsi negalvoti apie Brunoną, pokalbį su juo.
„Panele Liucile“ – prisiminė Balandžio žodžius. Ir apie kokią kitą merginą ar moterį jis kalbėjo? Juk aiškiai pasakė neketinąs tuoktis su Dangūne.
Liucilė atsiduso. Jos gyvenimas virto aukštyn kojomis. Dar prieš kelias savaites ji neabejojo, kad su Brunonu sukūrė tokią šeimą, kokia buvo jos tėvų. Senieji Alaburdos, susituokę jau tris dešimtis metų, buvo jai pavyzdys – mylinčių ir vienas kitą gerbiančių žmonių sąjunga. O dabar ji kratėsi minties apie bet kokį artumą su Brunonu, jai buvo atgrasūs jo bučiniai, ji nebenorėjo gimdyti jam vaikų. Vienas vaikelis jau buvo, dėl Brunono kaltės jis anksčiau laiko išėjo. Iki vestuvių Kymantas atrodė idealus jaunikis, meiliai mergino ir asistavo, kalbėjo švelniausius žodžius, kviesdavo romantiškai pasivaikščioti po parką, bučiuodavo tik atsiklausęs leidimo. Po kelių mėnesių draugystės pasipiršo, ir jiedu netrukus susituokė, kad į Lietuvą važiuotų jau šeima. Tėvai Liucilės kelionę planavo jau kelerius metus, tik laukė, kad dukrai sukaktų dvidešimt penkeri. Savaitė po gimtadienio Alaburdaitė tapo Kymantiene, ir kartu su vyru išplaukė į Lietuvą. Ši kelionė turėjo būti ir jų medaus mėnuo. „Žiūrėkit, kad medaus statinę iš to galo atidarytumėt, kad nerastumėt to vienintelio deguto šaukšto“, po oficialios jungtuvių ceremonijos pajuokavo kažkas iš svečių. „O gal mes išvykome į deguto mėnesį, tą šaukštą medaus jau suvalgę? “, pusiau juokais pagalvojo jaunoji Kymantienė.
Liucilė užmigo tik paryčiais. Jau mingant prieš akis vėl iškilo Konrado paveikslas, bet ji nebeklausė savęs, kodėl Konradas. Ji jau turėjo atsakymą.
2006-06-08 16:21
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-08 23:38
Rynė
4.
Geras romanas.
Man tik viena vieta strigo: Brunono ranka vėl perbėgo jaunu žmonos kūnu. Skaitant susidaro vaizdas, kad Brononas turėtų būti senesnis, bet juk taip nėra.
Laukiu tęsinio :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-08 23:07
pieva yra Jeržio
Meilės tai meilės, bet kam tą brutalią sceną reikėjo nugesinti prisiminimais? Aš taip nežaidžiu...
O intriga pabaigoje - niam, tikras holivudinis perliukas - "laukite tęsinio".
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-08 18:29
Si bilė Sibire
Kuo toliau, tuo akivaizdžiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-08 16:22
salys
Primenu: tai meilės romanas!!! :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą