Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Nebuvo nieko paprasčiau, kaip įsivaizduoti.....

Ji kilnojo savo sunkias kojas aukštyn ir žemyn, kol pagaliau visiškai nusikamavusi, sukniubo ant sofos. Saulė pro langą svilino akis, ir ji markstėsi kaip dūstantis velykinis triušis. Vokai daužėsi vienas į kitą, nelyginant šaligatvio plytelės ir kėlė didžiausią triukšmą. Kaimynai neapsikentę ėmė skalambyti gelžgaliais į radiatorius, kad šioji liautųsi siautėjus, ir kilo didžiausias erzelis. Visas Lizdas buvo sukeltas ant kojų dėl tos prakeiktos rytinės mankštos. Ponas R. nesibeldęs įsiveržė į jos butą ir sviedė nebaigtą valgyti sumuštinį jai po kojomis.

- Jezusmarija, a nustosi tu vieną kartą su savo festivaliais?! - klykė jis savo didžiule burna, seilės ir trupiniai tiško į visas puses. – Pasikarsiu, dievaži vieną dieną per tave pasikarsiu!

Jinai pakėlė galvą, pasirėmė alkūnėmis į sofą ir liovėsi mirksėjusi.

- Aš nekalta... – pralemeno taip tyliai, kad ponas R net pasikrapštė ausį.

- Ką sakai?! Nekalta?! Kaip tai nekalta?! – užgriaudėjo jis ir tuoj pat išsigando savo balso. Apatinė jo lūpa ėmė virpėti, ir atrodė, kad jis tuoj tuoj pravirks. Ponas R lėtai prisiartino prie sofos ir suklupo. Paskui įspraudė galvą jai tarp kelių ir ėmė kažką neaiškiai murmėti. Jinai persižegnojo kaire ranka tris kartus, ir, sudėjusi delnus ant krūtinės, išsitiesė visu ūgiu. Iš savo klūpimosios padėties ponas R nematė jos galvos.
Ji ir vėl ėmė pašėlusiai daužyti šaligatvio plytelėmis.


Kaimynai iškvietė šungaudžius.

- Likviduokit galų gale tą kalę, - maldavo pono R žmona su ašaromis akyse.

- Padarykit galą toms rujoms, - stenėjo pono R žmonos motina.

- Pasiimkit su savimi tą mišrūnę, - už visus garsiau rėkė Murza.

Kiti namo gyventojai spietėsi aplinkui, pritariamai linksėjo galvomis ir šūkalojo.
Šungaudžiai, apsiginklavę lazdomis, sugužėjo į butą.
Ji gulėjo ant sofos, sulenktas kojas nuleidusi ant žemės. Sijonas pakasotas iki pažastų ir atverstas ant galvos. Ponas R, įkišęs galvą jai tarp kojų, mušė taktą nagais į jos kelnaičių spyną ir kaukė šuns balsu. Šungaudžiai pradėjo savo operaciją, bet niekaip negalėjo atlupti pono R ausų nuo jos kelių. Tada suvyniojo juos abu į baltą paklodę ir išnešė.
2006-04-19 17:23
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-07-01 15:16
kas_kvietė
Nors nesupratau nė velnio, bet kažkaip juokinga buvo skaityti...
beje- komentarus irgi!
;)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-15 15:58
M M
M M
Tuojau bus 22. Ir jokia aš tau lėlytė! Jei pakritikavau, tai dabar tik įžeidinėti sugebėsi? Aš išsakiau savo nuomonę apie rašinį, o jei jis suponuoja atitinkamų minčių apie autorės gyvenimą, tai ne aš kalta. Jei taip jautriai reaguoji, tada nereikia visiems viešai rodyti savo paslapčių. Aš gi tik nusistebėjau, kad tas pats žmogus gali parašyti tokius skirtingus dalykus, nes iš eilėraščių ir pasakėlės galima visai kitokį vaizdą apie autorių susidaryti, bet jis gal klaidingas, jei taip mane užsipuolei.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-10 00:17
Haušinka
Man tik įdomu, ką tamsta čia vertinti užsimojo -- mano kūrinį, ar mano lytinį gyvenimą???
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-09 14:36
M M
M M
Nelabai dabar turiu to laiko, bet jeigu jau taip man parašei, tai nusprendžiau surašyti atsakymą. Nekaltink manęs neprofesionalumu, nes aš ir nesakau, kad esu profesionali kritikė, tik parašiau tai, ką pagalvojau perskaičiusi, nes negalėjau neparašyti. Šiaip aš pati mėginu šiek tiek rašyti ir todėl čia užsiregistravau, bet nesiryžtu nieko čia rodyti, kai paskaičiau, ko kiti prirašinėja. :(
Per kurią vietą čia seksualinės problemos išlindo? Dar kartą paskaičiau tavo kūrybą. Visų pirma tai matosi skaitant visus tuos tris rašinius iš eilės. Galbūt pirmame atskirai to nepamatytum, bet kai kartu skaitai, tai iškart ir matosi. :)
"Apie Slunkiaus beprotybę..." centrinis sakinys, apie kurį sukasi visa pasakojimo esmė, man neabejotinai atrodo "Norėdama susigražinti jį į LOVĄ" (susigrĄžinti)... Aišku, tai dar jokių autoriaus problemų neatskleidžia. "Lėtys" irgi visą laiką sukasi apie lovą: "linkėjimais dabar jau buvo nukrautas visas naktinis staliukas prie Žmonos LOVOS... jos LOVA taip ir liko nepaklota po jos išėjimo, ir Lėtys įsivaizdavo, jog ji nakvoja namie... pirmą kartą per visą savo VEDYBINĮ gyvenimą Kolega negrįžo namo nakvoti. Tačiau, vargu ar jo Žmona tai pastebėjo, nebent būtų pamačiusi nepaliestą jo PATALĄ. Kolega buvo susituokęs jau kone dešimt metų. Pirmi trys buvo tikrai AUDRINGI ir visam gyvenimui paliko pėdsaką sutuoktinių atmintyje... normaliam sveikam vyrui būtinai REIKIA MOTERS bent jau naktimis... pagaliau paklojo Žmonos LOVĄ... Mieste veikė dvi panašaus pobūdžio firmos: vienoje galėjai rasti MEILUŽĘ, kitoje - žmoną... SEKSAS į bazinę kainą neįeina – tai jau papildomos paslaugos... Ji sutiko teikti visas papildomas paslaugas nemokamai..." Taigi dabar lova ir seksas jau visiškai neabejotina pasakojimo šerdis.
Iš to jau galima spręsti, kad autorius išvis aprašinėja savo išgyvenimus. Jeigu tai būtų vaikinas. Bet dabar jau nei kiek neabejoju savo nuojauta, nes moteris moterį iš tolo užuodžia... Tu esi mergina. Tai akivaizdu ir iš eilėraščių. O VYRO nuotraukytė prie tavo kūrybos galbūt irgi kažkokias problemas atspindi. Ir galbūt netgi aprašinėji savo nenusisekusį vedybinį gyvenimą. Nes man atrodo, kad tokie rašiniai negimsta iš nieko. Matosi, kai rašoma ne abstrakčiai, o apie savo patirtį. Jei aš teisi, tai tu esi nusivylusi vyrais, o mes žinom, kokie tie lietuvaičiai slunkiai... Jei tai rašytų vaikinas, tai tada čia būtų jo savikritiškas požiūris į save, bet ir su savęs nelaimingo pasigailėjimu. :)
Bet visa tai niekai palyginus su paskutiniu - "Šungaudžiai": "Paskui įspraudė galvą JAI TARP KELIŲ... IŠSITIESĖ visu ūgiu. Iš savo klūpimosios padėties ponas R nematė jos galvos... Likviduokit galų gale tą KALĘ... Padarykit galą toms RUJOMS, - stenėjo pono R žmonos motina... Ji gulėjo ant sofos, sulenktas kojas nuleidusi ant žemės. SIJONAS pakasotas iki pažastų ir ATVERSTAS ANT GALVOS. Ponas R, įkišęs GALVĄ JAI TARP KOJŲ, mušė taktą nagais į jos KELNAIČIŲ SPYNĄ ir kaukė šuns balsu..." Galiu lažintis, kad jei duočiau paskaityti 15 draugų , tai visi pasakytų tą patį, kad parašęs tai turi seksualinių problemų. Nenoriu tik spėlioti kokių, bet ne tai svarbu. O tas "daužymas plytelėmis" tai išvis kažkokia nesąmonė. Atsiprašau už atvirumą. O jeigu norėjai kūrinyje paslėpti kažkokią esmę, tai ją taip giliai paslėpei, kad niekas jos nesuras. Nes matau ir dar kažkieno komentarą "Dabar, kai žinau tikrą istorijos prigimtį, visai kitaip skaitosi." Taigi ne aš viena tos "paslėptos esmės" neradau. Aišku, smalsu būtų ją suprasti, bet tai turbūt tavo intymi paslaptis. Aš gal dar neturiu tokios intymios patirties, bet visiškai neįsivaizduoju, ką tokio galėtų šitas rašinys būti paslėpęs. Nes manau, kad tik nesėkmingą intymų gyvenimą arba kažkokias dar problemas. Aš tuo nenoriu tavęs įžeisti, visiems būna sunkumų. Bet rašoma norint kažką pasakyti, o kai neaišku ką - tada parašyti nepavyko. O dar šitas galvos tarpukojyje aprašinėjimas... :(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-06-05 20:20
M M
M M
Mėnesį šitoj grafomanų irštvoj prisiskaitaliojus visokiausių dalykėlių nemaniau, kad kils noras ką nors komentuoti. Ir še, užsiroviau. Pirma nesuvokiau, kas čia rašo. Iš niko nesuprasi. Jei nuotraukytėje el commandante - tai turbūt vyriokas. Bet eilių paskaičius ir tekstų apie Slunkių beigi Lėtį atrodo, kad aiškiai mergužėlės parašyta.
Nežinau, ar ir verta ką nors bandyti pasakyti, bet tik todėl nusprendžiau šį tą parašyti, kad niekaip negaliu suvokti, kaip tas pats žmogus gali parašyti ir tą pasakėlę vaikučiams, ir tas eiles... ir šitą štai marazmą, kliedesį kažkokį! Berneli arba mergele, gal durnaropių apsirijai? Čia gi net ne koks siurealizmas, o tiesiog visiška nesąmonė. Aš ne apie tai, kad kokia pornūcha ar  panašiai, bet esmė yra pats turinys - t.y. kliedesys... Šito ir negaliu suprasti. Po vaikiškai tyrai naivios pasakėlės ir vietomis neblogų eilių perskaičiusi šitą nusišnekėjimą pasidarė kažkaip... net žodžių trūksta. Gaila. Ir išvis iš tų kitų tekstų atrodo, kad tave kažkokios seksualinės problemos vargina...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-05-30 18:29
Pilvytis
Dabar, kai žinau tikrą istorijos prigimtį, visai kitaip skaitosi. :) 5+
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-23 00:19
Rudalevičius Vitoldas Ričardo
experimentai
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-21 23:04
shoku
uj. lyg po simtgramio. gerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-21 21:33
plast_
man taipogi mintyse iškilo raigardo vardas..:}
xe.xe..malonus sutapimas.
bet tekstas ne mano skonio ,
dėl to neskanus.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-20 19:35
ir kiti
ponas raigardas. kažkodėl tokį varduką vaizdavau sau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-19 22:12
Si bilė Sibire
Visai veža.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-19 17:46
Riva
Na kažkuo tai įdomus toks ;) 3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2006-04-19 17:30
Monsquetaire iš kanapių
Vokai daužėsi vienas į kitą...
radijatorius

įdomi raiška :D

ir šiaip nelabai išbaigtas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą